Покров Понедельник 20.05.24, 15:34
Сайт
Главная » 2011 » Октябрь » 28 » На Дніпропетровщині проходить акція «Стоп інсульт-2011»
17:00
На Дніпропетровщині проходить акція «Стоп інсульт-2011»

Всеукраїнська акція «Стоп інсульт-2011» присвячена Всесвітньому дню боротьби з інсультом, що відзначається 29 жовтня.

За словами головного нейрохірурга Дніпропетровської області Миколи Зоріна, метою акції є підвищення інформованості населення щодо заходів попередження та профілактики цього захворювання.

«У 80% випадків інсульту можна уникнути, якщо дотримуватися здорового способу життя. Так, відмова від паління на 8% зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Привернення уваги громадськості до профілактики серцево-судинних захворювань є вкрай важливим», – зазначив Микола Зорін.

У рамках акції за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула на Дніпропетровщині проводяться освітньо-профілактичні заходи. Зокрема, медичні працівники вимірюють артеріальний тиск та глюкозу крові в медичних закладах, місцях масового перебування людей та торговельних центрах. Також спеціалісти надають консультації щодо профілактики основних причин серцево-судинних, судинно-мозкових захворювань та пропагують здоровий спосіб життя, розповсюджуючи санітарно-освітню літературу.

«У Дніпропетровську 28 жовтня з 9.00 до 16.00 усі бажаючі можуть перевірити стан свого здоров'я й отримати необхідну літературу в торговельному центрі «Караван». Невідкладну допомогу та кваліфіковану консультацію можна отримати в Інсультному центрі обласної лікарні імені Мечникова протягом всього року», – сказав Микола Зорін.

Категория: Область | Просмотров: 611 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar