Покров Четверг 28.03.24, 20:14
Сайт
Главная » 2011 » Август » 30 » Олександр Вілкул: «Роботи з будівництва Південного обходу Дніпропетровська виконані вже на 50%»
15:39
Олександр Вілкул: «Роботи з будівництва Південного обходу Дніпропетровська виконані вже на 50%»

Олександр Вілкул презентував Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолію Близнюку один з найбільших інфраструктурних проектів Дніпропетровщини за роки незалежності України. У виїзній нараді на будівництві Південного обходу Дніпропетровська також взяли участь голова обласної ради Євген Удод, міський голова Іван Куліченко, начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Микола Сироватський.

Губернатор Олександр Вілкул зазначив: «Роботи з будівництва Південного обходу Дніпропетровська виконані на 50%. Зведення цього проекту йде за графіком. До кінця року перша черга об’їзної дороги має бути здана в експлуатацію».

Микола Сироватський поінформував учасників наради, що на будівництві Південного обходу працюють 620 робітників, задіяно 322 одиниці техніки.

Станом на 22 серпня для подальшої укладки асфальтобетонного покриття на ділянці, якою пролягатиме перша черга Південного обходу протяжністю 18 км:

·                знято 16,7 км рослинного ґрунту (95%),

·                влаштовано земельного полотна 1 361,2 тис м³ (60%),

·                влаштовано додаткового шару основи зі шлаку висотою 26 см – 5,1 км (29%),

·                влаштовано основи зі щебенево-піщаної суміші висотою 18 см – 3,8 км (21%).

Триває укладка нижнього шару асфальтобетонного покриття. Зокрема, уже укладено 3,2 км нижнього шару з крупнозернистого пористого асфальтобетону та 2,4 км нижнього шару з крупнозернистого щільного асфальтобетону.

Активними темпами йде спорудження шести шляхопроводів та мосту через річку Мокра Сура – на них практично повністю встановлені буронабивні палі та ростверки, влаштовуються 17 з 29 опор та ригелі, розпочато влаштування прогонових будов. Триває перенесення інженерних комунікацій. Зокрема, повністю перенесено всі 25 кабелів зв’язку, перевлаштовано 7 з 11 повітряних ліній електропередач, перевлаштовано 4 з 7 водоводів.

Анатолій Близнюк високо оцінив роботу обласної влади в реалізації стратегічних об’єктів.

 «Керівництво Дніпропетровської області розпочало та успішно реалізовує цей масштабний проект. І це надзвичайно важливо, адже Дніпропетровськ – єдиний обласний центр, який не має об’їзної дороги.  Президент України Віктор Янукович та Уряд підтримують ініціативи обласної влади щодо розвитку регіону. Роботи виконуються якісно», - сказав Міністр.

 

ДОВІДКА

Південний обхід міста Дніпропетровськ має протяжність 64 км. Він з’єднає чотири автомобільні дороги: Знам’янка-Луганськ-Ізварине, Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта, Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя та Дніпропетровськ-Миколаїв (через Кривий Ріг).

Таким чином, буде створено півкільце навколо Дніпропетровська, що дозволить збільшити пропускну спроможність доріг і вивести за межі міста транзитні транспортні потоки. Також це сприятиме підвищенню безпеки руху та покращенню екологічної ситуації в обласному центрі. Орієнтовна вартість проекту 2,6 млрд грн. Дорога матиме 20 шляхопроводів і мостів та 8 транспортних розв’язок.

 Перша черга Південного обходу протяжністю 18 км з’єднає автодороги Знам’янка-Луганськ-Ізварине та Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя. Її вартість становить 810 млн грн. Початок будівельних робіт заплановано на 15 квітня 2011 року. Завершення – кінець 2011 року.

Друга черга Південного обходу протяжністю 6 км з’єднає автодорогу Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя з Південним мостом. Її вартість становить 270 млн грн. Будівництво й здача заплановані на 2012 рік.

Третя черга Південного обходу протяжністю 12 км з’єднає Південний міст та автодорогу Дніпропетровськ-Мелітополь. Її вартість – 510 млн грн. Будівництво й здача заплановані на 2013 рік.

Четверта черга Південного обходу – це розширення ділянки автодороги Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя протяжністю 7 км до 6 смуг. Вартість – 224 млн грн. Будівництво й здача заплановані на 2012 рік.

П’ята черга Південного обходу протяжністю 13 км з’єднає автодороги Дніпропетровськ-Мелітополь та Харків-Сімферополь. Вартість – 530 млн грн. Будівництво й здача заплановані на 2014 рік.

Шоста черга Південного обходу протяжністю 8 км – це реконструкція автодороги Харків-Сімферополь на ділянці від села Дороге до автодороги Знам’янка-Луганськ-Ізварине. Вартість – 256 млн грн. Будівництво й здача заплановані на 2014 рік.

Категория: Область | Просмотров: 675 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar