Покров Пятница 17.05.24, 12:14
Сайт
Главная » 2013 » Март » 12 » Семеро представників Дніпропетровщини стали номінантами всеукраїнського спортивного конкурсу «Герої спортивного року 2012»
16:25
Семеро представників Дніпропетровщини стали номінантами всеукраїнського спортивного конкурсу «Герої спортивного року 2012»
Семеро представників Дніпропетровщини стали номінантами всеукраїнського спортивного конкурсу «Герої спортивного року 2012»Понад 400 експертів з усієї України визначили номінантів національного спортивного конкурсу «Герої спортивного року 2012». Серед них обрано олімпійських чемпіонів з Дніпропетровщини, видатного тренера Володимира Морозова, а також начальника управління з фізкультури і спорту Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Пшеничникова. Імена найкращих спортсменів України за 2012 рік стануть відомі 30 березня під час церемонії нагородження.
Експертною комісією, до складу якої увійшли спеціалісти Національного олімпійського комітету України та Державної служби молоді та спорту України, було проведено детальний аналіз, підготований розширений список претендентів у кожній номінації. Свою думку щодо найкращих кандидатів висловили близько 400 провідних спортивних журналістів з усіх 27 регіонів країни. 
За підсумками їхнього волевиявлення визначились по три претенденти в кожній номінації. Вирішальна роль у визначенні переможців була покладена на членів Української Академії спорту. Шляхом таємного голосування було обрано переможців у 12 номінаціях, а під час самої церемонії про них дізнається уся країна. 
Як зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков, стати номінантом всеукраїнського спортивного конкурсу – дуже почесне досягнення. 
«Дніпропетровщина була і є регіоном-лідером. Ці традиції першості наша область зберігає у всьому. За ініціативи Президента України Віктора Януковича в регіоні реалізуються програми для розвитку спорту та фізичної культури, створюються сприятливі умови для якісної підготовки дніпропетровських спортсменів. Я пишаюся тим, що незалежні експерти і журналісти зі всієї країни відзначили спортсменів нашої області як найкращих», - сказав Дмитро Колєсніков. 
На звання «Найкращий спортивний організатор року» претендує Олександр Пшеничников – начальник управління з фізкультури і спорту Дніпропетровської облдержадміністрації. Його було відзначено за участь у організації умов для підготовки 5-х медалістів XXX Олімпійських ігор у Лондоні. Пшеничников став єдиним з представників обласних державних адміністрацій, обраний для участі у конкурсі НОК України. 
У номінації «Найкращий тренер року» номінується Володимир Морозов – старший тренер збірної України і спортивного клубу «Дзержинка» з академічного веслування, тренер жіночої парної четвірки олімпійських чемпіонок Лондона. Його підопічні Яна Дементьєва, Анастасія Коженкова, Наталія Довгодько та Катерина Тарасенко претендують на звання «Найкраща команда року». 
Кандидатура срібного призера Олімпійських ігор з легкої атлетики з метання спису Олександра П’ятниці розглядається у номінації «Сенсація року». 
Конкурс «Герої спортивного року» – це національний спортивний «Оскар», покликаний визначити та нагородити кращих спортсменів, тренерів, фахівців та команди з усіх видів спорту. 

Категория: Область | Просмотров: 675 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar