Покров Суббота 18.05.24, 22:12
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 25 » У Дніпропетровську з пацієнтами та медичними працівниками проходить обговорення нових умов надання медичної допомоги
21:53
У Дніпропетровську з пацієнтами та медичними працівниками проходить обговорення нових умов надання медичної допомоги
У Дніпропетровську з пацієнтами та медичними працівниками проходить обговорення нових умов надання медичної допомогиМедичний персонал та пацієнти кожної амбулаторії мають змогу висловити свої пропозиції щодо розміщення лікарів у своєму медичному закладі, а також внести зауваження стосовно територіального закріплення населення за конкретною амбулаторією.   
З метою комфортного перебування в одному медичному закладі пацієнтів різної вікової категорії та стану здоров’я, у кожній амбулаторії будуть розмежовані кабінети терапевтів, педіатрів, акушерів-гінекологів та вузькопрофільних спеціалістів. Це дозволить уникнути одночасного перебування у черзі  дітей, дорослих, вагітних жінок. 
Наразі для кожної із 72 амбулаторій, що діють у Дніпропетровську, розроблені графічні плани, які містять пропозиції щодо розміщення кабінетів лікарів з урахуванням потреб пацієнтів. Проте остаточне рішення по розмежуванню потоків пацієнтів буде прийнято лише після обговорення з населенням. Щодня у кожній амбулаторії члени Громадської ради при Дніпропетровській облдержадміністрації проводять обговорення графічних планів як з медичним персоналом, так і з пацієнтами.
«Населення бере активну участь у процесі обговорення. І це дуже добре, адже думка громадськості буде вирішальною під час прийняття остаточного рішення. Де буде знаходитись кабінет того чи іншого лікаря сьогодні залежить виключно від пацієнтів», - повідомила голова Громадської ради при Дніпропетровській облдержадміністрації Лариса Бабич.
Паралельно з обговоренням плану розміщення лікарів у медичних закладах пацієнти та медики висловлюють свої пропозиції стосовно закріплення населення за амбулаторіями.  
«Раніше часто траплялися ситуації, коли мешканців одного й того ж будинку обслуговували лікарі з різних амбулаторій. Приміром, медичну допомогу дітям надавав педіатр з амбулаторії №1, а дорослому населенню – терапевт з амбулаторії №2. Це було незручно як для пацієнтів, так і для медиків. Сьогодні керівники медичних закладів розробили конкретні пропозиції по вирішенню цієї ситуації. Ці зміни також вступлять у дію лише після обговорення з населенням», - повідомила заступник начальника головного управління  охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Лугова. 
Усі зауваження та пропозиції громадськості будуть розглянуті експертами, затверджені Керуючим комітетом проекту «Модернізація охорони здоров’я» та тільки потім впроваджені на практиці.
Категория: Область | Просмотров: 630 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar