Покров Пятница 03.05.24, 00:55
Сайт
Главная » 2012 » Май » 22 » На Дніпропетровщині перебуває легендарний Кубок Анрі Делоне – Кубок чемпіонату Європи з футболу
10:54
На Дніпропетровщині перебуває легендарний Кубок Анрі Делоне – Кубок чемпіонату Європи з футболу
На Дніпропетровщині перебуває легендарний Кубок Анрі Делоне – Кубок чемпіонату Європи з футболуНа Дніпропетровщині розпочав роботу експозиційний майданчик з Кубком Анрі Делоне (Кубок чемпіонату Європи з футболу).  Протягом дня у Дніпропетровську усі бажаючі мають нагоду біля ТРК «Пасаж» (пр. К.Маркса, 50) побачити легендарний трофей УЄФА ЄВРО – Кубок Анрі Делоне,  та зробити пам’ятні фото. 
У рамках роботи експозиційного майданчика відбулася презентація Кубку, були розіграні квитки на матч УЄФА ЄВРО 2012, а присутніх розважали символи Євро-2012 Славек та Славко. Особливу атмосферу футбольного свята створювали запальні виступи групи підтримки.
«Кубок Анрі Делоне, який сьогодні знаходиться у Дніпропетровську, – це легендарна нагорода, за яку буде боротися збірна України, у складі якої є гравці з нашого регіону. Це символ, який надихне молодь Дніпропетровщини до нових спортивних перемог та здорового образу життя. В регіоні є потужна інфраструктура для розвитку спорту. Ми відкриваємо спортивні майданчики, спорткомплекси і стадіони, будуємо нові спортивні бази – Льодова арена у Дніпропетровську, сучасний спортивний комплекс у Кривому Розі, новий сучасний стадіон у м. Синельниковому та інші, щоб надихнути молодь на нові високі спортивні досягнення.», - сказав Олександр Вілкул.
Українське турне Кубка УЄФА розпочалося у Києві 11 травня на Майдані Незалежності. 
14 травня Кубок побачили жителі Івано-Франківська (Вічевий майдан),
15-17 травня - Харків (площа Свободи),
18-20 травня - Донецьк (площа Леніна),
21 травня - Дніпропетровськ (біля ТРК «Пасаж» пр. Карла Маркса, 50)
Із Дніпропетровська Кубок відвезуть до Львова, де жителі міста зможуть побачити його з 23 по 25 травня (пл. Свободи). Завершиться українське турне Кубку 26 травня на Думській площі в Одесі.
Довідково:
Кубок Анрі Делоне, який отримує чемпіон Європи з футболу, названо так на честь Анрі Делоне, першого генерального секретаря УЄФА, який вперше запропонував проведення Європейської першості. Але він помер в 1955 році за 5 років до першого чемпіонату Європи, що пройшов в 1960 році. Його син П'єр Делоне був відповідальним за створення трофея. Кубок був виготовлений паризьким ювеліром Мішелем Шобійоном (фр. Michel Chobillon). Починаючи з першого в історії турніру, чемпіон нагороджувався Кубком Анрі Делоне і зберігав його 4 роки, до наступного чемпіонату Європи.
Для чемпіонату 2008 року Кубок був дещо змінений, став трохи більшим, а також з ним відбулися незначні косметичні зміни. Кубок став на 18 сантиметрів вище і на 2 кілограма важче.
Категория: Область | Просмотров: 622 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar