Покров Воскресенье 19.05.24, 04:41
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 13 » У Дніпропетровську відбулась урочиста зустріч Міжнародного Автопробігу ветеранів повітряно-десантних військ «Дорогой Победы, где имя Маргело
19:59
У Дніпропетровську відбулась урочиста зустріч Міжнародного Автопробігу ветеранів повітряно-десантних військ «Дорогой Победы, где имя Маргело
У Дніпропетровську відбулась урочиста зустріч Міжнародного Автопробігу ветеранів повітряно-десантних військ «Дорогой Победы, где имя МаргелоУ Дніпропетровську відбулась урочиста зустріч Міжнародного Автопробігу ветеранів повітряно-десантних військ «Дорогой Победы, где имя Маргелова свято!». За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова привітала учасників Автопробігу та взяла участь у покладанні квітів до пам'ятника легендарного командувача ВДВ Василю Маргелову. Захід проходить з нагоди 67-річниці Дня Великої Перемоги.
Автопробіг присвячений пам'яті командувача повітряно-десантними військами в 1954-1959 і 1961-1979 роках, Героя Радянського Союзу (1944), лауреата Державної премії СРСР (1975) Василя Маргелова. Він проходить третій рік поспіль. В рамках цього заходу планується відвідати всі місця його бойової слави та фінішувати в Берліні.
«Василь Маргелов став символом мужньої людини, яка всією своєю душею і життям пов'язана з армією. Він пройшов Велику Вітчизняну війну від початку і до кінця. Випробувавши всі тяготи і позбавлення солдатського життя, пройшовши найнебезпечніші фронтові ділянки, він по праву заслужив високе звання Героя. Разом з тим, Василь Маргелов увійшов в історію ще й як ініціатор створення повітряно-десантних військ, еліти збройних сил всього пострадянського простору. Він заслужено вважається Десантником № 1. Ми щиро пишаємося тим, що Василь Пилипович народився саме в Дніпропетровську. Всією своєю діяльністю, своєю мужністю та славою, своїми перемогами він довів, що Дніпропетровськ – місто сильних духом людей», - сказала Марія Пустова.
Міжнародний автопробіг ветеранів Повітряно-десантних військ стартував 10 квітня. Маршрут його проходить по територіях Україні, Росії, Білорусії, Молдавії, Польщі, Литви, Угорщини, Австрії, Словаччини, Чехії, Франції. Десантники планують фінішувати 9 травня в столиці Німеччини - Берліні. Автопробіг стартує з різних міст Росії. Зустріч його учасників запланована в українському місті Чоп, звідки автоколона і відправиться до Берліна.
«Ви взяли на себе важливу місію – зберегти пам'ять про великий подвиг і про тих, хто цей подвиг здійснив. Це прекрасний і високий приклад для підростаючого покоління. Він вчить дітей бути такими ж сміливими і сильними як наші батьки і діди, такими ж благородними як Василь Пилипович Маргелов», - сказала Марія Пустова, підкресливши, що на Дніпропетровщині за підтримки губернатора Олександра Вілкула діє програма військово-патріотичного виховання молоді.
Автопробіг носить назву «Спадкоємці Перемоги» і організований Всеукраїнською громадською організацією «Ніхто крім нас» та загальноросійською громадською організацією «Союз десантників Росії». Загальна його протяжність складе більше 15 тис кілометрів. Очікується, що в ньому візьмуть участь більше 50 автомобільних екіпажів з різних країн СНД та ЄС.

Категория: Область | Просмотров: 590 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar