Покров Воскресенье 28.04.24, 01:28
Сайт
Главная » 2012 » Май » 23 » Понад 1,5 тис жителів Дніпропетровщини відвідали ХVI Міжнародний дитячий фольклорний фестиваль «Орлятко збирає друзів»
23:18
Понад 1,5 тис жителів Дніпропетровщини відвідали ХVI Міжнародний дитячий фольклорний фестиваль «Орлятко збирає друзів»
Понад 1,5 тис жителів Дніпропетровщини відвідали ХVI Міжнародний дитячий фольклорний фестиваль «Орлятко збирає друзів»На Дніпропетровщині за підтримки Олександра Вілкула пройшов ХVI Міжнародний дитячий фольклорний фестиваль «Орлятко збирає друзів». Він зібрав майже 1 тисячу юних талантів з хореографічних і вокально-хореографічних  колективів Дніпропетровської області, Естонії та Словаччини. Традиційно делегації гостей фестивалю демонструють свою творчість в містах та районах області. Зокрема, концерти юних дарувань відбулись у Дніпропетровську, Васильківщині та Павлограді. Їх відвідали понад 1 тис 500 жителів Дніпропетровщини.
 «Підтримка та розвиток творчої молоді є одним з головних напрямків діяльності обласної влади, які визначив губернатор Олександр Вілкул. В області щорічно проводяться культурно-масові заходи. Міжнародний дитячий фольклорний фестиваль «Орлятко збирає друзів» – це справжнє фольклорне свято, на яке з’їжджаються маленькі виконавці із України та Європи. Завдяки ньому діти мають змогу обмінятися досвідом, продемонструвати свої таланти та знайти собі нових друзів. Фестиваль «Орлятко збирає друзів» став брендовим проектом Дніпропетровщини, що працює на підвищення іміджу нашої області в Україні і позитивно впливає на розвиток міжнародних культурних відносин», - сказала заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова на святковому концерті Палацу культури «Шинник» у Дніпропетровську.
Засновником та організатором фестивалю є народний ансамбль танцю «Орлятко» Дніпропетровського Будинку науки і техніки Придніпровської залізниці.  Художній керівник «Орлятко»  – заслужений працівник культури України Олександр Соколовський.
«Фестиваль  проводиться під девізом – «Дружба дітей різних країн сьогодні – це світ без війни завтра». Його мета – розвиток творчих стосунків фольклорних колективів з різних країн світу та відродження фольклорного мистецтва. Цим фестивалем ми показуємо, що на Дніпропетровщині та Україні живуть гостинні, щирі та добрі люди, які цінують свою творчість та поважають мистецтво інших народів. Я вдячний Олександру Вілкулу за те, що обласна влада надає підтримку молодому поколінню та створює стимули для розвитку талантів», - сказав Олександр Соколовський.
За п’ятнадцять  років, що проводиться фестиваль, до Дніпропетровщини завітали 95 дитячих колективів з різних країн світу, кількість учасників становить п’ятнадцять тисяч дітей.
На концертах фестивалю побували майже 85 тисяч глядачів. 
Ансамбль танцю «Орлятко» створено у 1969 році. Звання «народний» одержав у 1972 році. За 40 річну історію колективу тисячі дітей були залученими до мистецтва хореографії. Зараз в ансамбль займається 250 дітей віком від 5 до 20 років. Репертуар складається з танців народів світу, українських, дитячої тематики, хореографічних композицій, танців різних  напрямків сучасної хореографії – загалом 60 номерів.
Народний ансамбль танцю «Орлятко» є одним з кращих колективів України, призером багатьох конкурсів, фестивалів та акцій, що відбуваються на теренах України та за кордоном. Народний ансамбль танцю «Орлятко» є постійним учасником міських  та урядових концертів, володарем Гран-прі на Міжнародному фестивалі мистецтв «Слов’янский базар». Колектив є Лауреатом багатьох Міжнародних  фольклорних фестивалів: у Франції (м. Авіньон), Македонії (м. Скопє), Болгарії (м. Сілістра), Туреччині (м. Узмір, м. Стамбул, м. Айдин), Ізраїлі (м. Карміель), Іспанії (м. Леганес, м. Оренсе, м. С’єза), Туреччині (м. Тюре, м. Балікастр), Франції (м. Камбо, м. Страсбур), Італії (м. Трапані, м. Полінуро), Латвії           (м. Рига), Польщі (м. Люблін, м. Освенцім), Росії (м. Москва, м. Казань), Греції (м. Афіни), Іорданії (м. Аман), Чехії (м. Шумперк).
Категория: Область | Просмотров: 726 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar