Покров Суббота 18.05.24, 22:31
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 26 » На Дніпропетровщині за підсумками січня-березня 2012 року продовжується зростання обсягів в основних галузях
19:50
На Дніпропетровщині за підсумками січня-березня 2012 року продовжується зростання обсягів в основних галузях
На Дніпропетровщині за підсумками січня-березня 2012 року продовжується зростання обсягів в основних галузях За підсумками січня-березня 2012 року в більшості галузей і сфер діяльності Дніпропетровської області продовжується економічне зростання. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час колегії облдержадміністрації. 
«Президент України Віктор Федорович Янукович наголошує, що першочергове завдання регіональної влади – забезпечити стабільне управління соціально-економічним розвитком. Від цього залежить реальне поліпшення рівня життя населення. Економічне зростання в Україні напряму залежить від економічної активності та підприємницької ініціативи на місцях, інвестиційної привабливості територій і реалізації інноваційних підходів до управління регіонами. Задля цього з минулого року ми реалізуємо Комплексну стратегію розвитку Дніпропетровської області до 2015 року, такі ж програмні документи діють в кожному місті та районі», - сказав Олександр Вілкул.
Як зазначив губернатор, за підсумками січня-березня 2012 року в більшості галузей і сфер діяльності області продовжується економічне зростання. Зокрема, 
зростання обсягів промислового виробництва склало 4%;
виконаних будівельних робіт зросло на 13,1 %;
сільськогосподарського виробництва – на 2,8%; 
реалізованих послуг – на 24,1%.
Зовнішньоторговельний оборот товарів у січні-лютому збільшився на 8,3% (до січня-лютого 2011 року) і склав 2 млрд  462,1 млн дол. США. Загальний обсяг роздрібного товарообороту склав 12,7 млрд грн, що на 11% більше відповідного періоду минулого року. Середньомісячна заробітна плата за січень-лютий по області зросла на 18% (становить 2908 грн). 
Завдяки підтримці Президента та Уряду продовжується будівництво важливих для регіону об’єктів: 
з’їздів з Кайдацького мосту та метрополітену;
доступного житла на житловому масиві Лівобережний – 3; 
Регіонального перинатального центру в Дніпропетровську;
обласного санаторно-оздоровчого реабілітаційного центру для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (Новомосковський район, на базі дитячого табору ім.Олександра Матросова).
Як повідомив Олександр Вілкул, планується, що в червні в урочистому відкритті регіонального перинатального центру та реабілітаційного центру для дітей сиріт братиме участь Президент України Віктор Федорович Янукович.
«Кожне місто і кожний район мають свої плани введення пускових об’єктів і їх безумовне виконання – завдання кожного керівника», - сказав Олександр Вілкул. 

В засіданні колегії узяли участь заступники голови та члени президії обласної ради; керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних організацій і установ; міські голови; голови райдержадміністрацій та районних рад; керівники підприємств, що надають житлово-комунальні послуги; представники громадської ради, профспілок; керівники територіальних підрозділів пенсійного фонду, а також представники засобів масової інформації.  На розгляд колегії винесені питання « Про підсумки соціально-економічного розвитку області за І квартал 2012 року» та «Результати опалювального сезону 2011/2012 року і заходи щодо підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2012/2013 року».

Категория: Область | Просмотров: 572 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar