Покров Суббота 18.05.24, 18:34
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 11 » Олександр Вілкул привітав спортсменів Васильківщини зі здобуттям 17 медалей на 32-му міжнародному турнірі з греко-римської боротьби
18:45
Олександр Вілкул привітав спортсменів Васильківщини зі здобуттям 17 медалей на 32-му міжнародному турнірі з греко-римської боротьби
Олександр Вілкул привітав спортсменів Васильківщини зі здобуттям 17 медалей на 32-му міжнародному турнірі з греко-римської боротьбиГубернатор Олександр Вілкул привітав спортсменів Васильківщини Дніпропетровської області, які здобули 6 золотих, 5 срібних та 6 бронзових медалей на 32-му міжнародному турнірі з греко-римської боротьби, присвяченому пам’яті командира партизанського загону Василя Бабича. Змагання проходили 6 та 7 квітня 2012 року.
 «Дніпропетровщина – регіон чемпіонів. Спортсмени нашого регіону славляться значними досягненнями на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Я вітаю наших юних чемпіонів  зі здобуттям медалей на міжнародному турнірі з греко-римської боротьби. Їх перемоги мають велике значення для спортивного лідерства Дніпропетровщини. Приклад наших переможців підвищить інтерес молоді до заняття фізкультурою та спортом», – сказав губернатор Олександр Вілкул.
Загалом у турнірі взяли участь 25 команд міст України, АР Крим, а також з Росії, Білорусії, Молдови, Німеччини, Чехії та Угорщини. Це понад 200 спортсменів віком від 5 до 17 років, які змагалися у 19 вагових категоріях.
«Популяризація здорового способу життя та розвиток професійного спорту – обов'язковий напрямок роботи обласної влади, визначений губернатором Олександром Вілкулом. В області реалізується низка проектів і програм у цьому напрямку. Ми виховуємо чемпіонів, які нестимуть славу про Дніпропетровщину та Україну в усьому світі», - сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова під час урочистого закриття Міжнародного турніру.
На сьогодні в містах та районах Дніпропетровській області греко-римською боротьбою займається 1 тис 416 спортсменів. Серед них: 1 тис 087 спортсменів – учні дитячо-юнацьких спортивних шкіл, в тому числі 39 з Васильківської Дитячо-юнацької спортивної школи, 10 – учні обласної школи вищої спортивної майстерності, 15 –  студенти училища фізичної культури. Зі спортсменами працює 52 професійних тренера.
До складу збірної команди України з греко-римської боротьби входять 6 спортсменів з Дніпропетровської області. Один із них, Володимир Шацьких є чемпіоном світу з греко-римської боротьби 2006 року, учасником ХХІХ Олімпійських ігор 2008 року у м. Пекіні. Також він кандидат на участь у ХХХ Олімпійських іграх 2012 року у м. Лондоні. Вихованці Васильківського району – брати Олександр та Микола Дарагани багаторазово ставали переможцями міжнародних змагань з боротьби греко-римської.
У 2011 році в області підготовлено: 4 майстра спорту України, 13 – кандидатів в майстри спорту України та 32 спортсмени 1 розряду.
ДОВІДКА:
Василь Бабич народився в с. Павлівка Васильківського району. В роки війни він був командиром партизанського загону, який брав участь у визволені смт Васильківка. Під час визволення селища Василь Бабич загинув від рук фашистів.
І турнір пам’яті командира партизанського загону Василя Бабича відбувся у квітні 1981 року в смт Васильківка. У турнірі взяли участь 120 спортсменів. З 1993 року цей турнір став міжнародним.

Категория: Область | Просмотров: 720 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar