Покров Понедельник 20.05.24, 20:51
Сайт
Главная » 2012 » Май » 3 » Олександр Вілкул привітав з днем народження постраждалу від вибуху 77-річну Раїсу Грозь
12:08
Олександр Вілкул привітав з днем народження постраждалу від вибуху 77-річну Раїсу Грозь
Олександр Вілкул привітав з днем народження постраждалу від вибуху 77-річну Раїсу ГрозьГубернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул прибув до обласної клінічної лікарні ім. Мечникова, аби особисто привітати із днем народження постраждалу унаслідок вибухів у Дніпропетровську 27 квітня 2012 року 77-річну Раїсу Грозь. Наразі жінка перебуває на стаціонарному лікуванні у відділенні інтенсивної терапії політравми.  
Олександр Вілкул подарував пацієнтці квіти, висловив свою підтримку та побажав швидкого одужання. «Зі свого боку ми зробимо усе можливе, щоб кожен потерпілий від вибухів отримав якісну медичну та психологічну допомогу і якнайшвидше міг повернутися до повноцінного життя», - сказав Олександр Вілкул. 
До лікарні Раїса Андріївна була доставлена з численними осколковими пораненнями та була прооперована. Наразі стан пацієнтки лікарі оцінюють як важкий, але стабільний. «Сьогодні життю пацієнтки нічого не загрожує, вона у повній мірі отримує необхідне лікування», - сказав головний лікар обласної клінічної лікарні        ім. Мечникова Сергій Риженко.
Загалом дніпропетровськими медиками надана допомога 30 постраждалим    (з них 10 підліткам) унаслідок чотирьох вибухів, що сталися 27 квітня 2012 у Дніпропетровську. Для надання екстреної медичної допомоги були задіяні 22 бригади швидкої медичної допомоги. В результаті госпіталізовано 26 осіб (4-м постраждалим надана медична допомога, від госпіталізації вони відмовилися).
На момент госпіталізації 5 постраждалих мали важкий стан, 12 - середнього ступеня тяжкості, 13 постраждалих перебували у задовільному стані. Всі постраждалі наразі отримують медичну допомогу в повному обсязі за бюджетні кошти. Постраждалі, а також їхні родини охоплені на 100% психологічною допомогою.
З метою визначення тактики обстеження та лікування пацієнтів з тяжким і середнім ступенем тяжкості двічі на добу проводяться медичні консиліуми за участю провідних фахівців та професорів Дніпропетровської медичної академії.
Крім того, 30 квітня поточного року від ГУ МВС України в Дніпропетровській області надійшла інформація, що 28 квітня 2012 року в центральну міську лікарню міста Свердловськ Луганської області госпіталізовано студента 2-го курсу Дніпропетровського національного гірничого університету з діагнозом струс головного мозку. Тілесні ушкодження у студента відсутні. Зі слів хворого, 27 квітня він перебував біля центрального входу в парк ім. Л.Глоби у Дніпропетровську, коли там стався вибух. До медичних установ Дніпропетровської області він не звертався і поїхав до Луганська. Наразі студент перебуває на стаціонарному лікуванні в Луганській обласній лікарні, його стан задовільний. 
Станом на 3 травня 2012 року на стаціонарному лікуванні перебуває 14 постраждалих, з них один у важкому стані, троє мають стан середнього ступеня тяжкості, 10 - в задовільному стані.
Крім того, організовано амбулаторне спостереження лікарями (дільничними терапевтами, педіатрами та психологами) за місцем проживання решти 16-ти потерпілих. Проводиться щоденний моніторинг їхнього стану здоров'я.
Для надання психологічної допомоги жителям Дніпропетровська цілодобово працюють три «телефони довіри». З 28 по 30 квітня на «телефони довіри» надійшло 61 звернення, з яких за фактами вибухів 28 (45,9%). 1, 2, 3 травня звернень за фактами вибухів не надходило.

Категория: Область | Просмотров: 667 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar