Покров Суббота 04.05.24, 00:38
Сайт
Главная » 2012 » Май » 16 » Олександр Вілкул: «У 2011 році інвестиції для модернізації гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровської області склали більше 8 млрд.
22:24
Олександр Вілкул: «У 2011 році інвестиції для модернізації гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровської області склали більше 8 млрд.
Олександр Вілкул: «У 2011 році інвестиції для модернізації гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровської області склали більше 8 млрд. У 2011 році інвестиції для модернізації гірничо-металургійного комплексу Дніпропетровської області склали більше 8 млрд грн. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час засідання Регіонального комітету з економічних реформ. 
«Гірничо-металургійний комплекс області впевнено розвивається. Про це свідчать обсяги виробництва продукції галузі та зростання заробітної плати, а сплата податків до бюджетів», - сказав Олександр Вілкул. 
Зокрема, станом на 1 квітня 2012 року підприємствами гірничо-металургійного комплексу до бюджетів усіх рівнів сплачено 3,54 млрд грн податків, що на 1,1 млрд грн ( або на 45,1%) більше, ніж за відповідний період минулого року. За три місяці поточного року вироблено 2 млрд 283 млн тонн чавуну, що на 5% більше, ніж за аналогічний період 2011 року; 345 млн тонн труб та пустотілих профілів (на 9,8% більше), 16,2 млн тонн руди і залізного неагломерованого концентрату (на 3,5% більше), 7,7 млн тонн руди і залізного агломерованого концентрату (3,5 % більше). 
«Такі показники роботи галузі є результатом ефективної співпраці влади та бізнесу в рамках реалізації Комплексної стратегії розвитку регіону, однією з ключових складових якої є модернізація підприємств промисловості. Адже модернізація спрямована на ефективне використання виробничих потужностей, підвищення конкурентоспроможності шляхом підвищення якості та зниження собівартості продукції, поліпшення технологічної структури виробництва та впровадження нових сучасних, екологічно чистих технологій», - сказав Олександр Вілкул. 
Наймасштабніші проекти з модернізації підприємств ГМК у 2011 році були реалізовані на ДМК ім. Дзержинського Північному, Інгулецькому, Центральному, Південному гірничо-збагачувальних комбінатах, на Криворізькому залізорудному комбінаті, АрселорМіттал Кривий Ріг. У 2012 році запланована комплексна модернізація виробництв на Новомосковському трубному заводі. У Дніпропетровську будується сучасний електросталеплавильний комплекс «Дніпросталь». 
Категория: Область | Просмотров: 630 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar