Покров Четверг 02.05.24, 04:27
Сайт
Главная » 2012 » Май » 25 » У Нікополі реалізується програма «місцевих стимулів» розвитку сімейної медицини
19:41
У Нікополі реалізується програма «місцевих стимулів» розвитку сімейної медицини
У Нікополі реалізується програма «місцевих стимулів» розвитку сімейної медицини На Дніпропетровщині в рамках модернізації охорони здоров’я реалізується програма «місцевих стимулів» для підтримки сімейних лікарів у всіх містах і районах області, у тому числі у м. Нікополі.
Програма «місцевих стимулів» спрямована на забезпечення медичних працівників первинної ланки (сімейних лікарів) пільговим проїздом, мобільним зв'язком, житлом, надбавками до заробітної плати, спеціалізованим автотранспортом та комп'ютерною технікою.
Протягом 2011 року у м. Нікополь свою кваліфікацію підвищили 21 лікар загальної практики - сімейної медицини, на що з місцевого бюджету було виділено 90 тис грн. У 2012 році на перекваліфікацію лікарів передбачені видатки у сумі    136 тис грн. Наразі у Нікополі працює 67 сімейних лікарів.
У рамках програми «місцевих стимулів», що діє на всій території Дніпропетровської області, рішенням Нікопольської міської ради до «Комплексної програми медичного забезпечення мешканців міста до 2015 року» внесено пункт щодо щомісячного матеріального заохочення лікарів загальної практики – сімейної медицини у розмірі 500 грн. Так, за січень-квітень 2012 року 67 сімейних лікарів вже отримали по 500 грн. Загальна сума виплат  склала понад 140 тис грн. 
Крім того, збільшена заробітна плата лікарям загальної практики – сімейної медицини. Так, у 2011 році заробітна плата лікарів первинної ланки у Нікополі становила від 2 до 2,2 тис грн, а з початку 2012 року – від 3 до 3,5 тис грн.
«Як лікар можу сказати, що медичний персонал вже відзначив для себе покращення умов життя і праці. Програма «місцевих стимулів» дозволяє отримувати безліч переваг: грошові надбавки, безкоштовний мобільний зв'язок, пільговий проїзд у громадському транспорті тощо», - зазначила головний лікар Нікопольського Центру первинної медико-санітарної допомоги Валентина Горяна.
На виконання Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо покращення якості медичних послуг у Нікополі ведеться активна робота із забезпечення лікарів повним соціальним пакетом. Сімейні лікарі забезпечені безкоштовним мобільним зв’язком. Так, у 2012 році придбано вже 20 мобільних телефонів та 150 стартових пакетів, як для лікарів так і для медсестер. Також лікарі первинної ланки користуються пільговим безкоштовним проїздом у міському транспорті, 40 лікарів забезпечені проїзними квитками. Крім того, сімейні лікарі мають змогу без черги влаштовувати своїх дітей у дошкільні дитячі заклади освіти. 
Категория: Область | Просмотров: 789 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar