Покров Пятница 17.05.24, 12:14
Сайт
Главная » 2013 » Март » 14 » Обласна влада підписала перший Меморандум про співпрацю з громадськими організаціями (фото)
22:27
Обласна влада підписала перший Меморандум про співпрацю з громадськими організаціями (фото)
Між Дніпропетровською обласною державною адміністрацією, Дніпропетровською обласною радою та громадськими організаціями області був укладений перший Меморандум про взаємодію і співпрацю. Документ підписано в рамках реалізації проекту «Відкритість. Взаємодія. Розвиток». 



Як зазначив губернатор Дмитро Колєсніков, підписання меморандуму про співробітництво – це важливий крок на шляху укріплення партнерських відносин обласної влади та громадськості. На Дніпропетровщині створюється ефективна система взаємодії обласної влади, органів місцевого самоврядування та громадських організацій. При облдержадміністрації функціонує Громадська Рада, до складу якої входять 25 громадських організацій регіону.
«Але я вважаю, що для системної та ефективної роботи необхідно залучати ті громадські організації, які не увійшли до складу Громадської ради. Відкритість, прозорість і публічність - це принципи, на яких ми вибудовуємо свою роботу. І підписання Меморандуму про тристороннє співробітництво  - підтвердження цьому, - сказав Дмитро Колєсніков. - Розвиток громадянського суспільства є складовою державної політики нашого Президента Віктора Януковича. Президент наголошує на тому, що тільки скоординована спільна робота дозволить подолати існуючі виклики, сформувати нову якість соціальних стандартів життя наших громадян».
Мета Меморандуму про взаємодію та співпрацю – реалізація політики відкритості для ініціатив громадськості та міжнародної технічної допомоги на Дніпропетровщині, а також визначення погляду представників влади, громадських організацій на сталий розвиток Дніпропетровської області. 

    «Наш Президент Віктор Янукович поставив серйозне завдання – налагодити довіру між суспільством і владою. Глава держави приділяє серйозну увагу питанню підтримки постійного і ефективного діалогу влади та громадянського суспільства. Дніпропетровська обласна рада протягом останніх декількох років впроваджує інноваційні методи розвитку територіальних громад, акцентуючи увагу на кращих українських та світових практиках. Один із пріоритетних напрямків, над яким ми працюємо – розвиток співпраці органів влади, представників бізнесу та громадських об’єднань в регіоні», - зауважив Євген Удод.
Керівництво області приділяє особливу увагу процесам становлення, формування та динамічного розвитку громадянської активності, участі представників громадських об’єднань у розробці та реалізації соціальних проектів.
«Ми готові підтримувати ініціативи громадськості для соціально важливих регіональних проектів і програм», - зазначив Євген Удод.
Цей Меморандум є першим з трьох документів, які заплановано підписати з громадськими організаціями Дніпропетровщини.

Обласна влада підписала перший Меморандум про співпрацю з громадськими організаціями (фото) 

Категория: Область | Просмотров: 783 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar