Покров Четверг 28.03.24, 22:43
Сайт
Главная » 2011 » Август » 30 » Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині впроваджується комплексний проект забезпечення жителів регіону новим житлом»
15:37
Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині впроваджується комплексний проект забезпечення жителів регіону новим житлом»

40 родин отримали від Олександра Вілкула та Анатолія Близнюка ключі від нових квартир в багатоквартирному будинку молодіжного житлового комплексу „Мрія” у селищі Дослідне Дніпропетровського району. Комплекс побудований в рамках Програми молодіжного житлового кредитування. Загальна вартість будівництва складає 14,5 млн грн. 

 

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк та голова облдержадміністрації Олександр Вілкул вручили ключі від квартир власникам нового житла, наданого за державною програмою пільгового довгострокового кредитування молодих сімей. Новоселами стали 40 родин Дніпропетровська. Також на будинку була відкрита меморіальна дошка, присвячена 20-річю незалежності України та 40-річчю діяльності молодіжних житлових комплексів.

За словами Олександра Вілкула, це новосілля стало результатом плідної співпраці регіональної та державної влади в реалізації програм підтримки молодіжного житлового будівництва та пільгового кредитування молодих сімей. Він зазначив, що області розпочато комплексну програму з будівництва доступного житла. «Ми впроваджуємо систему залучення необхідних ресурсів і ефективної співпраці з органами місцевої влади та державними фондами. Зокрема, у квітні підписано Меморандум про співпрацю між Дніпропетровською облдержадміністрацією, Дніпропетровською обласною радою та Державним Фондом сприяння молодіжному житловому будівництву. Ми робимо ставку на будівництво доступного, недорогого житла, яке зможуть придбати громадяни з невисоким рівнем доходів», - наголосив губернатор.

Олександр Вілкул зазначив, що одна з головних умов для зниження ціни - це безкоштовне виділення органами місцевого самоврядування земельних ділянок під будівництва молодіжного житла.

«Ми провели серйозну роботу з аналізу ситуації у всій області, зробили повний аудит об'єктів незавершеного будівництва, провели ряд нарад з місцевою владою. Актуальність питання розуміють і в районах, і в містах області. У цьому році будуть виділені земельні ділянки під будівництво молодіжного житла по всіх містах і районах Дніпропетровської області», - підкреслив Олександр Вілкул.

Губернатор повідомив, що на житловому масиві Лівобережний-3 в Дніпропетровську вже розпочато реалізацію регіонального пілотного проекту будівництва доступного житла. Це комплекс з декількох будинків в цілому на 1020 квартир. «Вартість квартир в цьому і аналогічних житлових комплексах буде на 20-30% нижча за ціну, яка є зараз на ринку нерухомості», - сказав губернатор Дніпропетровщини.

Зазначимо, що мешканці регіону, які стоять в черзі на поліпшення житлових умов та виявлять бажання придбати квартири на «Лівобережному-3» мають можливість ще й додатково зменшити вартість житла за рахунок Державної програми «Доступне житло» (буде компенсовано 30% від вартості квартири).

Для здешевлення собівартості проекту «Лівобережний-3» забудовнику буде безкоштовно передана земля під будівництво, а  за рахунок обласного та місцевого бюджетів зроблена проектна документація та підведені необхідні комунікації.

Також в області відроджено традицію надання безплатного житла працівникам бюджетної сфери. Загалом минулого року власне житло отримали 169 родин, серед яких лікарі, вчителі, працівники правоохоронних органів, інші працівники бюджетної сфери та багатодітні сім'ї і діти-сироти. Цього року такі квартири вже отримали 97 сімей з Дніпропетровська, а до кінця року планується вручити ще 90 квартир у Кривому Розі.

            Щодо розвитку ринка будівництва, Олександр Вілкул зазначив, що в області спостерігається зростання обсягів капітального будівництва, вводяться нові виробничі та соціальні об'єкти, розвивається комунальна та інженерно-транспортна інфраструктури.

Тільки за перше півріччя на Дніпропетровщині виконані будівельно-монтажні роботи на загальну суму понад 1,5 млрд грн, що майже на 500 млн грн (або на 41,4%) більше, ніж торік.

З 2010 року в області збільшуються обсяги введеного в експлуатацію житла. Якщо в 2009 році було введено 170,4 тис кв м житла, то минулого року - 226,1 тис кв м. У цьому році планується ввести в експлуатацію біля 250 тис кв м житла.

           

            Довідка:

            5-ти поверховий житловий будинок в сел. Дослідне Дніпропетровського району розташований по вул. Наукова, № 54 а. Загальна площа житлового будинку складає 3 тисячі кв. м.

            Зведення житлового будинку розпочато у червні 2010 року.

            Вартість одного квадратного метра житла складає від 4500 грн до 6060 грн.

 

Державні програми забезпечення житлом різних категорій громадян (молодь, науково-педагогічні працівники, військовослужбовці, державних службовці та ін.), які реалізує Дніпропетровське регіональне управління Державної спеціалізованої фінансової установи „Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву”.

  1. Програма пільгового довготермінового кредитування
  2. Програма пільгового кредитування педагогічних та науково-педагогічних працівників.
  3. Програма „Доступне житло.
  4. Програма кредитування молоді за рахунок власних коштів Державної спеціалізованої фінансової установи Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.
  5. Програма часткової компенсації відсоткових ставок кредитів комерційних банків.

За більш детальною інформацією громадянам необхідно звертатись до Дніпропетровського управління Фонду за адресою: м. Дніпропетровськ,    вул. Робоча, 22а. Консультації проводяться щопонеділка, вівторка та середи о 10.00, 12.00 та 15.00. Телефон: (0562) 33-56-48 та 35-73-83. Офіційний сайт http://www.fhb.kiev.ua.

Категория: Область | Просмотров: 827 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar