Покров Понедельник 20.05.24, 20:51
Сайт
Главная » 2012 » Май » 4 » Прем'єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Олександр Вілкул поклпоклали квіти до монумента «Перемога» у Кривому Розі
11:51
Прем'єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Олександр Вілкул поклпоклали квіти до монумента «Перемога» у Кривому Розі
Прем'єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Олександр Вілкул поклпоклали квіти до монумента «Перемога» у Кривому РозіУ рамках святкування 67-ї річниці Дня Перемоги Прем'єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Олександр Вілкул поклали квіти до монумента «Перемога» – пам'ятника воїнам 3-го Українського фронту, які визволили Кривий Ріг від німецько-фашистських загарбників 22 лютого 1944 року. У рамках свого робочого візиту Глава Уряду ознайомилися з експозицію знахідок часів Великої Вітчизняної війни та поспілкувалися з членами історико-пошукової організації «Пошук Дніпро».
«Ветерани зробили великий і святий подвиг заради миру на землі. Вони мужньо і самовіддано захищали рідну землю від ворога. Ветерани – наші герої. Вони гідний приклад доблесті і патріотизму. Пошукова робота організації «Пошук Дніпро» та створення експозицій знахідок часів Великої Вітчизняної війни свідчить про те, що сучасне покоління зберігає та примножує пам'ять про великий подвиг захисників Вітчизни. Це прекрасний приклад героїзму та патріотизму для підростаючого покоління», - сказав губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул.
На виставці представлено понад 100 експонатів. Серед них: артефакти часів Великої Вітчизняної війни, які були знайдені під час польових робіт, фотографії та особисті речі загиблих солдатів, за якими їх ідентифіковано, фрагменти літака ЯК-1Б, амуніції та зброї.
Під час пошукових робіт виявляють багато снарядів, мін, гранат і авіабомб. У 2011 році з землі було витягнуто та передано співробітникам Міністерства надзвичайних ситуацій і знищено близько 1,5 тис вибухонебезпечних предметів. Окрім останків солдатів військові археологи знаходять безліч супутніх речей, в основному фрагменти озброєння. 
Автор експозиції – історико-пошукова організація «Пошук-Дніпро». Учасники цього пошукового руху проводять роботи на місцях боїв, де знаходять останки солдатів у засипаних воронках та окопах. 
Члени організації тісно співпрацюють з Дніпропетровським історичним музеєм імені Дмитра Яворницького. Підняті із землі раритети передаються до краєзнавчих та шкільних музеїв. 

Категория: Область | Просмотров: 659 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar