Покров Понедельник 06.05.24, 04:40
Сайт
Главная » 2012 » Февраль » 16 » Олександр Вілкул відкрив новий газопровід у селі Широке Верхньодніпровського району
13:01
Олександр Вілкул відкрив новий газопровід у селі Широке Верхньодніпровського району
Олександр Вілкул відкрив новий газопровід у селі Широке Верхньодніпровського районуГубернатор запалив символічний вогник у домівці фермерів Олександра та Олександри Триниток з села Широке Верхньодніпровського району. Цього дня «блакитне паливо» надійшло до 108 домівок села.
Відкриття газопроводу в селі Широке завершило газифікацію території Верхівцевської міської ради, до складу якої входять місто Верхівцеве, селище Соколівка та село Широке. 
«На передодні святкування 80-річчя Дніпропетровської області ми відкриваємо об’єкти, які розвивають регіон та покращують якість життя нашого населення. Створення належних умов у сільській місцевості – це важливий елемент розвитку агропромислового сектору, у тому числі, це додаткові можливості для молодих спеціалістів, аби вони поверталися та працювали на благо свого рідного села та регіону», – сказав Олександр Вілкул. 
Загальна протяжність газопроводу середнього тиску – 10,25 км.: з них протяжність підвідного газопроводу – 2,5 км та розвідних мереж газопостачання – 7,75 км. Загальна вартість його будівництва складає близько 1,191 млн грн.
Губернатор також зазначив, що для розвитку Верхньодніпровського району в 2011 році виділено більше 8 млн грн (з державного – більше 1,5 млн грн, з обласного бюджету – близько 6,5 млн грн). Зокрема, у районі відремонтовано близько 3,8 тис кв м доріг, встановлено системи доочищення води у 5 дитячих садках, проведений капітальний ремонт спеціального навчально-реабілітаційного центру для дітей з особливими потребами. Від підтоплень захищено вулиці міста Верхньодніпровськ та 28,5 га території с. Мишурін Ріг (влаштовано дренажний канал довжиною 1,42 км). Також для району придбаний 1 сміттєвоз, установлені контейнерні майданчики для збору твердих побутових відходів у селищі Дніпровське, містах Верхівцеве та Верхньодніпровськ. У селищі Дніпровське та селі Пушкарівка встановлені дитячі майданчики, капітально відремонтовані дві братські могили радянським воїнам у с. Перше Травня, у місті Верхівцеве відкритий навчально-виховний комплекс «школа – дитсад», для безкоштовного підвозу дітей та вчителів сільської місцевості до школи придбаний шкільний автобус. 
 «Ми бачимо, що під керівництвом Олександра Вілкула в області та в нашому районі будуються дороги, створюються дитячі садки, розвивається інфраструктура. У цей святковий рік це і є найкращим подарунком для нас. Це  надає впевненості у своєму майбутньому та майбутньому наших дітей», - сказав фермер Олександр Тринитка. 
Довідка:
На території Верхньодніпровського району розташовано 69 населених пунктів, у тому числі 66 сіл. У районі газифіковані 32 населені пункти (46,3%). 
Загалом за 2010-11 роки в сільських районах області проведено 164 км газопроводів, що забезпечило газопостачанням 16,5 тис жителів сіл.

Категория: Область | Просмотров: 774 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar