Покров Воскресенье 19.05.24, 03:08
Сайт
Главная » 2012 » Май » 9 » Олександр Вілкул: «Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю про тих, хто не повернувся з війни»
12:31
Олександр Вілкул: «Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю про тих, хто не повернувся з війни»
Олександр Вілкул: «Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю про тих, хто не повернувся з війни»П’ять лип на алеї Воїнської Слави на знак вічної пам’яті про героїв-визволителів від німецько-фашистських загарбників посадили голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул, голова облради Євген Удод, Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко, голова ради Дніпропетровської обласної організації ветеранів України Станіслав Шевченко та голова ради Дніпропетровської міської організації ветеранів України Анатолій Клешня. У рамках святкування 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні керівництво області та міста, обласної та міської організацій ветеранів війни та праці України поклали квіти до Монументу Слави. 
 В урочистому заході також взяли участь керівники силових структур, Народні депутати України, представники політичних партій, громадських організацій та релігійних конфесій, ветерани Великої Вітчизняної війни, представники обласного об’єднання профспілок, представники районних у місті рад, молодь міста. 
 «9 Травня – це символ перемоги непохитного духу нашого народу. Для нас подвиг ветеранів – це еталон мужності, сили волі, справедливості та гуманізму. І сьогодні на знак вічної пам’яті про героїв-визволителів від німецько-фашистських загарбників ми саджаємо липи – слов’янський символ миру, любові та добра. Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю про тих, хто не повернувся з війни, хто віддав своє життя за рідну землю. Пам'ять про них назавжди залишиться в наших серцях», - сказав Олександр Вілкул.
 Після церемонії покладання квітів присутні вшанували пам’ять про загиблих хвилиною мовчання. Удари метронома стали символами спогадів про тих, хто не повернувся з війни, про тих, хто віддав своє життя за свій народ, за Велику Перемогу. 
 Після хвилини мовчання пролунав військовий салют з 10 пострілів на знак пам’яті про героїчні бої та Велику Перемогу. Як символ миру та добра у небо злетіли білі голуби.
 Як символ поваги і пам'яті, символ спадкоємності традицій військової честі й патріотизму, урочистим маршем пройшли біля Монументу Вічної Слави військові частини Дніпропетровського гарнізону. 
Довідково:
 На Дніпропетровщині проживають 130,5 тис ветеранів війни, в тому числі 10,5 тис інвалідів війни, 20,5 тис учасників бойових дій, 99,5 тис. учасників війни. З них троє Герої Радянського Союзу, один ветеран нагороджений 4-ма медалями «За відвагу», 63 Герої Соціалістичної праці, 13 повних кавалерів ордена Трудової Слави.
Категория: Область | Просмотров: 701 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar