Покров Вторник 07.05.24, 04:11
Сайт
Главная » 2012 » Февраль » 22 » У рамках святкування 80-річчя області презентовано журнал «Спортивна Дніпропетровщина»
00:29
У рамках святкування 80-річчя області презентовано журнал «Спортивна Дніпропетровщина»
У рамках святкування 80-річчя області презентовано журнал «Спортивна Дніпропетровщина»У рамках святкування 80-річчя Дніпропетровської області начальник управління у справах фізичної культури і спорту Олександр Пшеничников презентував журнал «Спортивна Дніпропетровщина», виданий за підтримки Олександра Вілкула.
«Свій 80-річний ювілей Дніпропетровщина зустрічає з великими досягненнями у розвитку економіки, соціальної сфери, в тому числі фізичної культури і спорту. Конкретними досягненнями і перемогами наша область підтверджує статус регіона-лідера в Україні. 2012 рік визначений Президентом України Віктором Януковичем Роком спорту та здорового способу життя. В області під керівництвом губернатора Олександра Вілкула реалізується низка проектів задля розвитку в регіоні однієї з найпотужніших спортивних баз в Україні. Тому сьогодні ми презентуємо перший цілісний журнал, присвячений історії розвитку фізичної культури і спорту в регіоні протягом 80 років», - сказав Олександр Пшеничников.
На сторінках журналу розповідається про видатних людей, які зробили гідний внесок у розвиток фізкультури і спорту в регіоні: голів обласної фізкультурно-спортивної організації та органів центральної виконавчої влади. Окремі сторінки видання присвячені видатним досягненням спортсменів та тренерів нашої області на Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських іграх, чемпіонатах Світу та Європи, а також розвитку руху ветеранського спорту в регіоні.
Журнал зібрав у собі всю історію створення та діяльність обласних фізкультурно-спортивних товариств та Дніпропетровського обласного відділення Національного олімпійського комітету. Особлива увага приділяється  підготовці спортивного та кадрового резерву регіону, зокрема, у дитячо-юнацьких спортивних школах, Дніпропетровському вищому училищі фізичної культури, Дніпропетровській обласній школі вищої спортивної майстерності, у Дніпропетровському державному інституті фізичної культури та спорту та Дніпродзержинському коледжі фізичної культури. 
Журнал «Спортивна Дніпропетровщина» наповнений цікавими ілюстративними матеріалами, фотографіями видатних спортсменів, тренерів, працівників галузі, які створювали та подовжують створювати славну спортивну історію регіону. Його буде передано у фізкультурно-спортивні заклади області та у Дніпропетровський історичний музей ім.Д.Яворницького.

Категория: Область | Просмотров: 762 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar