Покров Четверг 02.05.24, 07:10
Сайт
Главная » 2012 » Январь » 28 » На шахті «Степова» ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» кількість шкідливих викидів підприємства в атмосферу зменшилась у 6 разів
20:08
На шахті «Степова» ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» кількість шкідливих викидів підприємства в атмосферу зменшилась у 6 разів

на шахті «Степова» ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» кількість шкідливих викидів підприємства в атмосферу зменшилась у 6 разів»Олександр Вілкул: «Завдяки введенню в експлуатацію модернізованої котельні на шахті «Степова» ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» кількість шкідливих викидів підприємства в атмосферу зменшилась у 6 разів»
За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула начальник управління паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації Едуард Кирпичов увів в експлуатацію модернізовану котельню блоку № 2 та систему очищення димових газів на котельні блоку № 2 ВСП "Шахта "Степова” ПАТ "ДТЕК Павлоградвугілля”.

«Покращення екологічного стану регіону є одним з ключових завдань, які вирішує обласна влада в рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровського регіону та Програми реформ нашого Президента Віктора Януковича. У 2011 році на реалізацію екологічних проектів в області було скеровано понад 1 млрд грн. Це на 60% більше, ніж у 2010 році. На 2012 рік заплановано запуск ряду об’єктів, які знизять кількість шкідливих викидів у повітря», – сказав Олександр Вілкул.

Відтепер газ метан, який відкачується з підземних виробок шахти «Степова» для безпечного видобутку вугілля, буде спалюватися як енергоносій у спеціально обладнаному котлі КЕ-25. Дотепер цей газ просто викидався в атмосферу, а наразі використовується для опалення та гарячого водопостачання блоку шахти. Це, в свою чергу, дозволить скоротити шкідливі викиди в атмосферу. У подальшому планується реалізація аналогічного проекту ще на трьох шахтах ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля».

«Введення в експлуатацію цієї котельні дозволить зменшити обсяг шкідливих викидів шахтного метану в атмосферу. Викачування газу з виробки підвищить безпеку роботи шахтарів. А це є одним з найважливіших завдань Президента Віктора Януковича», –– зазначив Олександр Вілкул.

При проектуванні обладнання шахтної котельні враховувався показник стандарту очищення димових газів. Донедавна в Україні він знаходився на рівні 250 мг на 1 м3. Новий європейський стандарт встановлений на рівні 50 мг на 1 м3.

Другий ступінь очищення димових газів, який установили на модернізованій шахтній котельні, дозволяє знизити кількість шкідливих викидів на 112 тонн на рік (у 6 разів) до 30 мг на 1 м3, це нижче європейських норм. Планується, що уловлену фільтром золу можна буде застосовувати у виготовленні добавок для металургійної промисловості.

«Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул завжди підтримує проекти, пов’язані з модернізацією виробництва на підприємствах ДТЕК. У рамках соціального партнерства обласної влади і компанії ДТЕК успішно реалізуються вагомі екологічні і соціальні проекти. Вони спрямовані на поліпшення якості життя мешканців Західного Донбасу. Це створює надійну перспективу для подальшого розвитку Дніпропетровської області», –– сказав генеральний директор ПАТ "ДТЕК Павлоградвугілля” Артур Мартовицький. 

 Аналогічні проекти надалі будуть реалізовані на всіх шахтах ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» в  рамках виконання заходів програми щодо зниження забруднення навколишнього середовища, яка реалізується з ініціативи Олександра Вілкула в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону. На виконання вищезазначених проектів до 2015 року компанія планує виділити майже 37 млн грн.

Завдяки підтримці обласної влади в регіоні йде системне покращення стану навколишнього середовища. У серпні 2011 року Олександр Вілкул доручив мерам міст Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ встановити системи моніторингу атмосферного повітря. Ці системи автоматичні, дані оновлюються кожні 20 хвилин. Подібного в Україні немає у жодному місті.

На сьогодні у Дніпропетровську вже запущена одна система моніторингу, у 2012 році запустять іще 6. У Кривому Розі вже у лютому введуть в дію дві установки, до кінця року планують придбати іще 2.

У Дніпродзержинську до кінця 2012 року змонтують 5 постів з охорони атмосферного повітря. Крім того, іще два пости будуть відстежувати радіоактивність.

 

Категория: Область | Просмотров: 1230 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar