Покров Воскресенье 28.04.24, 16:12
Сайт
Главная » 2012 » Май » 23 » Олександр Любович: «За рахунок збільшення продуктивності корів на Дніпропетровщині зросли обсяги виробництва молока»
13:42
Олександр Любович: «За рахунок збільшення продуктивності корів на Дніпропетровщині зросли обсяги виробництва молока»
 Олександр Любович: «За рахунок збільшення продуктивності корів на Дніпропетровщині зросли обсяги виробництва молока»За рахунок збільшення продуктивності корів на Дніпропетровщині зросли обсяги виробництва молока. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович під час обласної наради «Перспективи розвитку галузі молочного скотарства та збільшення виробництва молока і м’яса в області».
Зокрема, у 2011 році середній надій на корову в сільськогосподарських підприємствах зріс на 130 кг (або на 3%), та досяг 4,394 тис кг молока. За 4 місяці 2012 року продуктивність корів зросла на 120 кг (майже на 9%) та склала 1479 кг молока на корову. Як результат, у січні-квітні цього року в області вироблено близько 79 тис тонн молока, що на 100 тонн більше аналогічного періоду минулого року. 
 «Влада приділяє велику увагу розвитку молочного скотарства в області. Губернатор Олександр Вілкул поставив завдання збільшувати поголів’я корів та нарощувати обсяги виробництва молока, щоб забезпечити жителів нашого регіону якісною молочною продукцією у достатній кількості. Розвиток молочного скотарства сьогодні також активно підтримує держава – виплачується компенсація за утримання худоби та виплачуються премії за високоякісні показники молока,  надається допомога, для придбання кормів та на ветеринарне обслуговування», - сказав Олександр Любович.
Цього року завдяки державній програмі з підтримки галузі тваринництва виробники молока почали отримувати компенсацію за вироблену продукцію. Наразі її отримують близько 30 підприємств області. За літр молока господар отримує близько 50 копійок компенсації. Всього за рік планується виплатити 40 млн грн компенсації. 
Також держава буде виплачувати дотацію власникам молодняку великої рогатої худоби. 
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів дотація виплачується з розрахунку:
 250 гривень за голову — за молодняк великої рогатої худоби віком від 3 до 5 місяців;
 500 гривень за голову — за молодняк великої рогатої худоби віком від 6 до 8 місяців;
 750 гривень за голову — за молодняк великої рогатої худоби віком від 9 до 11 місяців.
В рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровської області для розвитку кластера сільського господарства прийнята Програма розвитку молочного скотарства на період до 2015 року. Програмою передбачена фінансова підтримка з обласного бюджету на здешевлення кредитів, залучених сільськогосподарськими підприємствами на будівництво і реконструкцію тваринницьких комплексів і ферм, придбання племінного поголів’я та доїльного обладнання. У 2011 році для покращення матеріально-технічної бази сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів з обласного бюджету виділено 500 тис. грн, за які придбані 2 молоковози. У 2012 році передбачається виділення ще 967,5 тис. грн. для придбання охолоджувачів молока.
За підтримки міжнародних організацій в області в минулому році створено 3 ферми сімейного типу (вартість однієї ферми 32 тис євро) по 10 голів та будується ще 3 ферми. 
Наразі в області працюють 44 заготівельні пункти молока, які укомплектовані холодильним обладнанням та лабораторіями з перевірки якості сировини. Цього року планується відкрити ще 18 таких пунктів.
В рамках співпраці влади, міжнародних добродійних організацій (фундація "Добробут громад" – Фонд Хайфер) та бізнесу члени сільськогосподарських кооперативів уже отримали 65 нетелей.
Станом на 1 травня 2012 року у всіх категоріях господарств в області утримується 170,8 тис. голів великої рогатої худоби.
Всього в регіоні функціонують 82 господарства, що займаються розведенням великої рогатої худоби, 5 племінних заводів та 11 племрепродукторів з розведення найпродуктивніших порід худоби. 
Категория: Область | Просмотров: 605 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar