Про
це повідомив заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович під час
наради щодо забезпечення зерном і борошном хлібопекарської галузі. За
підсумками 2011 року на Дніпропетровщині продукції харчової та переробної
промисловості вироблено на 10,1 млрд грн. Виробництвом
харчових продуктів в області займаються підприємства, що розташовані майже в
усіх містах та сільських районах області. Продовольчі товари підприємств-виробників
Дніпропетровщини відповідають вимогам найвибагливіших споживачів не лише внутрішнього, а й зовнішнього ринку. Про
це свідчить постійно зростаючий попит на продукти вітчизняного виробництва (в
Дніпропетровській області попит споживачів на 96% задовольняється продуктами
харчування вітчизняного виробника). За
2011 рік обсяги виробництва харчової та переробної промисловості зросли на 7% у
порівнянні з 2010 роком. Це відбулося завдяки зростанню обсягів випуску
продукції на підприємствах з виробництва м’яса і м’ясопродуктів на 16,4%,
ковбасних виробів – на 4,1%, масла тваринного – на 7,9%, сиру жирного – на
42,3%, олії – на 6,1%, безалкогольних напоїв – на 6,9%, крохмалю – на 20,6%,
дріжджів – на 34,3%, кормів готових для тваринництва – на 26,5%, кондитерських
виробів (шоколаду) – на 22,5%, макаронних виробів – на 38,8% та інших продуктів
харчування. «Споживачі
області забезпечені у достатній мірі
хлібом та хлібопродуктами за рахунок власного регіонального виробництва завдяки потужним зернопереробним, хлібопекарським підприємствам
та підприємствам з виробництва круп і макаронних виробів, які працюють в
області. Виробничі потужності харчової галузі Дніпропетровщини завантажені з
урахуванням попиту споживачів. Питання забезпечення сировиною підприємств
харчової і переробної галузі, цінової ситуації на споживчому ринку області тримаються на постійному контролі обласною
владою»,– сказав заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович.
|