Покров Пятница 17.05.24, 11:06
Сайт
Главная » 2013 » Март » 7 » Посол України при ЄС Костянтин Єлісєєв: «Дніпропетровська область дуже активна з точки зору співпраці з Європейським Союзом»
15:15
Посол України при ЄС Костянтин Єлісєєв: «Дніпропетровська область дуже активна з точки зору співпраці з Європейським Союзом»
Посол України при ЄС Костянтин Єлісєєв: «Дніпропетровська область дуже активна з точки зору співпраці з Європейським Союзом»На запрошення Ради Європи Брюссель та Страсбург відвідала делегація українських регіональних ЗМІ, до складу якої увійшов головний редактор Дніпропетровської регіональної газети «Вісті Придніпров`я» Олексій Ковальчук. У рамках офіційного візиту українська делегація зустрілась з Посолом України при ЄС Костянтином Єлісєєвим. Під час зустрічі Посол високо оцінив роль Дніпропетровщини у формуванні міжнародного іміджу України та розповів про співробітництво регіону з Євросоюзом. 

Як зазначив Посол України при ЄС Костянтин Єлісєєв, Дніпропетровська область дуже активна з точки зору співпраці з Європейським союзом. Нещодавно відбулась чергова презентація інвестиційного та виробничого потенціалу Дніпропетровщини в Європарламенті. До Брюсселю приїжджали Віце-прем`єр-міністр України Олександр Вілкул, губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колєсніков, керівництво області та бізнесмени регіону. 
«Організацію цієї великої конференції ініціювало керівництво регіону, а ми сприяли цьому. В одному з приміщень Європейського парламенту протягом тижня відбувалась виставка Петриківського розпису. Її відвідав перший Єврокомісар Штефан Фюле, після чого він навіть написав у своєму Твіттері про захоплення цією виставкою. І дуже приємно, що цими заходами співпраця Дніпропетровщини з ЄС не обмежується», - сказав Костянтин Єлісєєв.
Посол розповів, що під час презентації Дніпропетровщини в Європейському парламенті була висунута ініціатива щодо проведення у Дніпропетровську Конференції Асамблеї Європейських Регіонів з питань співробітництва у рамках «Східного партнерства» ЄС. 
«Ми зараз дуже активно над цим працюємо для того, щоб регіон відвідали високопоставлені гості, інвестори, представники європейських інституцій. Вважаю, що представників Євросоюзу потрібно запрошувати саме до регіонів України, туди, де ґрунтується добробут всієї країни», - зазначив Костянтин Єлісєєв.
Нагадаємо, що Конференція Асамблеї Європейських регіонів (АЄР) з питань співробітництва у рамках «Східного партнерства» ЄС відбудеться наприкінці квітня 2013 року.
Категория: Область | Просмотров: 713 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar