Покров Пятница 03.05.24, 23:36
Сайт
Главная » 2012 » Май » 16 » Олександр Вілкул: «У Дніпропетровську завершується будівництво регіонального перинатального центру»
22:17
Олександр Вілкул: «У Дніпропетровську завершується будівництво регіонального перинатального центру»
Олександр Вілкул: «У Дніпропетровську завершується будівництво регіонального перинатального центру» Завершується будівництво регіонального перинатального центру у м. Дніпропетровську. Ремонтно-будівельні роботи виконані вже більше ніж на 85%, наразі тривають зовнішні оздоблювальні роботи. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул під час робочої наради щодо контролю ходу та якості робіт і  стану готовності об’єкту. 
«В рамках реалізації Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства», який впроваджується за дорученням Президента України Віктора Януковича,  на Дніпропетровщині будується сучасна система перинатальної допомоги, основою якої є два перинатальних центри  - в Дніпропетровську та Кривому Розі», - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Нагадаємо, що 8 грудня 2011 року губернатор Олександр Вілкул відкрив Міжрайонний перинатальний центр у Кривому Розі, розрахований на 3 тис пологів у рік. З моменту відкриття у центрі проведено 1160 пологів (з них близько 54% - з ускладненнями).
Також в рамках проекту забезпечуються новою сучасною технікою медичні заклади області для підвищеня якості медичних послуг жінкам підчас вагітності, для проведення діагностики та профілактики стану жінок, а також екстреної допомоги.
«В Дніпропетровську ми будуємо перинатальний центр світового рівня, який обслуговуватиме жінок зі всієї області. При проектуванні враховані сучасні вимоги до лікувального закладу - і щодо умов для якісного лікування, і умов для комфортного перебування пацієнтів - матерів та новонароджених. Наразі будівництво вже завершується, відповідно до графіку виконано більше 85% робіт», - сказав губернатор.
Він поставив завдання - дотримуючись високої якості будівельних робіт забезпечити своєчасне відкриття об’єкту, яке заплановане на червень 2012 року.
Наразі ремонтно-будівельні роботи виконані на 85,1% та продовжуються згідно затвердженого графіку. Завершені демонтажні роботи, влаштована термопідлога, замінені віконні блоки, підсиленні перекриття, стіни та покрівлі підготовлені до монтажу. Наразі продовжуються зовнішні оздоблювальні роботи.
Для надання якісної перинатальної допомоги закуповується необхідне медичне обладнання. Як повідомила головний лікар Дніпропетровського міського пологового будинку №2 Людмила Падалко, за кошти державного та обласного бюджетів придбано 216 одиниць сучасного медичного обладнання (дихальна апаратура, апарат ультразвукової діагностики, медичні меблі для пологового залу, обладнання для спостереження за станом новонароджених). Протягом найближчого часу планується поставка ще 170 одиниць (операційні столи, дихальна та слідкуюча апаратура тощо).


Наразі завершується підвищення кваліфікації спеціалістів, які працюватимуть у регіональному перинатальному центрі. Підвищено кваліфікацію вже 58 лікарям та       37 молодшим медичним спеціалістам, своє навчання продовжують ще 5 фахівців. Після введення в експлуатацію Дніпропетровського регіонального перинатального центру в його складі працюватимуть 85% лікарів вищої та першої категорії, в тому числі               4 кандидата медичних наук та 2 заслужених лікаря України. За рівнем кваліфікації медичного персоналу Дніпропетровський регіональний перинатальний центр буде одним з найкращих в Україні.
Дніпропетровський регіональний перинатальний центр, розрахований на 89 ліжко-місць та 4 тис пологів у рік. Загальна вартість проекту – 84,7 млн грн, з них 24,5 млн грн передбачено на придбання сучасного медичного обладнання.
Відкриття регіонального перинатального центру дозволить суттєво підвищити якість медичних послуг в області із забезпечення охорони здоров’я жінки до вагітності, під час вагітності, пологів та у післяпологовий період.
Категория: Область | Просмотров: 607 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar