Покров Воскресенье 05.05.24, 08:33
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 19 » Перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів зустріч з Міністром міжнародної співпраці Канади пані Беверлі Ода
01:10
Перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів зустріч з Міністром міжнародної співпраці Канади пані Беверлі Ода
Перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів зустріч з Міністром міжнародної співпраці Канади пані Беверлі Ода Перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний та голова обласної ради Євген Удод провели зустріч з Міністром міжнародної співпраці Канади пані Беверлі Ода. Сторони обговорили питання реалізації проектів Канадського агентства міжнародного розвитку в області. 
Під час робочої поїздки до Дніпропетровської області Міністра супроводжувала делегація, до складу якої увійшли Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Трой Лулашник, члени Конґресу українців Канади, Ліги українців Канади, представники канадсько-українського бізнесу.
«Україну і Канаду пов’язують не лише ділові відносини. На сьогодні в Канаді проживає більше мільйона українців. Саме Канада однією із перших визнала незалежність України в 1991 році. Глибокі культурні та людські зв’язки позитивно впливають на ділові відносини між нашими країнами та регіонами. Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула регіон суттєво підвищив ефективність співпраці з Канадою. Дніпропетровська область співпрацює з канадськими організаціями в рамках п’яти проектів надання технічної допомоги, які реалізуються за фінансової підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку», – сказав Вячеслав Задорожний. 
Зокрема, це програми: «Регіональне врядування та розвиток » (РВР); «Розбудова спроможності до економічно обґрунтованого планування розвитку областей і міст України» (РЕОП); «Місцевий економічний розвиток міст України» (МЕРМ); «Розробка та впровадження публічної політики в Україні» (PRISM); «Підвищення конкурентоздатності молочного сектору України», який спрямований на розвиток молочарського кооперативного руху. 
«У рамках Комплексної стратегії розвитку області на Дніпропетровщині прийнята Програма розвитку молочного скотарства на період до 2015 року. Вона реалізується спільно з Урядом Канади. Зокрема, в рамках Проекту «Підвищення конкурентоздатності молочного сектору України», в області створено 17 молочних кооперативів, три з них – в 2012 році. Найбільший молочний кооператив в області об’єднує 209 особистих господарств. На його базі розпочато будівництво демонстративно-кооперативної ферми на 120 голів корів. Вартість проекту – 1 млн євро. 30% проекту фінансує бюджет Канади», – сказав голова обласної ради Євген Удод. Також він зазначив, що у 2011 році в області створили 3 ферми сімейного типу. Зараз будується іще 3 ферми. При їх створенні селяни мають можливість взяти кредит в Укрсоцбанку під 3% річних з відстрочкою платежу на 5 років (за програмою Уряду Канади). 
Міністр міжнародної співпраці Канади пані Беверлі Ода відзначила продуктивність роботи українсько-канадських проектів і заявила про подальше співробітництво між Канадою та Дніпропетровщиною.
«Мені дуже приємно саме тут, в Дніпропетровську, оголосити про початок проекту створення спеціальних складів для зерна, а також для його виведення на ринок і створення для цього спеціальних кооперативів. На цей проект виділяється 13,5 млн дол. І Дніпропетровськ, я хочу вас запевнити, буде нашим партнером в цьому проекті. Крім цього, у рамках співробітництва, Канада веде переговори з Україною про підписання договору про зону вільної торгівлі», – сказала пані Беверлі Ода.
Під час зустрічі перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний ознайомив канадських гостей з інвестиційним потенціалом Дніпропетровщини. 
«У 2012 році губернатор Олександр Вілкул вже провів дві масштабні презентації інвестиційного потенціалу Дніпропетровщини, першу – в Американській торгівельній палаті в Україні, другу – в Брюсселі. Мета обласної влади – мати прямі контакти і відносини з інвесторами з різних країн, аби залучити на Дніпропетровщину інвестиції у створення нових робочих місць та впровадження сучасних технологій. Дніпропетровщина – регіон з потужним потенціалом, один з ключових регіонів України. І обласна влада створює умови для збільшення канадських інвестицій в економіку нашого регіону», – зазначив Вячеслав Задорожний.
«Наш візит стане гарною нагодою залучити до спільної роботи ключових канадських та українських партнерів з метою підтримки сталого економічного зростання в країні. Прем’єр-міністр Канади позитивно оцінює інвестиційну діяльність Канади в вашій країні. Деякі держави можуть позаздрити обсягам вкладених коштів в українські проекти. Крім цього, у нас є наміри збільшувати інвестиції в Україну», – сказала пані Беверлі Ода. 

Категория: Область | Просмотров: 683 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar