Покров Четверг 02.05.24, 15:39
Сайт
Главная » 2012 » Январь » 28 » Олександр Вілкул: «Підтримка та розвиток творчої молоді є одним з головних напрямків діяльності обласної влади»
20:30
Олександр Вілкул: «Підтримка та розвиток творчої молоді є одним з головних напрямків діяльності обласної влади»
За підтримки голови облдержадміністрації Олександра Вілкула у Кривому Розі пройшов фінал гала-концерту десятого ювілейного фестивалю «Квітка надії». Захід присвячений дитячій, юнацькій та молодіжній народній творчості. Фестиваль зібрав кращих солістів, дуети, фольклорні, інструментальні та хореографічні колективи Криворіжжя. Цього року він присвячений 80-річчю з Дня заснування Дніпропетровської області. В урочистостях взяли участь Криворізький міський голова Юрій Вілкул, голова Центрально-Міської районної в місті ради Ірина Салтовська.

«Фестиваль – це не тільки конкурс та змагання за високі нагороди, а й своєрідний екзамен, випробування для учасників і керівників колективів. Це ще одна сходинка на шляху до найвищих творчих досягнень», – сказав Олександр Вілкул.

Основною метою фестивалю є відродження, збереження та розвиток національної культури серед дітей, юнацтва та молоді, розкриття творчих здібностей підростаючого покоління, підтримка талановитої молоді, збагачення й обмін досвідом між колективами району та міста. Участь у фестивалі безкоштовна.

Щорічно кількість учасників зростає. Загальна кількість учасників першого фестивалю склала 336 чоловік. У 2012 році у відбіркових турах фестивалю «Квітка надії» взяли участь близько 2 тисяч 970 талановитих дітей та молоді Криворіжжя. і А той факт, що колективи «Барвінок», «Калинонька», театр мод «Дебют», театр «Райдуга», «Очаровашки» та «Юність» не перший рік беруть участь у фестивалі свідчить про винятково творчу та дружню атмосферу фестивалю.

Розширюючи категорії учасників фестивалю, в цьому році організатори започаткували нову номінацію, у якій буде представлене образотворче, декоративно-ужиткове мистецтво та художні ремесла.

Вік учасників фестивалю від 5 до 35 років. Фестиваль проводиться в 2 етапи за 15 номінаціями в чотирьох вікових категоріях.

Фестиваль «Квітка надії», визнаний у місті Кривому Розі, у минулому році відкрив нову сторінку в своїй історії. Учасниками  фестивалю вперше стали кращі виконавці та творчі колективи Софіївського, Широківського, Апостолівського та Криворізького районів.

Особливим номером цьогорічного Гала-концерту стане виконання пісні, написаної спеціально до ювілейного фестивалю. Пісня має назву «Квітка надії». Виконувати пісню буде дует Ольга Ходакова та Катерина Четкова. Остання також є автором музики пісні. Слова ж пісні написані опікуном Ольги Ходакової - викладачем української мови та літератури школи №60 м. Кривого Рогу Оленою Ходаковою.

Цьогоріч від голови облдержадміністрації Олександра Вілкула вручено 70 призів. За перше та друге місце широкоформатні пласкі телевізори. Інші номінанти отримали 7 телевізорів, 6 нетбуків та DVD програвачів, фотокамери та інші цінні призи. Всі учасники фестивалю нагороджені пам’ятними дипломами.

«Підтримка та розвиток творчої молоді є одним з головних напрямків діяльності обласної влади. В області щорічно проводяться культурно-масові заходи та фестивалі. Наприклад, міжнародний фестиваль молодіжних театрів «Рампа», «Студентська весна», «Стріт-арт» - перший регіональний конкурс вуличного мистецтва серед молодих художників та інші. З метою популяризації здорового способу життя проводяться міжвишівські спортивні змагання та турніри з різноманітних видів спорту», - сказав Олександр Вілкул.

 
Категория: Область | Просмотров: 840 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar