Покров Суббота 04.05.24, 15:39
Сайт
Главная » 2012 » Февраль » 14 » Олександр Вілкул: «Новозбудований полігон твердих побутових відходів у Жовтих Водах підвищить якість благоустрою в місті»
14:24
Олександр Вілкул: «Новозбудований полігон твердих побутових відходів у Жовтих Водах підвищить якість благоустрою в місті»
Олександр Вілкул: «Новозбудований полігон твердих побутових відходів у Жовтих Водах підвищить якість благоустрою в місті» У місті Жовті Води Дніпропетровської області введений в експлуатацію новий полігон твердих побутових відходів (ТПВ). Щорічно полігон зможе приймати на захоронення 70 тис м3 ТПВ, а це вирішить проблему міста з їх вивозу та захоронення.«Благоустрій та охорона навколишнього середовища – одне з найважливіших питань, яке сьогодні активно вирішує обласна влада. Особливо це стосується міст і районів з великим екологічним навантаженням. Зокрема, сьогодні в Жовтих Водах введений в експлуатацію новий полігон, який підвищить якість благоустрою в місті», – сказав Олександр Вілкул.Нагадаємо, раніше в Жовтих Водах існувало лише одне сміттєзвалище, яке було переповнене та не відповідало сучасним нормам захоронення ТПВ. Будівництво нового полігону розпочалось ще у 2004 році, проте через недофінансування було призупинено. У 2011 році під керівництвом Олександра Вілкула в рамках створення комплексної регіональної системи вивозу та утилізації побутових відходів для добудови полігону було виділено 2,9 млн грн з державного бюджету. Загальна вартість об’єкту становить 9,7 млн грн. Новий полігон побудований згідно з сучасними санітарними нормами. Зокрема, під час будівництва на дні полігону було встановлено спеціальний захисний шар та дренажна система, що не дозволяє стічним водам з полігону потрапляти в ґрунтові води та у прилеглий ґрунт, адже надлишок води виводиться спеціальними каналами в очисні фільтри.   На полігоні влаштовано котлован, автомобільний під’їзд, збірник фільтрату, ванну для обмивання коліс, навіс-стоянку, внутрішні мережі господарчого водопроводу, зовнішнє освітлення. Для полігону також придбали автомобіль МАЗ,  бульдозер ТС-10, таль електричну, насос та обладнали інфраструктуру.
Категория: Область | Просмотров: 706 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar