Покров Пятница 17.05.24, 11:14
Сайт
Главная » 2013 » Март » 22 » На Дніпропетровщині послугами виїзного флюорографу вже скористалися більше 2 тис людей
22:40
На Дніпропетровщині послугами виїзного флюорографу вже скористалися більше 2 тис людей
На Дніпропетровщині послугами виїзного флюорографу вже скористалися більше 2 тис людейНа Дніпропетровщині триває місячник боротьби з туберкульозом – усі жителі регіону запрошуються на безкоштовні флюорографічні обстеження. Їх можна пройти як у лікувальних закладах області, так і в місцях масового перебування людей, куди приїжджають спеціальні виїзні флюорографи. Останні користуються чималим попитом серед мешканців Дніпропетровщини. У цьому році лише за перший тиждень роботи виїзних флюорографів такими послугами скористалися більше 2 тис людей.
Сьогодні у Дніпропетровську безкоштовний виїзний флюорограф прибув до Березинського ринку, чим викликав справжній ажіотаж серед мешканців прилеглих районів. У черзі на обстеження – десятки людей, серед них і працівник ринку Павло Петрович. 
«Я прихожу сюди на обстеження вже другий рік поспіль, – каже чоловік. – Весь час у роботі, у справах – ніяк не можу виділити годинку для відвідування лікарні. А ось такий виїзний флюорограф – це дуже зручно та швидко, адже результат відомий вже через декілька хвилин».
Бажаючих обстежитися у такий швидкий спосіб на Дніпропетровщині тисячі. Лише за перший тиждень роботи виїзних флюорографів їхніми послугами скористалися більше 2 тис людей. Як повідомив директор Дніпропетровського обласного центру здоров’я Юрій Корягін, за попередніми даними в 10 з них були виявлені підозри на туберкульоз, ще в 10 – онкологічні захворювання. У близько 30 жителів регіону виявили інші хвороби, наприклад – запалення легенів. Усі ці люди були направленні на подальше обстеження та лікування до медичних закладів області.
«Можливо, ці заходи, ініційовані обласною владою, врятували життя цих людей. Хто зна, коли б вони дізналися про свою хворобу, якби не скористалися можливістю такого обстеження», – додав він. 
Також, вже традиційно, кожен бажаючий, який пройшов флюорографію, отримує безкоштовний гарячий обід, приготований за допомогою польової кухні. За сприянням Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій, такі пункти харчування розгорнуті в усіх місцях, де перебувають виїзні флюорографи.
За підтримки губернатора Дмитра Колєснікова, такі акції проходять у Дніпропетровську, Кривому Розі, а також у кількох селах Васильківського, Криворізького, Межівського та Синельниківського районів.
Довідка:
На Дніпропетровщині приділяється велика увага питанням протидії туберкульозу. За підтримки обласної влади щороку проводяться місячники боротьби з туберкульозом. Завдяки роботі сучасного пересувного флюорографа жителі віддалених сіл та районів області мають змогу пройти якісне безкоштовне обстеження. Для незахищених верств населення в області організовуються гарячі обіди. 
Наразі у регіоні функціонує 6 протитуберкульозних диспансерів, 1 протитуберкульозна лікарня, 5 спеціалізованих протитуберкульозних відділень, 5 протитуберкульозних санаторіїв для лікування дітей та 2 – для лікування дорослих.
Усі фтизіатричні заклади на 100% забезпечені необхідними медичними препаратами та витратними матеріалами. 

Категория: Область | Просмотров: 780 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar