Покров Суббота 18.05.24, 10:57
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 24 » Олександр Вілкул увів в експлуатацію модернізовану систему очищення води на Аульському водоводі, який обслуговує понад 2 млн жителів
05:04
Олександр Вілкул увів в експлуатацію модернізовану систему очищення води на Аульському водоводі, який обслуговує понад 2 млн жителів
Олександр Вілкул увів в експлуатацію модернізовану систему очищення води на Аульському водоводі, який обслуговує понад 2 млн жителівГубернатор Олександр Вілкул увів в експлуатацію реконструйовані швидкі безнапірні фільтри та систему збирання освітленої води в цеху очисних споруд на Аульському водоводі. Реконструкція систем очищення води на Аульському водоводі дасть можливість покращити якість питної води для понад 2 млн жителів області, значно зменшити витрати питної води на промивку фільтрів та зменшити скидання промивних вод у Дніпро.
«Підвищення якості питної води є одним з найголовніших напрямків регіональної екологічної політики, яку проводить обласна влада в рамках реалізації Програми реформ нашого Президента і Комплексної стратегії розвитку регіону. У вересні минулого року на Аульському водоводі вперше за останні 25 років було розпочато реконструкцію швидких безнапірних фільтрів і системи збору освітленої води цеху очисних споруд. І сьогодні, через півроку, завдяки злагодженій роботі обласної влади та Уряду реконструкція повністю завершена. Тож до 80-річчя Дніпропетровщини введено в експлуатацію ще один соціально важливий модернізований інфраструктурний об'єкт життєзабезпечення, який постачає воду більше ніж для 2 мільйонів жителів нашого регіону», – сказав Олександр Вілкул.
У рамках реконструкції на 24 фільтрах демонтовано 2,76 тис кв м полімербетонних плит, 10,4 тис погонних метрів залізобетонних каналів та змонтовано 10,2 тис погонних метрів склопластикових фільтрувальних труб діаметром 164 мм, 2,88 тис погонних метрів вирівнюючої пластикової переливної дошки. На 15 відстійниках замінено 2,385 тис погонних метрів стальної труби діаметром 300 мм на склопластикову трубу діаметром 267 мм. Стінки фільтрів загальною площею 3,84 тис кв м облицьовано глазурованою плиткою, улаштовано керамічну плитку на підлозі загальною площею 1,83 тис кв м. 
Реконструкція комплексу фільтрів і системи очищення дасть можливість покращити якість питної води для споживачів та зменшити на 25 % споживання електроенергії завдяки зменшенню фільтрувальних циклів для доведення води до питних норм якості. Загальна вартість проекту реконструкції становить понад 28,5 млн грн. Джерело фінансування – обласний та держаний бюджети.
Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула в рамках Регіональної програми «Питна вода Дніпропетровщини» реалізується низка великих системних проектів з покращення якості водопостачання та якості питної води.
У 2010 році проведено комплексне переоснащення Кайдацької насоснофільтрувальної станції «Дніпроводоканалу» з реконструкції фільтрів виробництва 1930-40-х років і хлораторної насосної станції. Це дозволило підвищити якість водопостачання в місті Дніпропетровськ.
Завдяки введенню в експлуатацію каналізаційно-насосних станцій по вулиці Кольській (2010 рік) та Маршала Малиновського (2011 рік), а також Південної станції аерації по місту Дніпропетровськ зменшено обсяг скиду неочищених стоків у річку Дніпро на 70%. Триває масштабна реконструкція очисних споруд на Карачунівському водосховищі, яке забезпечує водою понад 250 тисяч жителів Кривбасу. Вводяться в експлуатацію нові водогони та свердловини в сільських районах. Зокрема, незабаром після комплексної реконструкції буде введений в експлуатацію водогін «Кривий Ріг – село Валове» в Криворізькому районі протяжністю 21 км, який постачає воду в 16 сіл району, де проживають більше 7 тис чоловік.
Важливою складовою в рамках Регіональної програми з покращення якості питної води є установлення систем доочистки питної води в дитячих садочках, школах і лікарнях області. Зокрема, у 2011 році за кошти обласного бюджету встановлено системи доочищення води в 133 (76%) дитячих садках Дніпропетровська, 148 (100%) Кривого Рогу, 12 (100%) Жовтих Вод, 40 (100%) Дніпродзержинська. Крім того, у Кривому Розі встановлені системи доочищення води в 133 (95%) школах. За кошти державного бюджету у 2011 році встановлено ще 21 систему доочистки питної води в закладах соціальної сфери сільських населених пунктів. У тому числі в Апостолівському районі встановлено 2 системи доочистки (1 в дитячому садку та 1 в школі), у Верхньодніпровському районі – 5 систем у дитячих садках, у Криворізькому районі – 14 систем (7 – у дитячих садках, 5 – у школах та 2 – у лікувальних закладах). 
Загалом у 2011 році за завданням Олександра Вілкула в дитсадках, школах і лікарнях області встановлено 503 системи доочистки питної води. У 2012 році їх буде повністю встановлено в усіх дитсадках ще шести міст області: Марганці – 8, Нікополі – 18, Орджонікідзе – 11, Павлограді – 20, Синельниковому – 10, Тернівці – 8. До 2015 року в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону системи доочистки води будуть установлені в усіх дитсадках, школах і лікувальних закладах області. 
«Дніпропетровщина впевнено стала на шлях сталого розвитку, приєднавшись першою серед регіонів України до Ініціативи Глобального Договору ООН. Ми на практиці впроваджуємо в життя норми і принципи цього важливого глобального документу в рамках Комплексної стратегії розвитку регіону. Крім підвищення якості води, ми реалізуємо Регіональну екологічну програму та Програму з поліпшення екології Кривбасу, у рамках яких йде системна робота по зменшенню на 30% до 2015 року шкідливих викидів в атмосферу. І вже є перший результат. По місту Дніпропетровську за 2010-2011 роки ми скоротили шкідливі викиди на 15%. За підтримки нашого Президента та Уряду обласна влада створює на Дніпропетровщині сприятливі умови для життя людей. А це, у свою чергу, є належним соціальним середовищем для впевненого розвитку бізнесу та росту економіки, створення нових робочих місць, упровадження нових технологій, зростання зарплат, добробуту, а отже, і підвищення якості життя наших громадян», – сказав Олександр Вілкул.

Категория: Область | Просмотров: 698 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar