Покров Воскресенье 19.05.24, 02:23
Сайт
Главная » 2012 » Май » 8 » Олександр Вілкул: «Ми повинні жити й працювати так, аби бути гідними великого подвигу ветеранів Великої Вітчизняної війни»
19:48
Олександр Вілкул: «Ми повинні жити й працювати так, аби бути гідними великого подвигу ветеранів Великої Вітчизняної війни»
Олександр Вілкул: «Ми повинні жити й працювати так, аби бути гідними великого подвигу ветеранів Великої Вітчизняної війни» Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав ветеранів Великої Вітчизняної війни з 9 Травня на урочистому концерті, присвяченому 67-їй річниці Дня Перемоги. На концерт, що відбувся в Дніпропетровському театрі опери та балету, були запрошені більше 400 ветеранів з усіх міст та районів області. Зокрема, Кавалер Ордена Слави, учасники Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій, інваліди Великої Вітчизняної війни, Герої Соціалістичної праці, діти війни. Ветеранів привітали також голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод та Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко. 
Ветеранів зустрічали вихованці Дніпропетровської міської флотилії юних моряків та річників, ліцеїсти комунального закладу освіти «Ліцей з посиленою фізичною підготовкою Дніпропетровської міської ради», ліцеїсти комунального закладу освіти «Криворізький ліцей   цивільного захисту». Військові марші та мелодії пісень воєнних років виконували 5–й військовий оркестр 6-го армійського Гвардійського корпусу, духовий оркестр Дніпропетровської консерваторії ім. М.Глінки, солісти, хор та оркестр Дніпропетровського академічного театру опери та балету, студенти Дніпропетровського театрально-художнього коледжу, Дніпропетровського училища культури, заслужені артисти України та лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів. В фойє театру була організована виставка військової форми часів Радянського Союзу «Честь мундиров» (колекціонер Андрій Скрипкін).
 Губернатор Олександр Вілкул нагородив активістів та членів ветеранських організацій відзнаками Дніпропетровської облдержадміністрації – пам’ятними медалями «За вагомий внесок у розвиток Дніпропетровської області», нагрудними знаками «За розвиток регіону», та пам’ятними знаками «80 років Дніпропетровській області».
«Шістдесят сім років відділяє нас від Великої Перемоги. За ці роки вже виросло кілька поколінь. І для кожного з нас, хто виріс в мирній країні, 9 Травня - це особливе свято. Цей великий день 1945-го року пам'ятають десятки тисяч ветеранів, мудрість і життєвий досвід яких надають нам сил. Ми вчимося у вас жити й перемагати в ім'я Вітчизни, працювати так, щоб наші справи були гідні ваших великих звершень, щоб наша країна була сильною, процвітаючою і щасливою. 9 травня назавжди залишиться символом мужності і героїзму нашого народу», - сказав Олександр Вілкул. 
Губернатор зазначив, що справедлива історична правда і повага до героїчного минулого повинні жити і в серцях юного покоління – для цього знов піднято на висоту військово-патріотичне виховання молоді, повернено традицію проведення «Зірниці», зустрічей з ветеранами, оборонно-масової роботи. У всіх школах проведено Єдиний урок мужності, створено музеї ВВВ, кімнати бойової слави та тематичні виставки. Також чуйно влада ставиться й до потреб ветеранів, посилюючи соціальну підтримку. 
«Забезпечити особливу підтримку тим, хто захистив рідну землю від фашистського ярма - це наш обов'язок. Обласна влада активно співпрацює з ветеранськими організаціями, чує і враховує побажання старшого покоління.
У Дніпропетровській області створена потужна регіональна система соціальної підтримки ветеранів. Ветеранам надається безкоштовне лікування, санаторно-курортне оздоровлення, проводиться ремонт квартир і будинків. Кожен керівник в області знає - потреби ветеранів повинні вирішуватися в першу чергу. Це моя жорстка вимога. І це завдання, яке ставить перед нами наш Президент Віктор Федорович Янукович,» - сказав губернатор Олександр Вілкул.

Категория: Область | Просмотров: 681 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar