Покров Суббота 04.05.24, 09:05
Сайт
Главная » 2012 » Февраль » 14 » О.Вілкул: «Будівництво нового будинку в місті Жовті Води, іде згідно з графіком»
15:04
О.Вілкул: «Будівництво нового будинку в місті Жовті Води, іде згідно з графіком»
Олександр Вілкул: «Будівництво нового будинку, в якому восени цього року отримають житло 40 сімей міста Жовті Води, іде згідно з графіком»Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул повідомив під час виїзної наради щодо ходу будівництва будинку №12 мікрорайону №2 міста Жовті Води, яке ведеться в рамках Програми радіаційного та соціального захисту населення цього міста.
«Роботи з будівництва йдуть згідно з графіком. Будівельна готовність об’єкту - 55%. У будинку отримають квартири 40 сімей міста Жовті Води, які підлягають відселенню згідно з Програмою. Я поставив завдання закінчити будівельні роботи, благоустрій та обладнання прибудинкової території до кінця вересня 2012 року. Для цього з ініціативи обласної влади в 2012 році з державного бюджету виділено 10 млн грн. Загалом на соціальний і радіаційний захист населення Жовтих Вод цьогоріч з державного бюджету виділено 13,5 млн грн. Тож у рамках відзначення 80-річчя Дніпропетровської області жителі Жовтих Вод отримають новий сучасний комфортний житловий будинок», - сказав Олександр Вілкул.
Будівництво нового житла в мікрорайоні №2 міста Жовті Води розпочате ще 20 років тому – 1992 року. Та через брак фінансування було призупинене. З 2010 року, коли область очолив Олександр Вілкул, будівельні роботи було відновлено. У результаті вже в жовтні 2010 року губернатор увів у експлуатацію перший будинок на  39 квартир та вручив ключі новоселам.
Другий будинок, що будується, розрахований на 40 квартир, з них 20 квартир – двокімнатні та 20 – трикімнатні. Майбутні новосели подякували Олександру Вілкулу за те, що він повернув їм надію отримати житло, якого вони чекають довгих 20 років. 
«Ми було вже втратили надію, що цей будинок колись буде добудований, і наші сім’ї отримають у ньому свої квартири. І сьогодні ми вдячні губернатору за турботу про нас і наших дітей, за те, що він повернув нам втрачену надію на наше житло і наше майбутнє», - сказала від імені майбутніх новоселів мати двох дітей 34-річна жителька Жовтих Вод Олена Фурман, родині якої у новому будинку виділена 2-кімнатна квартира.

ДОВІДКА
Новий будинок у Жовтих Водах буде відповідати всім сучасним стандартам. У підвальному приміщенні передбачається розташування електрощитової та інших інженерних комунікацій. 
Будинок уже оздоблений сучасними металопластиковими енергозберігаючими вікнами та дверними блоками. Їх було закуплено за кошти, виділені наприкінці 2011 року з ініціативи Олександра Вілкула з обласного бюджету у розмірі близько півмільйона гривень. Це наразі у люті зимові морози дозволяє проводити внутрішні оздоблювальні роботи в будинку. 
Згідно з проектом у кожній квартирі передбачається установка газових лічильників та лічильників на гарячу і холодну воду. Ґанок будинку буде облаштований пандусом. Зовнішнє оздоблення фасаду планується виконати композитним матеріалом з утепленням мінераловатними плитами. На прибудинковій території буде встановлено дитячий майданчик та облаштована зона відпочинку для мешканців будинку.
Наразі на об’єкті повністю виконано основні роботи з будівництва корпусу будинку, влаштовано покрівлю, проведено зовнішні мережі тепло-, електро-, водо-, газопостачання й каналізації. Залишилось виконати улаштування внутрішніх перегородок та підлоги, оздоблювальні  та внутрішні санітарно-технічні роботи, роботи з улаштування освітлення та благоустрій прилеглої території.

Категория: Область | Просмотров: 782 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar