Покров Воскресенье 05.05.24, 07:20
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 19 » На Дніпропетровщині розпочалося соціологічне опитування, спрямоване на визначення актуальних потреб в робітничих кадрах на підприємствах
01:25
На Дніпропетровщині розпочалося соціологічне опитування, спрямоване на визначення актуальних потреб в робітничих кадрах на підприємствах
На Дніпропетровщині розпочалося соціологічне опитування, спрямоване на визначення актуальних потреб в робітничих кадрах на підприємствахНа Дніпропетровщині розпочалося соціологічне опитування, спрямоване на визначення актуальних потреб в робітничих кадрах на підприємствах області та створення системи прогнозування їх перспективної потреби для територій. Дослідження проходить у рамках губернаторського проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» та спільного міжнародного проекту Дніпропетровської облдержадміністрації та Європейського Фонду Освіти «Покращення системи професійно-технічної освіти шляхом прогнозування та адаптування вмінь і навичок, соціального партнерства й удосконалення використання ресурсів». Наразі вже проведено опитування в тестовому режимі на трьох підприємствах області. Загалом у дослідженні візьмуть участь 400 підприємств регіону. Про це доповів в.о. начальника Головного управління освіти та науки облдержадміністрації Олександр Демчик заступнику голови облдержадміністрації Марії Пустовій під час робочої наради, яку вона провела за дорученням губернатора Олександра Вілкула.
«Спільний проект Дніпропетровської облдержадміністрації та Європейського Фонду освіти щодо покращення системи професійно-технічної освіти реалізується на Дніпропетровщині за двома напрямками. Наразі розпочалося соціологічне опитування на підприємствах області. Воно триватиме до  червня 2012 року. Вже опитано керівництво трьох підприємств області основних галузей: будівельної, аграрної, металургійної. Загалом у дослідженні візьмуть участь 400 підприємств області. Завдяки цьому будуть визначені актуальні потреби в робітничих кадрах у виробничій сфері регіону», - повідомив Олександр Демчик.
Наступний крок – це аналіз і обробка даних соціологічного опитування та підготовка пропозицій. За результатами дослідження до кінця 2012 року провідними спеціалістами Національної академії наук України будуть подані пропозиції щодо впровадження Процедури удосконалення  за професіями та обсягами підготовки регіональної мережі професійно-технічних навчальних закладів голові Дніпропетровської облдержадміністрації Олександру Вілкулу та Міністрові освіти і науки, молоді та спорту України Дмитру Табачнику.
Для реалізації пілотного проекту з покращення системи професійно-технічної освіти за дорученням губернатора Олександра Вілкула в області створено Координаційну раду, до складу якої увійшли начальники профільних управлінь облдержадміністрації, представники Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи Національної академії наук України, голова Федерації металургів України, директор Дніпропетровського обласного центру зайнятості та інші. Очолює Раду заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова.
«Підвищення якості освіти та підготовка кваліфікованих спеціалістів для реального сектору регіональної економіки Олександр Вілкул визначив одним із ключових напрямків у рамках Комплексної стратегії розвитку регіону. За ініціативи губернатора в області активно впроваджуються сучасні практики співпраці підприємств з профільними закладами освіти в різних галузях регіональної економіки. Це важливий крок для Дніпропетровщини на шляху інтеграції в єдиний європейський освітній простір та адаптації системи освіти до потреб економіки і ринку праці», - сказала Марія Пустова.
Як повідомлялось раніше, 07 лютого 2012 року Голова Дніпропетровської облдержадміністрації провів зустріч з представниками Європейського фонду освіти (ЄФО) щодо реалізації в області проекту з удосконалення системи професійно-технічної освіти.
Проект Європейського фонду освіти (ЄФО) є складовою плану роботи Фонду в Україні та здійснюється за підтримки Кабінету Міністрів України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та обласної влади. Зокрема, проектом передбачено анкетування підприємств, аналіз й прогнозування їх потреб у кваліфікованих робітниках та спеціалістах.

Категория: Область | Просмотров: 669 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar