Покров Суббота 18.05.24, 18:19
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 12 » У Дніпродзержинську укладено соціальні договори між міською владою і промисловими підприємствами про благоустрій території міста
11:32
У Дніпродзержинську укладено соціальні договори між міською владою і промисловими підприємствами про благоустрій території міста
У Дніпродзержинську укладено соціальні договори між міською владою і промисловими підприємствами про благоустрій території містаПро це повідомив заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник під час кущової наради з благоустрою міст і районів північної частини області, яка пройшла у Дніпродзержинську. 
У нараді взяли участь начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Білоусов, в.о. начальника управління транспорту, зв’язку та дорожнього будівництва облдержадміністрації Геннадій Немога, начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Микола Сироватський, директор ДП "Дніпропетровський облавтодор” Володимир Збаращук, Дніпродзержинський міський голова Станіслав Сафронов, Новомосковський міський голова Сергій Мороз, Вільногірський міський голова Віталій Федоренко, голова Новомосковської райдержадміністрації Олег Миронов, голова Верхньодніпровської райдержадміністрації Микола Цебенко, голова Криничанської райдержадміністрації Юрій Коваль, голова Магдалинівської райдержадміністрації Олександр Журавель, голова Петриківської райдержадміністрації Володимир Муха, в.о. голови Солонянської райдержадміністрації Борис Шерстюк, голова Царичанської райдержадміністрації Дмитро Ковальов, начальники Верхньодніпровського, Магдалинівського, Новомосковського Петриківського, Солонянського та Царичанського   райавтодорів, керівники установ та організацій міста Дніпродзержинська.  
Під час наради Геннадій Темник наголосив, що на Дніпропетровщині за дорученням губернатора Олександра Вілкула реалізується масштабна програма з благоустрою територій міст і районів. У рамках цієї  програми в 2012 році передбачено виконати значно більше заходів ніж торік:
впорядкувати  149 тис га територій вулиць, скверів, парків та алей (на 26% більше ніж у 2011 році); 
установити 320 нових дитячих майданчиків (на 20% більше ніж у 2011 році); 
висадити 98 тис дерев (на 12% більше ніж у 2011 році),
відремонтувати 1,85 млн кв м доріг (на 10% більше ніж у 2011 році).
«Важливим механізмом успішної реалізації Регіональної програми з благоустрою територій є поширення на всі міста і райони області позитивного досвіду соціального партнерства влади і бізнесу, яке було започатковано ще 2007 року з ініціативи Олександра Вілкула в місті Кривий Ріг у рамках проекту «Місто без околиць». Сьогодні цей досвід успішно застосовується ще в одному великому промисловому місті нашого регіону – Дніпродзержинську. Наразі міська влада уклала соціальні угоди з усіма промисловими підприємствами міста. Згідно з угодами за кожним підприємством закріплено певну територію міста. Причому не лише прилеглі території навколо  підприємств, але й розподілені усі вулиці, парки, сквери та мікрорайони. Губернатор Олександр Вілкул поставив завдання й надалі поширювати цей досвід по області. Адже питання чистоти наших міст і районів – це спільна справа влади, бізнесу і всієї громади», - сказав Геннадій Темник. 
Присутні на кущовій нараді керівники міст і районів північної частини області прозвітували про вже проведені на їх територіях заходи з благоустрою. 
Геннадій Темник відзначив, що в цілому по області в рамках заходів Регіональної програми з благоустрою, запланованих на 2012 рік, станом на 10 квітня впорядковано 23,5 тис га територій вулиць, скверів, парків та алей; установлено 13 нових дитячих майданчиків, висаджено 15,5 тис дерев, відремонтовано 73 тис кв м дорожнього покриття.  Також заступник голови облдержадміністрації повідомив, що в першому цьогорічному загальнообласному суботнику, який пройшов 31 березня, взяло участь понад 150 тис жителів міст і районів області. Наступні суботники згідно з розпорядженням губернатора пройдуть до Дня Перемоги – 5 травня, до Дня Конституції України – 23 червня, до Дня Незалежності України – 18 квітня та 13 жовтня. 
За результатами кущової наради керівникам міст і районів, а також ремонтно-дорожніх установ та підприємств було доручено активізувати роботу з благоустрою до Пасхальних та Травневих свят – налагодити освітлення біля храмів, упорядкувати кладовища та братські могили воїнів Великої Вітчизняної війни.

Категория: Область | Просмотров: 676 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar