Покров Вторник 07.05.24, 15:07
Сайт
Главная » 2012 » Май » 16 » На Дніпропетровщині визначено переможців обласного фестивалю художньої самодіяльності ПТНЗ «Фестивальний дивограй профтехосвіти»
22:49
На Дніпропетровщині визначено переможців обласного фестивалю художньої самодіяльності ПТНЗ «Фестивальний дивограй профтехосвіти»
На Дніпропетровщині визначено переможців обласного фестивалю художньої самодіяльності ПТНЗ «Фестивальний дивограй профтехосвіти»На Дніпропетровщині визначено переможців обласного фестивалю художньої самодіяльності професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ) «Фестивальний дивограй профтехосвіти». За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова нагородила переможців.  Загалом у фестивалі взяли участь близько 3 тисячі учнів профтехосвіти з 58 ПТНЗ області. За результатами конкурсу визначено 19 навчальних закладів-переможців у 8 номінаціях. Гран-Прі та цінний подарунок від обласної влади – телевізор отримав Криворізький навчально-виробничий центр. Перше місце посіли Дніпропетровський навчально-виробничий центр №2, Апостолівський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів та Ордена «Знак Пошани» вище професійне училище №75 Покровського району. У подарунок вони отримали також телевізор. За друге і третє місце переможцям вручили музичні центри.
 «Молодь нашого регіону дуже енергійна, розвинена та талановита. Губернатор Олександр Вілкул приділяє велику увагу тому, щоб вчасно розкрити цей потенціал та підтримати ініціативи юних дніпропетровців. Щороку у кожному навчальному закладі, місті та районі області проходять цікаві, змістовні конкурси, фестивалі, концерти талановитої молоді. Завдяки цим заходам учні та студенти демонструють свою творчість як в художній самодіяльності, так і в професійній. Адже мета педагогів полягає не лише у навчанні майбутнього кваліфікованого фахівця, а й у формуванні всебічно розвиненої особистості. «Фестивальний дивограй профтехосвіти» –  є прекрасним майданчиком для учнів профтехзакладів області продемонструвати свій потенціал, обмінятися досвідом та знайти нових друзів. Гасло цьогорічного фестивалю звучить гучно: «Профтехосвіта стверджує високий імідж свій, реалізуючи розмай юнацьких мрій»», - сказала Марія Пустова.
Цей фестиваль є конкурсним і проходить у три етапи:
1-й етап – відбірковий, проводиться в січні безпосередньо в професійно-технічних навчальних закладах області.
2-й етап – проводиться в кожному місті та районі області в лютому – квітні.
3-й етап – завершальний, що передбачає проведення гала-концерту кращих номерів конкурсу, підведення підсумків та нагородження переможців фестивалю. Урочистості пройшли на базі Дніпропетровського вищого професійного училища будівництва.  
У фестивалі мають право брати участь самодіяльні колективи і окремі виконавці від учнівської та педагогічної спільноти, молодіжні об’єднання та творчі студії. Номер професійно-технічного навчального закладу має стати візитною карткою, яка розкриє творчий потенціал, яскраві сторінки історії та досягнення цього закладу.
Програма оцінюється у восьми номінаціях:
 Кращі ведучі. 
На крилах танцю (танцювальні колективи)
Дзвінкі голоси (солісти)
Перлинки народознавства (українська народна творчість)
Поетичний розмай (авторські вірші, роздуми на тему гасла конкурсу)
Володарі сміху (талановиті виконавці гумористичної прози та поезії)
Мелодії душі (авторські пісні)
Пісенний дивограй (ансамблі, хор).
До складу журі увійшли керівник художньої самодіяльності Нікопольського центру професійної освіти (актор драматичного театру, режисер культурно-масових заходів) Світлана Кирилова, методист навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області Олена Єгоркіна, методист Криворізького міського методичного центру професійно-технічної освіти Тамара Керницька, старший викладач Дніпропетровського факультету Київського національного університету культури і мистецтв Любов Гончарова.  Очолив склад журі викладач Дніпропетровської консерваторії  дирежорсько-хорового відділення Леонід Журавський.

Список переможців обласного фестивалю художньої самодіяльності ПТНЗ «Фестивальний диво грай профтехосвіти»

Гран-прі:
Криворізький навчально-виробничий центр 
За І місце
Дніпропетровський навчально-виробничий центр №2 
Апостолівський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів 
Ордена «Знак Пошани» вище професійне училище №75 (Покровський район, смт Покровка)
За ІІ місце
Дніпропетровський професійний залізничний ліцей 
Західно-Дніпровський центр професійно-технічної освіти (П'ятихатський район, с. Саксагань)
Професійно-технічне училище №81 (Юр'євський район)
Криворізький професійний гірничо-металургійний ліцей 
Західно-Донбаський професійний ліцей (м. Павлоград)
Криворізький центр професійної освіти металургії та машинобудування 
За ІІІ місце
Дніпродзержинський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів
Нікопольський центр професійної освіти 
Орджонікідзівське професійно-технічне училище 
Перещепинський професійний ліцей 
Дніпропетровський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів туристичного сервісу
Дніпродзержинський професійний ліцей
Міжрегіональне вище професійне училище поліграфії та інформаційних технологій ( м. Дніпропетровськ)
Межівське професійно-технічне училище 
Тернівський професійний гірничий ліцей 
Категория: Область | Просмотров: 976 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar