Покров Пятница 17.05.24, 12:13
Сайт
Главная » 2013 » Март » 9 » На Дніпропетровщині вшанували пам’ять Тараса Шевченка
11:39
На Дніпропетровщині вшанували пам’ять Тараса Шевченка
На Дніпропетровщині вшанували пам’ять Тараса ШевченкаЗа традицією 9 березня Україна вшановує пам’ять свого видатного сина Тараса Григоровича Шевченка. З нагоди 199-річчя від дня його народження в усіх містах і селах  Дніпропетровщині пройшли урочисті.
- Ім’я Тараса Шевченка знає кожен. Його талант та незламне прагнення свободи надихнули український народ здійснити свою мрію про життя у вільній, незалежній та процвітаючій державі. Його душа жадала волі для кожної людини, для кожного народу. Цей поклик і досі знаходить відгук не лише у серцях українців – його творчість визнана на світовому рівні. Франція, Канада, США, Росія, Білорусь, Угорщина та інші країни увіковічили ім’я Великого Кобзаря скульптурами та пам’ятними знаками. І сьогодні в українських сім’ях і на дніпропетровській землі також на прикладі Тараса Шевченка виховуються діти, таланти і творчість яких створюватимуть нову славу України -, сказав губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колєсніков. 
- Внесок великого Кобзаря у скарбницю української культури важко переоцінити. Без Шевченка неможливо уявити ані нашого народу, ані нашої країни. Він – символ волелюбності українців. Тільки  на Дніпропетровщині ім’я Тараса Шевченка носять десятки населених пунктів, закладів культури й мистецтва. У дні державних свят і знакових подій квіти пам’яті лягають до підніжжя сотень його пам’ятників. Зберігання пам’яті Кобзаря, виховання на його творах нових громадян України було, є і буде нашим святим  обов’язком, запорукою збереження незалежності нашої країни, - підкреслив голова обласної ради Євген Удод.
Наступного року Україна відзначатиме 200-річчя від дня народження Кобзаря. З цієї нагоди Глава нашої держави Віктор Янукович дав відповідні доручення із вшанування українського генія. 
В обласному центрі квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку поклали керівники області та міста, депутати, голови районних у місті рад, представники творчої інтелігенції, політичних партій та громадських організацій, духовенство.
У цей день біля пам'ятника звучали вірші та пісні на слова Тараса Шевченка.

Категория: Область | Просмотров: 1122 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar