Покров Воскресенье 12.05.24, 05:18
Сайт
Главная » 2019 » Июль » 25 » Нікопольське управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області інформує
09:43
Нікопольське управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області інформує

Олександр Власов: проекти у рамках Програми EXBS сприятимуть розбудові української митниці

Стан співпраці та перспективи майбутньої взаємодії в рамках Програми з експортного контролю та безпеки кордонів в Україні (EXBS) обговорили сьогодні в.о. Голови ДФС Олександр Власов, Голова Державної митної служби України Максим Нефьодов та представники програми EXBS.

«Програма EXBS завжди підтримувала зусилля фіскальної служби щодо посилення можливостей та механізмів митних органів з контролю за переміщенням товарів подвійного призначення та протидії митним правопорушенням. Ми вдячні експертам за рекомендації та допомогу у розбудові української митної системи. Впевнений, що надалі співпраця EXBS та митних органів України буде лише посилюватися та мати конкретні результати», – наголосив Олександр Власов.

Він також відзначив, що саме завдяки рекомендаціям EXBS та Глобальної програми контролю за контейнерами (ССР) в Одеській митниці ДФС було створено підрозділ портового контролю, який включено до складу управління протидії контрабанді. Завдяки роботі управління лише за перше півріччя цього року виявлено 269 кг наркотичних речовин та понад 2 тис. блоків цигарок. При цьому 257 кг кокаїну було виявлено нещодавно в контейнері з бананами, який прибув з Південної Америки.

Крім того, важливими є рекомендації експертів EXBS щодо результатів оцінки системи націлювання на управління ризиками по вантажних перевезеннях. Отриманий від експертів EXBS звіт буде ретельно проаналізований для подальшої імплементації зазначених в ньому висновків. Представники EXBS також висловили готовність надати українським митникам можливість доступу до інструментів та платформ автоматизованих баз даних, якими користуються американські колеги при роботі з системою націлювання та управління митними ризиками по вантажних перевезеннях.

У свою чергу Голова Державної митної служби Максим Нефьодов відзначив, що для новоутвореної митної служби є важливою співпраця з експертами Програми та висловив готовність до впровадження нових проектів на митниці.

Він також окреслив основні напрями розвитку митних органів після їх від’єднання від ДФС. Так, за словами Максима Нефьодова, наразі визначено завдання зробити українську митницю одночасно спроможною, ефективною та безпечною, якій би довіряли платники податків.

Для досягнення цих цілей очільник ДМС визначив п’ять основних напрямів подальшого розвитку митної служби – це максимальна електронізація всіх процесів, кадрова реформа, розвиток митної інфраструктури, євроінтеграція та співпраця з митними органами інших країн, а також функціональна трансформація митниці для посилення безпекової складової у її діяльності.

Представники EXBS, зокрема, схвально відзначили посилення безпекової функції у роботі митниці та звернули увагу на необхідність підвищення іміджевої репутації митної служби та відновлення довіри до неї платників податків.

Крім того, експерти EXBS назвали співпрацю з фіскальною службою позитивною та висловили бажання до впровадження нових проектів у рамках Програми.

За словами очільника ДФС Олександра Власова, митниця, зокрема, потребує продовження співпраці щодо подальшого підвищення навичків та потенціалу підрозділів експортного контролю, які нещодавно створені в митницях, та отримання відповідної методичної допомоги. Методична експертна підтримка необхідна і при підготовці посадових осіб митниць ДФС з протидії незаконному переміщенню наркотичних засобів, зброї, небезпечних речовин з використанням автомобільного, авіаційного та морського транспорту, а також забезпечення митниць ДФС технічними засобами митного контролю у межах отримання міжнародної технічної допомоги.

Довідково.

Програма з експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) фінансується Державним Департаментом США та успішно реалізується в Україні з 2001 року на підтримку розвитку та посилення української національної системи експортного контролю з метою запобігання розповсюдженню зброї масового знищення.

(Інформація прес-служби ДФС України).

 

Сергій Білан: «За перше півріччя 2019 року податковою міліцією припинено діяльність 29 злочинних груп, які забезпечували роботу центрів мінімізації митних платежів»

«За шість місяців поточного року в рамках операції «Рубіж-2019» податковою міліцією припинено діяльність 29 злочинних груп, які організували й забезпечували роботу так званих центрів мінімізації митних платежів» - повідомив перший заступник Голови ДФС Сергій Білан.

За його словами, діяльність таких груп була спрямована на надання підприємствам реального сектора економіки послуг з незаконної мінімізації митних платежів при імпорті товарів, а також допомогу при маніпулюванні податками і виведенні грошових коштів за кордон при експорті.

Він також нагадав, що операція «Рубіж» діє з 2015 року і аж ніяк не позначається на бізнесі, який сплачує податки в повному обсязі. Вона передбачає проведення заходів, спрямованих на виявлення, попередження, документування й припинення порушень законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

«Ми не втручаємося в роботу співробітників митниці, а проводимо слідчі дії в рамках кримінальних проваджень»- повідомив Сергій Білан. Так, за перше півріччя під час проведення цієї операції розпочато досудове розслідування за 227 кримінальними провадженнями, у рамках яких встановлено збитків на суму 878 млн. гривень. Забезпечено відшкодування збитків на суму 223,1 млн. гривень, вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму 1 222,7 млн. гривень. За результатами вжитих заходів додатково спрямовано до держбюджету митних платежів на загальну суму 359 млн. гривень.

Щодо схем, які використовуються при операціях із переміщення товарів через кордон, то перший заступник Голови ДФС виокремлює з них кілька основних.

Зокрема, при вчиненні правопорушень у режимі «експорт» найчастіше їх предметами є сільськогосподарська продукція і продукти її переробки. Основні види таких правопорушень: незаконне формування ПДВ (псевдоекспорт, нетиповий експорт тощо), надання послуг з ухилення від сплати податків (закупівля сільськогосподарської продукції за готівкові кошти без сплати відповідних податків, надання такої продукції легального статусу і її експорт з наданням у митні органи неправдивої інформації про її походження, надання послуг з виведення коштів за кордон шляхом здійснення непрямих експортних операцій через підконтрольних СГД-нерезидентів або загалом від імені ФСПД).

При вчиненні правопорушень у режимі «імпорт» їх предметами найчастіше є товари широкого вжитку, одяг, взуття, побутова техніка, а також продукти харчування (морепродукти, овочі і фрукти).

(Інформація прес-служби ДФС України).

До уваги платників акцизного податку!

Головний державний ревізор-інспектор Криворізького відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Дніпропетровській області Леонід Бабкін повідомив, що в акцизних накладних, складених для розподілу обсягів пального, облік якого здійснювався в СЕАРП, між акцизними складами та/або акцизними складами пересувними, а також в Актах інвентаризації обсягів залишків спирту етилового, має бути зазначена дата складання – тільки 01.07.2019.

Щодо врахування в СЕАРП та СЕ обсягів пального, облік якого у СЕАРП не здійснювався

Пунктом 45 Порядку електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2019 року № 408 (далі – Порядок № 408), передбачено можливість врахування в СЕАРП та СЕ обсягів пального, облік якого у СЕАРП не здійснювався (тобто обсягів залишків пального, яке станом на 01.07.2019 обліковується у суб’єктів господарювання, які до 01.07.2019 не підпадали під визначення платників акцизного податку, а з 01.07.2019 підпадають під таке визначення).

Для врахування в СЕАРП та СЕ таких обсягів пального, платники без сплати акцизного податку подають у період з 16 до 20 липня 2019 року (включно) заявка на поповнення залишку пального станом на 1 липня 2019 року для подальшого використання виключно для власного споживання або промислової переробки.

Додатково повідомляємо, що інформація про особливості заповнення заявок та складання акцизної накладної форми «П» розміщена на офіційному вебпорталі ДФС України за посиланням: http://sfs.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/385489.html

Актуальні питання з податку на нерухоме майно

Заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Нікопольського управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області Володимир Малиновський під час проведеної прес-конференції повідомив, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки входить до складу податку на майно і належить до місцевого податку.

Ставки податку встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради в залежності від місця розташування (зональності) та типів таких об'єктів нерухомого майна у розмірі, що не перевищує 1,5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування.

Платниками податку на нерухоме майно є фізичні особи, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості. Зокрема, сплачувати податок повинні  фізичні особи які володіють:

однією або кількома квартирами загальна площа яких перевищує 60 квадратних метрів;

одним або кількома будинками, загальна площа яких перевищує 120 квадратних метрів;

квартирами та будинками  загальна площа яких перевищує 180 квадратних метрів;

нежитловими приміщеннями.

за наявності у власності платника податку об'єкта (об'єктів) житлової нерухомості, загальна площа якого перевищує 300 квадратних метрів (для квартири) та/або 500 квадратних метрів (для будинку), сума податку збільшується на 25000 гривень на рік за кожен такий об'єкт житлової нерухомості (його частку).

Базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі і його частка.

Обчислення суми податку здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такого нерухомого майна.

Повідомлення – рішення про сплату сум податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку до 1 липня року, що настає за базовим податковим періодом. Сплачується податок на нерухоме майно протягом 60 календарних днів з дня отримання такого повідомлення – рішення.

Крім того, заступник начальника управління нагадав, що платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем реєстрації для проведення звірки даних щодо: об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку; розміру загальної площі об’єктів  житлової та/або нежитлової нерухомості; права користування пільгою зі сплати податку; розміру ставки податку; нарахованої суми податку.

Звертаємо Вашу увагу, що у разі зміни місця реєстрації платника податку необхідно подати до органів державної податкової служби відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки, а саме: інформацію про зміну адреси прописки.

Єдиний податок – стабільне джерело наповнення місцевого бюджету

Єдиний податок від малого підприємництва належить до тих податкових платежів, надходження якого стабільно і суттєво поповнюють місцевий бюджет.

Заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Нікопольського управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області Володимир Малиновський повідомив щодо за січень - червень 2019 року до бюджетів місцевих громад Нікопольського регіону сплачено 65,5 млн. грн. єдиного податку. В цілому місцеві громади отримали у своє розпорядження на 12,9 млн.грн. єдиного податку більше, порівняно із надходженнями минулого року.

Слід відмітити, що представники малого бізнесу системно забезпечують життєдіяльність територіальних громад, активно сплачуючи єдиний податок до місцевого бюджету. Позитивна динаміка надходження єдиного податку – це результат зваженої фінансової політики, спрямованої на залучення до бюджетів територіальних громад додаткового фінансового ресурсу, а також сумліне ставлення платників до обов’язку сплати податку.

Надходження ПДФО до місцевих бюджетів

Заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Нікопольського управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області Володимир Малиновський повідомив, що з початку року до бюджетів місцевих громад Нікопольського регіону надійшло 499,1 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. У порівняні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 23,0 відсотка..

В податковому відомстві відзначають, що ПДФО є основним джерелом наповнення місцевої казни. Сплачується цей податок із розрахунку 18 % від заробітної плати. Надходження саме цього податку є показовим для розвитку міст, селищ та регіону в цілому.

«Завдяки повній та своєчасній сплаті податків, рівномірного поповнення бюджету, та злагодженій взаємодії податківців з платниками податків вдається досягти позитивної динаміки надходжень до бюджету» - зазначив Володимир Малиновський.

 

Стан розгляду звернень громадян за січень-червень 2019 року

У Центрах обслуговування платників Нікопольського регіону отримали адміністративні послуги понад 11 тисяч платників

Як повідомила заступник начальника Нікопольської ДПІ Нікопольського управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області Гроздовська-Боличева Ганна Юріївна, за січень-червень поточного року до Центрів обслуговування платників податків Нікопольського регіону за наданням адміністративних послуг звернулось понад 13 тисяч платників.

Найчастіше громадяни відвідують ЦОП для отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків (6148) та отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми та джерела виплачених доходів та утриманих податків (3565). Також зареєстровано 540 платників єдиного податку, надано 703 витяги з реєстру платників єдиного податку, зареєстровано 846 книг обліку доходів та книг обліку доходів і витрат суб’єктів господарювання, зареєстровано 659 книг обліку розрахункових операцій.

Центр обслуговування платників працює за принципом оперативного та якісного обслуговування бізнесу та громадян. Тут видаються довідки, приймається звітність від суб’єктів господарювання, забезпечується швидкий доступ до інформації.

 

Надходження військового збору зросли

Заступник начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Нікопольського управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області Юлія Пушко повідомила, що протягом січня-червня 2019 року до державного бюджету надійшло 25,6 млн грн. військового збору. Цьогорічні показники перевищили відповідний період минулого року на 25,2%, або на 5,2 млн гривень.

Нагадаємо, що військовий збір було впроваджено в Україні з серпня 2014 року, його ставка становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

Легалізація заробітної плати

Заступник начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Нікопольського управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області Юлія Пушко звертає увагу, що актуальною темою сьогодення є боротьба з виплатою заробітної плати у „конвертах”, реалізація гарантій оплати праці та організація заходів недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати. Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати.

Працівник, який отримує зарплатню в „конверті”, виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем. Усна домовленість жодним чином не фіксується юридично, роботодавець сплачує стільки, скільки вважає за потрібне і доти, поки вважає за потрібне. Працівник не має жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу.

Дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що їх згода отримувати зарплату в „конвертах” позбавляє їх соціального захисту. Адже пенсію вони матимуть тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

Тільки офіційно оформлений найманий працівник може відчувати себе соціально захищеним, а бюджет Пенсійного фонду матиме стабільні надходження для своєчасного фінансування пенсійних виплат. Суспільство має зрозуміти, що легалізації заробітної плати альтернативи немає.

Шановні громадяни! Не позбавляйте себе соціальних благ, забезпечте собі старість, не сприяйте порушенням трудового законодавства.

Шановні працедавці! Не чекайте проведення перевірки, своєчасно оформляйте найнятих робітників, виплачуйте і відображайте в звітності реальну зарплату. Пам’ятайте, ухилення від сплати податків в усіх проявах, у т.ч. шляхом використання нелегальної найманої праці тягне фінансову, адміністративну та карну відповідальність.

Надходження ЄСВ

Заступник начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Нікопольського управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області Юлія Пушко повідомила, що протягом січня – червня 2019 року Нікопольським управлінням ГУ ДФС у Дніпропетровській області забезпечено надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на рівні 361,1 млн гривень. Цьогорічні показники перевищили відповідний період минулого року на 66,7 млн гривень.

Юлія Пушко нагадала, що єдиний соціальний внесок повинен бути сплачений відповідно до чинного законодавства не пізніше 20 числа місяця наступного за звітним. Роботодавці повинні сплачувати єдиний внесок під час кожної виплати заробітної плати.

З початку року до бюджету надійшло 118 млрд грн податку на доходи фізичних осіб

У січні - червні 2019 року до зведеного бюджету надійшло 118 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Це на 21,6%, або на 20,9 млрд грн більше, ніж за відповідний період минулого року. Тоді надходження складали майже 97,1 млрд грн.

У червні податку на доходи фізичних осіб було сплачено 22,4 млрд грн. Цей показник на 17,7%, або на 3,4 млрд грн перевищує надходження червня минулого року.

У І півріччі 2019 року до державного бюджету надійшло 10,4 млрд грн військового збору, що на 22%, або на 1,9 млрд грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

У червні до державного бюджету було сплачено майже 2 млрд грн військового збору, що на 18,2%, або на 304 млн грн більше червня 2018 року.

(Інформація прес-служби ДФС України).

У І півріччі 2019 року до бюджету надійшло 131,4 млрд грн ЄСВ

У січні – червні 2019 року Державною фіскальною службою України забезпечено надходження 131,4 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Цей показник перевищує суму сплати єдиного внеску за січень – червень минулого року на 21,9%, або на 23,6 млрд гривень.

У червні 2019 року було забезпечено 24,8 млрд грн ЄСВ, що на 17,2%, або на 3,6 млрд грн більше червня 2018 року.

Дотримання податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам контролюється ДФС з метою виконання покладених завдань із забезпечення реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску для забезпечення своєчасного здійснення пенсійних виплат і соціальних допомог.

(Інформація прес-служби ДФС України).

 

Понад 82 тис. клієнтів сформували кваліфіковані сертифікати дистанційно

Збережіть свій час, не стійте в чергах. Скористайтесь електронним сервісом повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом без особистої присутності, як це вже зробили більше 82 тис. клієнтів Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (Надавач) з початку роботи нового сервісу – 09.11.2018 року.

З початку 2019 року (станом на 01.07.2019) клієнтам сформовано 564 952 кваліфікованих сертифікатів. Частка сертифікатів, сформованих за допомогою електронного сервісу повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом, складає 20%, або 112,9 тис. Також за зазначений період сформовано 160 млн. позначок часу, що у 2,5 раза більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Для використання Сервісу необхідно відвідати веб-сайт Надавача за посиланням https://acskidd.gov.ua і скористатись он-лайн сервісом для повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом безпосередньо на сайті, або завантажити та встановити останню версію безкоштовного програмного забезпечення ІІТ Користувач ЦСК-1.

Також Сервіс надає можливість перейти зі звичайного носія ключової інформації (USB флеш-накопичувач або CD-диск) на захищений за допомогою програмного забезпечення ІІТ Користувач ЦСК-1.

(Інформація прес-служби ДФС України).

 

Фізичні особи можуть скористатися сервісами «Електронного кабінету»

Нікопольське управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області інформує, що ДФС України на головній сторінці офіційного веб-порталу за посиланням http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/380398.html повідомила наступне.

З 31 травня 2019 року ДФС України запроваджено низку електронних сервісів, зокрема, щодо можливості сплати податку на майно з фізичних осіб (податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортний податок та плата за землю) засобами «Електронного кабінету».

Для можливості користування «Електронним кабінетом» платникам податків необхідно отримати особисті ключі електронного цифрового підпису.

Також за допомогою «Електронного кабінету» платники податків – фізичні особи мають можливість перегляду даних, зокрема, щодо:

- об’єктів оподаткування (земельні ділянки, житлові будинки, квартири, садові (дачні будинки), гаражі, легкові автомобілі);

- сформованих податкових повідомлень-рішень та необхідних платіжних реквізитів органів місцевого самоврядування для сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю;

- розрахунків сум податкових зобов’язань по таких податках;

- стану розрахунків з бюджетом.

Одночасно зазначаємо, що при використанні «Електронного кабінету» платники податків матимуть змогу заощадити свої кошти та час, сплатити зазначені податки в будь-який зручний, у т.ч. неробочий час. Це також позбавляє необхідності відвідувати центри обслуговування платників, банківські установи тощо.

 

Дії платника, якщо при підписанні електронного документу виникає помилка «Невірний пароль або ключ пошкоджено»

Нікопольське управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу платників на наступне.

Якщо при підписанні електронного документу виникає помилка «Невірний пароль або ключ пошкоджено», то для усунення такої помилки необхідно перевірити:

- який ключ кваліфікованого електронного підпису чи печатки використовується першим (вірна послідовність підписів для податкової звітності: бухгалтер-директор-електронна печатка);

- правильність введення паролю, а саме: регістр вводу паролю, мову клавіатури тощо (створений пароль може містити особливі символи);

- чи набраний пароль відповідає ключу, якій використовується (наприклад, пароль до ключа бухгалтера використовується тільки з ключем бухгалтера);

- чи змінювалось ім’я файлу особистого ключа (у разі зміни ім’я файлу особистий ключ буде пошкоджено, тому необхідно звернутися до представництва Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (далі – АЦСК ІДД ДФС), в якому отримували кваліфікований сертифікат, подати заяву на зміну статусу кваліфікованого сертифіката та новий комплект реєстраційних документів).

У разі, якщо жодна з рекомендацій не допомогла вирішити проблему необхідно звернутися до представництва АЦСК ІДД ДФС, в якому були отримані кваліфіковані сертифікати, подати заяву на скасування кваліфікованого сертифіката, згенерувати новий особистий ключ та отримати відповідні йому кваліфіковані сертифікати.

 

Переглянути видані індивідуальні податкові консультації можна через електронний кабінет платника на порталі ДФС України

Індивідуальні податкові консультації реєструються в єдиній базі консультацій та розміщується на офіційному веб-сайті ДФС, без зазначення найменування (прізвища, ім'я, по батькові) платника податків, коду згідно з ЄДРПОУ (реєстраційного номера облікової картки) та його податкової адреси.

Переглянути видані індивідуальні податкові консультації та їх статус можна через електронний кабінет платника на порталі ДФС України за посиланнямhttps://cabinet.sfs.gov.ua/cabinet/faces/public/reestr.jspx.

Порядок надання податкових консультацій визначений ст. 52 Податкового кодексу України.

 

Впроваджено мобільні додатки ЗІР

ДФС постійно вдосконалює сервіси, орієнтуючись на сучасні технології, за допомогою яких надаються інформаційно-довідкові послуги фізичним та юридичним особам.

Одним із інформаційних сервісів ДФС є Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР).

Мета функціонування ЗІР:

- забезпечення громадськості оперативною, достовірною та повною інформацією;

- уникнення неоднозначного трактування законодавства;

- досягнення зростання рівня довіри до ДФС з боку суспільства.

Запрошуємо відвідати основну версію ЗІР та завантажити його мобільні додатки, які відтепер працюють на базі Android та IOS (m.zir.sfs.gov.ua).

Мобільні додатки перебувають в тестовій експлуатації. Пропозиції та зауваження щодо їх функціонування Ви можете надіслати на електронну адресу: u.koval@sfs.gov.ua.

За повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби України

 

Антикорупційний сервіс «Пульс»

З метою забезпечення відкритості й прозорості діяльності територіальних органів Фіскальної служби України нагадуємо платникам податків про функціонування антикорупційного сервісу Фіскальної служби України «Пульс», який доступний клієнтам податкової служби та митниці. Поскаржитися на неправомірні дії або бездіяльність працівників Державної фіскальної служби України, оперативно вирішити суперечливі запитання, які виникають у сфері адміністрування податків та під час здійснення митного контролю можна за телефоном 0800 501007 (напрямок «4»). Лінія працює цілодобово.

Ефективний сервіс за гарячою лінією попереджує: труднощі в спілкуванні; некоректне ставлення; перевищення повноважень; неякісне обслуговування; та працює за принципом CALL-BACK - зворотній зв’язок.

 Сектор організаційного забезпечення

Категория: Область | Просмотров: 241 | Добавил: odpi
Всего комментариев: 0
avatar