Покров Понедельник 20.05.24, 18:57
Сайт
Главная » 2011 » Ноябрь » 8 » Олександр Вілкул: «На будівництві правобережних з’їздів з Кайдацького мосту почала працювати третя бурова установка
03:10
Олександр Вілкул: «На будівництві правобережних з’їздів з Кайдацького мосту почала працювати третя бурова установка
Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації повідомив під час виїзної наради щодо ходу будівництва на зазначеному об’єкті. У нараді взяли участь заступники голови облдержадміністрації Геннадій Темник та Іван Ступак, Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко, керівники профільних підрозділів облдержадміністрації та виконкому Дніпропетровської міськради, а також керівники проектних та будівельних організацій.

«Будівництво дороги та його фінансування йде згідно з графіком. Роботи ведуться на трьох будівельних майданчиках. Введення в роботу ще однієї бурової установки дозволить збільшити обсяг робіт з буріння та встановлення буронабивних паль під опори майбутньої естакади правобережних з’їздів з Кайдацького мосту. Наразі ведуться роботи зі спорудження 15 таких опор. Загалом естакада стоятиме на 24 опорах», – наголосив Олександр Вілкул. Нова бурова установка працює на будівельному майданчику в районі проспекту Свободи та вулиці Каховка, де йде буріння й бетонування 56 буронабивних паль під сім опор естакади майбутньої дороги. Це опори №№ 9,10,11,12,13,14,15. Наразі на цьому будмайданчику пробурено 20 паль. З них забетоновано 12.

На другому будмайданчику, який розташований на території ВАТ АТП-11262 «Дніпроважмаш», працює ще одна бурова установка. Наразі тут проходять роботи з буріння та бетонування паль під встановлення трьох опор – №№ 22,23,24. Наразі вже забетоновано 17 з 24 паль під опору № 22. Решту паль під цю опору буде забетоновано за два дні – до 10 листопада. Після цього буде розпочато буріння й бетонування буронабивних паль під опору №23 (16 паль), а з 1 грудня – під опору №24 (16 паль).

На третьому будівельному майданчику, який розташований на території ПАТ «Дніпропетровський трубний завод» та наразі виконані роботи з виносу інженерних мереж та демонтажу будівель із зони будівництва опори №19 та розпочаті роботи зі знесення будівель та виносу комунікацій із зони будівництва опори №20.

Для забезпечення будівельників належним електропостачанням спеціалістами ВАТ «Дніпрообленерго» ведуться роботи щодо влаштування кабельних ліній електроенергії потужністю 250 кВт. Виконано роботи з розбивки траси майбутньої дороги в районі балки Сухий Яр.

ДОВІДКА

Будівництво правобережних з'їздів з Кайдацького мосту – це другий за величиною після Південного обходу Дніпропетровська інфраструктурний проект, який реалізується наразі в області з ініціативи губернатора Олександра Вілкула та за підтримки Президента України Віктора Януковича й Уряду України. Обидва найбільші інфраструктурні проекти є складовими окружної дороги обласного центру. Їх введення в експлуатацію дозволить вивести за межу міста до 30 тисяч одиниць щоденного потоку транзитного транспорту.

Загальна вартість проекту правобережного з'їзду з Кайдацького мосту – 1,031 млрд грн. З'їзди з Кайдацького мосту (ділянка дороги від вулиці Кайдацький шлях до Криворізької траси) являтимуть собою сучасну міську магістраль безперервного руху. Дорога відповідатиме європейським стандартам якості.

Траса запроектованої дороги протяжністю 5,1 км включає в себе естакаду (1,1 км) й пролягає в напрямку від вул. Кайдацький шлях з перетином пр. Свободи, через житлову забудову садибного типу та зону підприємств Західного промрайону міста до Київського шосе.

Швидкість проїзду транзитного транспорту новою дорогою сягатиме до 90 км/год. Розрахункова інтенсивність руху новою магістраллю становитиме 2615 авто на годину. Від навантаження транзитного транспорту буде вивільнено 10,6 км доріг у центральній частині Дніпропетровська Це суттєво знизить екологічне навантаження на обласний центр та убезпечить дороги міста від пошкодження великовантажним транзитним транспортом.

Автодорожня естакада споруджується на 24 залізобетонних опорах. Глибина закладання підошви буронабивних паль 15-35м.
Категория: Область | Просмотров: 614 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar