Покров Понедельник 20.05.24, 15:08
Сайт
Главная » 2011 » Ноябрь » 4 » У Дніпропетровську пройшла обласна науково-практична конференція
19:01
У Дніпропетровську пройшла обласна науково-практична конференція
За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела обласну науково-практичну конференцію «Державно-громадське управління освітою в регіоні: завдання, пошук, досвід». Конференція пройшла в рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», започаткованого губернатором Олександром Вілкулом. Захід відбувся на базі Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.
У роботі конференції взяли участь в.о.начальника головного управління освіти і науки облдержадміністрації Леонід Олефір, ректор Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Михайло Романенко, представники органів місцевого самоврядування, координатори з розвитку громадських організацій, заступники начальників управлінь і відділів освіти міськвиконкомів і райдержадміністрацій, керівники загальноосвітніх навчальних закладів, докторанти та аспіранти освітньої галузі області.
«Дніпропетровщина – провідний регіон в Україні, в якому системно і комплексно вирішується питання модернізації освіти. Досвід Дніпропетровської області в розвитку освітньої галузі був високо оцінений Прем'єр-міністром України Миколою Азаровим та Міністром освіти і науки, молоді і спорту Дмитром Табачником під час третього Всеукраїнського з'їзду працівників освіти, що пройшов 28 жовтня цього року в Києві», - наголосила Марія Пустова, вітаючи учасників конференції.
Після пленарного засідання учасники конференції працювали у наукових секціях: «Сприйняття ціннісних орієнтацій громадянського суспільства через засоби масової інформації», «Партнерство в освіті», «Сучасні підходи в організації учнівського самоврядування в професійно-технічних навчальних закладах області» і «Громадські платформи освітніх реформ». За результатами роботи в секціях освітяни розробили детальні рекомендації щодо створення ефективного механізму взаємодії органів державної влади, керівництва навчальних закладів, органів учнівського й студентського самоврядування, а також представників громадянського суспільства (громадських організацій, профспілок та інших об'єднань громадян, діяльність яких пов'язана зі сферою освіти).
«Обласна науково-практична конференція є продуктивною й результативною платформою для обміну ідеями та досвідом як теоретиків, так і практиків задля розробки ефективних рішень з розвитку регіональної освіти», - сказала заступник голови облдержадміністрації.
Як зазначив Михайло Романенко, засідання наукових секцій, як і робота всієї науково-практичної конференції, пройшли на високому фаховому рівні при активному обговоренні. За результатами конференції буде опублікована збірка матеріалів, тез та доповідей її учасників. Довідка: Комунальний заклад «Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» засновано 21 грудня 1939 року. До складу інституту входять 11 кафедр, факультет підвищення кваліфікації та факультет перепідготовки, науково-дослідний відділ креативної освіти та інноваційного менеджменту. В інституті працює 3 доктори наук, 13 кандидатів наук, 27 викладачів працюють над дисертаціями. Щорічно в інституті проходять навчання близько 12 тисяч педагогічних працівників. Розроблена система безперервного навчання керівників установ і закладів освіти. На сьогодні підготовлено майже 12 тисяч педагогів області за програмою «Intel® Навчання для майбутнього», яка базується на застосуванні в навчальному процесі проектної методики, організації самостійної дослідницької роботи учнів, формуванні їхнього критичного мислення, реалізації підходу до оцінювання навчальних досягнень учнів за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій. Інститут координує науково-дослідницьку роботу 177 експериментальних навчальних закладів, які проводять наукові дослідження на рівні області, Національної Академії педагогічних наук та Міністерства освіти і науки України. Дніпропетровський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти нагороджений багатьма дипломами та медалями всеукраїнських та міжнародних виставок. За вагомий внесок у модернізацію післядипломної педагогічної освіти інституту присвоєно звання «Лідер освіти України».
Категория: Область | Просмотров: 742 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar