Покров Понедельник 29.04.24, 03:25
Сайт
Главная » 2015 » Январь » 27 » Нікопольська ОДПІ ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області інформує
07:39
Нікопольська ОДПІ ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області інформує

Кількість податків зменшилася

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що з 01.01.2015 року набрали чинності новації законодавства, які запроваджені для покращення умов ведення бізнесу, підвищення показників України в міжнародних рейтингах, збільшення бюджетних надходжень. Відповідними змінами внесеними до Податкового кодексу України істотно зменшено податків з 22 до 9.

З 01.01.2015 року Податковим кодексом України передбачено 7 загальнодержавних податків:

- податок на прибуток підприємств, податок на доходи фізичних осіб, податок на додану вартість, акцизний податок, екологічний податок, рентна плата та мито;

та 2 місцевих:

- податок на майно та єдиний податок.

Звертаємо увагу платників, що до Податкового кодексу України запроваджено новий вид місцевого податку – податок на майно, до складу якого увійшли: податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортний податок (нововведення) та плата за землю.

Зазначені нововведення удосконалять законодавство, зменшать витрати підприємств на визначення податкових зобов'язань і складання звітності, дозволять великим платникам отримувати податкові вигоди, зменшать податкове навантаження на малий бізнес та спростять бюрократичні процедури тощо.

 

Увага! Шановні платники Нікопольщини! Підписано Закон про податковий компроміс!

З 17 січня поточного року набув чинності Закон України від 25.12.2014 №63-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу».

Він виник у відповідь на запит бізнесу, який хоче перегорнути сторінку і почати працювати прозоро. Податковий компроміс – це не зобов’язання, а право бізнесу. Враховуючи підписання Угоди про асоціацію з ЄС і ті можливості, які вона відкриває для українського бізнесу, цим інструментом скористається багато компаній.

Податковий компроміс це - звільнення від юридичної відповідальності платників податків за заниження податкових зобов'язань по податку на прибуток підприємств і ПДВ за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року з урахуванням встановлених ПКУ строків давності.

Для цього платникові податків необхідно подати уточнюючий розрахунок, в якому визначити суму завищення податкового кредиту по ПДВ або суму завищення витрат з податку на прибуток.

Платнику податків необхідно сплатити 5% суми податку. Тобто, 95 відсотків суми відповідного податку вважатимуться погашеними.

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що роз’яснення та додаткова інформація з питань застосування податкового компромісу надаються податковими інспекціями за місцем реєстрації.

Контактні телефони:

- Нікопольська ОДПІ за тел. 4-54-29.

 

Січневі податкові накладні

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що податкові накладні, складені в січні 2015 року та сума ПДВ в яких становить менше ніж 10 тис. грн. (у тому числі, які не надаються покупцеві, виписані за операціями з постачання товарів/послуг, котрі звільнені від оподаткування), можуть бути зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних за бажанням платника податку. Наголошуємо, що з 1 лютого 2015 року всі податкові накладні й розрахунки коригування до податкових накладних (у тому числі ті, які не надаються покупцеві, виписані за операціями з постачання товарів/послуг, котрі звільнені від оподаткування) незалежно від розміру податку на додану вартість в одній податковій накладній/розрахунку коригування підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.

 

Оподаткування пенсій в 2015 році

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що з 1 січня 2015 року суми пенсій (включаючи суму їх індексації) якщо їх розмір перевищує три розміри мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року оподатковуються податком на доходи фізичних осіб у частині такого перевищення за ставкою 15 відсотків.

Тобто, з 2015 року передбачено зниження порогу для оподаткування пенсій з 10 тисяч гривень до 3 мінімальних заробітних плат.

З урахуванням того, що згідно Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" станом на 01.01.2015 року мінімальна заробітна плата встановлена у розмірі 1218 гривень, ця сума складає 3654 грн.

Оподаткуванню підлягає виключно сума перевищення, а не сума всієї пенсії. Наприклад, якщо людина отримує пенсію в розмірі чотири тисячі гривень, то оподатковуватиметься лише 346 гривень(4000-3654=346).

 

Пам’ятка для волонтерів та благодійників!

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що 5 грудня 2014 року набрав чинності Наказ Міністерства фінансів від 30.10.14 № 1089 «Про затвердження порядку формування та ведення реєстру волонтерів антитерористичної операції».

Для включення до Реєстру благодійнику необхідно звернутися  до будь-якого органу ДФС із заявою за формою № 1-РВ, наведеною у додатку 3 зазначеного Порядку.

Фізична особа - благодійник разом із заявою подає:

- оригінал та копію документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, або сторінки паспорта, до якої внесені дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру, або сторінки паспорта, до якої внесена відмітка про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта;

- довідки (довідку) про відкриття/закриття рахунка фізичною особою за формою № 4-РВ (додаток 4), що призначений для здійснення благодійної діяльності (крім рахунків, що були закриті до 21 листопада 2013 року).

 

Акцизний податок з роздрібної реалізації

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що з 1 січня 2015 року відповідно до Закону України 28 грудня 2014 року №71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» запроваджено акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів та одночасно скасовано збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства.

Платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів є суб’єкти господарювання які здійснюють роздрібний продаж підакцизних товарів (пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, нафтопродукти та інше паливо).

Такі суб’єкти підлягають обов’язковій реєстрації як платники в контролюючих органах за місцезнаходженням пункту продажу товарів не пізніше граничного терміну подання декларації акцизного податку за місяць, в якому здійснюється господарська діяльність.

Для підакцизних товарів реалізованих суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизними товарами ставки встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради у відсотках від вартості (з податком на додану вартість), у розмірі 5 відсотків.

Базою оподаткування є вартість (з податком на додану вартість) підакцизних товарів, що реалізовані суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Датою виникнення податкових зобов'язань щодо реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів є дата здійснення розрахункової операції відповідно до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", а у разі реалізації товарів фізичними особами - підприємцями, які сплачують єдиний податок, - є дата надходження оплати за проданий товар.

Базовий податковий період для сплати податку відповідає календарному місяцю. Декларація подається щомісяця не пізніше 20 числа наступного періоду.

Суми податку перераховуються до бюджету суб'єктом господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого цим Кодексом для подання податкової декларації за місячний податковий період.

Суб'єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, сплачують податок за місцем здійснення реалізації таких товарів.

 

Суб'єктам господарювання, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що з 1 січня 2015 року набув чинності Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи" № 71-VIII від 28.12.2014.

Відтепер акцизний податок мають також сплачувати:

- суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів;

- оптові постачальники електроенергії;

- виробники електроенергії, які продають її поза оптовим ринком електроенергії (замість збору у вигляді цільової надбавки);

- власники імпортованих транспортних засобів, які переобладнують їх у легкові автомобілі.

Суб'єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, підлягають обов'язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням пункту продажу товарів не пізніше граничного терміну подання декларації акцизного податку за місяць, в якому здійснюється господарська діяльність.

Для підакцизних товарів, які реалізуються в роздрібній мережі, ставки податку встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради у відсотках від вартості (з ПДВ), у розмірі 5%.

Суми податку перераховуються до бюджету суб'єктом господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, протягом 10 календарних днів, наступних за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації за місячний податковий період. Також з 01.01.2015 р вводяться нові зразки марок акцизу для алкоголю і тютюну. Розмір плати за одну марку акцизного податку для алкогольних напоїв знижено з 0,27 грн. до 0,19 грн., для тютюнових виробів - з 0,14 грн. до 0,09 грн.

 

Зміни в оподаткуванні нерухомості

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що з 1 січня 2015 року набирають чинності норми Закону України № 71-VІІІ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)".

Відповідні законодавчі норми внесли зміни до порядку оподаткування нерухомості.

Відтепер об’єктом оподаткування є об’єкт житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його частка.

Базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості.

Для фізичних осіб податок обчислюється контролюючим органом (ДФС) на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що безоплатно надаються органами державної реєстрації прав на нерухоме майно та/або на підставі оригіналів відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності.

Ставки податку встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради в залежності від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 2 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування. Мінімальна заробітна плата на 01.01.15р – 1218грн.; на 01.01.14р – 1218грн.)

Пільги щодо сплати податку на нерухоме майно передбачають зменшення бази оподатковування об'єктів житлової нерухомості та повного або часткового звільнення від сплати податку.

Зокрема, база оподатковування зменшується на:

• для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 60 кв. метрів;

• для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;

для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - на 180 кв. метрів.

Зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік).

Звертаємо увагу громадян, що у 2015 році при нарахуванні та сплаті податку діють вимоги Узагальнюючої податкової консультації щодо оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, затвердженої наказом Міністерства доходів і зборів України від 25.04.14р. №263.

Відповідно до Узагальнюючої податкової консультації та пункту 18 підрозділу 10 розділу XX “Перехідні положення” Податкового кодексу України у 2015 році фізичним особам буде нараховуватися податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за базовий період 2014 рік, розрахований з житлової площі об’єкта житлової нерухомості, у т.ч. його частки за період з 01.01.2014 по 31.03.2014 (включно) та із загальної площі об’єкта житлової нерухомості, у т.ч. його частки з 01.04.2014 по 31.12.2014 (включно) по ставках та пільгах, які застосовувались при розрахунку податку у 2014 році.

 

Про зміни щодо порядку оподаткування податком на доходи фізичних осіб

Верховною Радою України 28 грудня 2014 року за №71 прийнято Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» (далі - Закон №71), який набрав чинності з 01 січня 2015 року.

Законом №71 внесено зміни, зокрема, щодо порядку оподаткування податком на доходи фізичних осіб пасивних доходів, виграшів (призів), пенсій, додаткового блага, а також підвищено рівень прогресивної шкали оподаткування. Зміни застосовуються до доходів фізичних осіб, нарахованих (виплачених, наданих) після 01 січня 2015 року.

Нікопольська ОДПІ нагадує, що з 01 січня 2015 року розпочато кампанію декларування доходів громадян. Відповідно до п.п. 168.2.1 п. 168.2 ст. 168 та п. 179.1 ст. 179 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) платник податку, що отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, та іноземні доходи, зобов'язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити податок з таких доходів. Граничний термін подання податкової декларації - до 1 травня 2015 року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розділом IV Кодексу (п.п. 49.18.4 п. 49.1 ст. 49 Кодексу).

Тобто, фізичні особи до 1 травня 2015 року подають податкову декларацію щодо доходів, отриманих у 2014 році.

Враховуючи викладене, громадяни при декларуванні доходів у 2015 році застосовують норми та ставки податку на доходи фізичних осіб, які діяли на останній день звітного податкового періоду, тобто на 31 грудня 2014 року.

Податкова декларація щодо доходів, отриманих за 2014 рік, подається за формою, встановленою наказом Міністерства доходів і зборів від 11.12.2013 №793.

При наданні консультацій громадянам із заповнення податкових декларацій щодо доходів, отриманих у 2014 році, слід враховувати ставки податку:

15 відсотків бази оподаткування щодо доходів, нарахованих (виплачених, наданих), у тому числі, але не виключно у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри;

17 відсотків, якщо база оподаткування, визначена з урахуванням норм п.п. 164.6 ст. 164 Кодексу, в календарному місяці перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року;

30 відсотків бази оподаткування щодо доходів, нарахованих як виграш чи приз (крім виграшу у державній та недержавній грошовій лотереї та виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри) на користь резидентів або нерезидентів;

5 відсотків бази оподаткування у випадках, прямо визначених розділом IV Кодексу.

Граничний розмір доходу, отриманого у 2014 році, з суми перевищення якого застосовується ставка податку 17 відсотків, відповідно до абзацу одинадцятого п. 167.1 ст. 167 Кодексу обчислюється виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року, тобто 12 180 грн.

Для громадян, яким у 2014 році доходи нараховувалися (виплачувалися, надавалися) у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами одночасно двома або більше податковими агентами, граничний розмір річної суми оподатковуваних доходів, що підлягає перерахунку за ставкою 17 відсотків, становить 146 160 грн.

При застосуванні платниками податків права на податкову знижку слід враховувати, що граничний розмір витрат, дозволених для включення до податкової знижки для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти та при страхуванні, розраховується з урахуванням місячного доходу, який дає право на отримання податкової соціальної пільги, тобто 1710 грн.

Крім того, норма п.п. 166.3.4 п. 166.3 ст. 166 Кодексу щодо права на податкову знижку за витратами, понесеними для компенсації вартості платних послуг з лікування, відповідно до п. 1 р. XIX Прикінцевих положень Кодексу набирає чинності з 1 січня року, наступного за роком, у якому набере чинності закон про загальнообов'язкове державне соціальне медичне страхування. На сьогодні такий закон не прийнято, а, отже, платники податків не мають право на отримання знижки відповідно до п.п. 166.3.4 п. 166.3 ст. 166 Кодексу.

 

Нововведення спрощеної системи оподаткування для підприємців

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що з 2015 року суб'єкти господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, поділяються на такі групи платників єдиного податку:

1) перша група - фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 300 тис. гривень;

2) друга група - фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;

обсяг доходу не перевищує 1,5 млн. гривень;

3) третя група - фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не обмежена та юридичні особи - суб'єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 20 млн. гривень;

4) четверта група - сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків.

Платники єдиного податку третьої - шостої груп, які перебували на обліку в контролюючих органах до 1 січня 2015 року, з 1 січня 2015 року вважаються платниками єдиного податку третьої групи відповідно до норм глави 1 розділу XIV цього Кодексу.

Також, платники єдиного податку другої і третьої (фізичні особи - підприємці) груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи не застосовують реєстратори розрахункових операцій. Дія цієї норми набирає чинності для платників єдиного податку третьої групи - з 01.07.2015 р., для платників єдиного податку другої групи - з 01.01.2016 р.

Важливо для фізичних осіб-підприємців 2 та 3 груп: якщо вони будуть використовувати в своїй підприємницькій діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій, з 01.01.2015 р. до 30.06.2015 р., то з початку використання таких РРО до 01.01.2017 р. перевірки РРО проводитися не будуть.

 

Про скасування торгових патентів

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що з 01.01.2015 року скасовано збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності.

Тож, з 1 січня 2015 року отримувати торгові патенти не доведеться.

 

Сплата єдиного внеску за 2014 рік

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що фізичні особи-підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, визначені як платники єдиного внеску.

Для зазначених платників (крім тих, які обрали спрощену систему оподаткування) єдиний внесок нараховується у розмірі 34,7% на суму доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, яка підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток).

Отже, якщо фізична особа-підприємець, яка перебувала на загальній системі оподаткування, протягом 2014 року не здійснювала підприємницької діяльності і відповідно не отримувала дохід, то вона не нараховує і не сплачує єдиний внесок за такий період.

Звертаємо увагу на те, що такі фізичні особи-підприємці зобов’язані подавати звіт за себе незалежно від того, ведуть вони підприємницьку діяльність чи ні.

 

Декларація про доходи через Інтернет

Нікопольська ОДПІ нагадує, що з 1 січня 2015 року розпочалася кампанія по декларуванню доходів громадянами отриманими у 2014 році.

До доходів які підлягають декларуванню належать: вартість успадкованого чи отриманого у дарунок майна; кошти від надання майна в лізинг, оренду (суборенду) чи житловий найм; кошти одержані за межами України (іноземні доходи); доходи від операцій з продажу (обміну) об'єктів нерухомого та/або рухомого майна та отримані у вигляді інвестиційного прибутку;суми нецільової благодійної допомоги, що перевищує 1710 грн.);доходи у вигляді виграшів, призів; доходи від продажу об'єктів майнових і немайнових прав, авторська винагорода; доходи отримані у вигляді вартості подарунків.

Також необхідно декларувати ті доходи що нараховувалися платнику податку двома або більше податковими агентами. Подати Декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку. До податкової знижки дозволено включати витрати, фактично понесені платником податку протягом звітного року, в т.ч.

частину суми процентів сплачених за користування іпотечним житловим кредитом;

суму коштів, сплачених на користь закладів освіти, для компенсації вартості здобуття освіти платника податку та/або члена його сім‘ї першого ступеня споріднення;

суму коштів, переданих у вигляді пожертвувань;

суму витрат на сплату страхових внесків платника податку та членів його сім‘ї першого ступеня споріднення;

суму коштів, сплачених платником податку у зв'язку із переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку.

Декларація подається особисто платником податків або уповноваженою на це особою; надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису у порядку, визначеному законодавством. Всі декларанти податку на доходи фізичних осіб мають змогу заповнювати та направляти до податкової інспекції декларацію про майновий стан і доходи через Інтернет. З цією метою на єдиному веб-порталі Державної фіскальної служби України працює спеціальний сервіс «Декларування on-line».

Для користування послугою платникам необхідно мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення. Оформлення ключів здійснюється безкоштовно в територіальному органі ДФС за місцем реєстрації фізичної особи. Подання декларації через Інтернет позбавить громадян необхідності відвідувати податкову для звітування і особливо зручним стане цей сервіс для тих платників, в яких відрізняються адреси реєстрації та фактичного проживання, оскільки декларація подається за місцем реєстрації.

У Центрах обслуговування платників податків області для усіх без винятку декларантів уже створено комфортні умови обслуговування, де фахівці нададуть роз’яснення та кваліфіковану допомогу при заповненні і поданні декларації.

 

Увага платників податків!

Про зміни у ведені обліку платежів!

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що з 26 січня 2015 року змінилися розрахункові рахунки сплати податків, зборів та інших платежів. За довідковою інформацією звертатися у 3 зал ЦОП на 1 поверсі Нікопольської ОДПІ або за телефоном 4-54-29.


 

Обчислення граничної роздрібної ціни тютюнових виробів

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що обчислення граничної роздрібної ціни тютюнових виробів (ГРЦТВ), здійснюється за наступною формулою:

ГРЦТВ = МРЦ : 100 х 105, де

МРЦ – мінімальна роздрібна ціна.

Фактична роздрібна ціна, за якою продають тютюнові вироби (ФРЦТВ) має дорівнювати або бути меншою, ніж ГРЦТВ.

Якщо суб’єкти господарювання, що здійснюють роздрібний продаж тютюнових виробів, зареєстровані платниками ПДВ, то ФРЦТВ обчислюється таким чином:

ФРЦТВ = (РЦТВ : 100 х 120) : 100 х 105, де

РЦТВ – роздрібна ціна тютюнових виробів без ПДВ.

Сума податкового зобов’язання з акцизного податку з роздрібних продажів за реалізовані тютюнові вироби (ПЗа) становитиме:

ПЗа = ФРЦТВ : 105 х 5.

Сума податкового зобов’язання з ПДВ (ПЗпдв) складатиме:

ПЗпдв = (ФРЦТВ – Пза) : 120 х 20;

не зареєстровані платниками ПДВ:

ФРЦТВ = РЦТВ : 100 х 105;

сума податкового зобов’язання з акцизного податку з роздрібних продажів складатиме: ПЗа = ФРЦТВ : 105 х 5.

Категория: Город | Просмотров: 2084 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar