Покров Вторник 07.05.24, 17:10
Сайт
Главная » 2012 » Февраль » 3 » Олександр Вілкул відкрив на базі закладу «Криворізька міська лікарня №11» сучасне радонове відділення
16:15
Олександр Вілкул відкрив на базі закладу «Криворізька міська лікарня №11» сучасне радонове відділення
Олександр Вілкул відкрив на базі закладу «Криворізька міська лікарня №11» сучасне радонове відділення. Реконструйоване під керівництвом Олександра Вілкула радонове відділення у криворізькій міській лікарні №11 стане провідним центром радонової терапії в Україні. Отримати високоякісні медичні послуги зможуть мешканці Кривого Рогу, Дніпропетровщини та всієї України. 
На території закладу «Криворізька міська лікарня №11» знаходиться унікальне родовище радонової води. В Україні таких родовищ лише два: у м. Хмільник (Вінницька область) та у Кривому Розі. З 1970 року в криворізькій лікарні №11 впроваджено лікування радоновими водами. Вміст радону у воді, що добувається зі свердловини глибиною 164 метри, дозволяє готувати цілющі водяні ванни для лікування десятків захворювань опорно-рухової системи, наслідків травм та професійних захворювань, уражень нервової системи, шкіри, хвороб жіночих статевих органів. Через незадовільний санітарно-технічний стан будівель та приміщень у 2008 року радонове відділення було закрито. Тисячі пацієнтів втратили змогу отримувати лікування.
У 2011 році за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула з державного бюджету були виділені кошти на капітальний ремонт радонового відділення лікарні. Наразі в лікарні встановлено 14 сучасних бальнеологічних ванн:    9 загальних, 1 для рук, 1 для ніг, 1 для рук та ніг, 2 сидячих, одна з яких розрахована на людей з обмеженими фізичними можливостями. Також було проведено капітальний ремонт 2-поверхового приміщення загальною площею 874 квадратних метри,  замінено системи тепло- та водопостачання, проведені роботи з благоустрою. Кошторисна вартість монтажно-будівельних робіт — 6,8 млн. грн, на закупівлю бальнеологічних ванн було виділено 620 тис. грн., на закупівлю меблів та оргтехніки - 415 тис. грн. 
«Ми відновили можливість лікування тисячам людей з Дніпропетровщини та всієї України. Родовище радонової води, що розташоване безпосередньо на території Криворізької міської лікарні №11, має унікальні цілющі властивості. В оновленому відділенні зможуть приймати ванни до 300 пацієнтів на день, що вдвічі більше, ніж у минулі роки. Створення ланцюга «діагностика-лікування-реабілітація» є важливим елементом ефективної медичної системи, яка створена на Дніпропетровщині на виконання завдання нашого Президента Віктора Януковича», — сказав під час відкриття радонового відділення голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Спостереження за хворими, що до 2008 року лікувалися в радоновому відділенні Криворізької міської лікарні №11, свідчать про високу ефективність лікування водами з Криворізького родовища. Лікування радоновими водами зарекомендувало себе як ефективний, а інколи навіть єдиний, метод лікування захворювань суглобів, кісток та м’язів, ендокринних залоз, хребта, периферичної нервової системи, ревматизму, судинних захворювань,  артритів та поліартритів тощо.  
У 2010-2011 роках спеціалісти Українського науково-дослідного інституту медичної реабілітації та курортології проводили дослідження радонової води з криворізького родовища. Вони дійшли висновку, що радонова вода з криворізького джерела повністю відповідає стандартам якості та ефективності. На основі висновків експертів Міністерство охорони здоров’я України видало закладу «Криворізька міська лікарня №11» ліцензію на право лікування хворих радоновими водами.
Після відкриття радонового відділення, тут зможуть лікуватися не лише мешканці Кривого Рогу та Дніпропетровщини, але й інших областей. Громадяни України будуть лікуватися у радоновому відділенні безкоштовно за направленням лікаря. У майбутньому на території лікарні планується будівництво готелю для приїжджих пацієнтів. Також заплановано відкриття фітобару, де пацієнти зможуть приймати лікувальні чаї та коктейлі.  
Наразі в Україні радонові ванни користуються все більшим попитом, тому відкриття радонового відділення у Кривому розі дозволить обслуговувати ще більше хворих, які потребують особливого лікування у цілющих водах. 
Довідка:
Міська лікарня № 11 заснована у червні 1995 року. Це багатопрофільний лікувально-профілактичний заклад другого рівня надання медичної допомоги на 230 ліжок. До складу лікарні входять терапевтичне, неврологічне, травматологічне, хірургічне, алергологічне, педіатричне, радонове відділення, відділення анестезіології та інтенсивної терапії та відділення відновного лікування. 
 



Категория: Область | Просмотров: 787 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar