Покров Среда 15.05.24, 14:56
Сайт
Главная » 2012 » Май » 6 » У рамках загальнообласного суботника Олександр Вілкул узяв участь у висадці дерев у парку Богдана Хмельницького у Дніпропетровську
07:27
У рамках загальнообласного суботника Олександр Вілкул узяв участь у висадці дерев у парку Богдана Хмельницького у Дніпропетровську
У рамках загальнообласного суботника Олександр Вілкул узяв участь у висадці дерев у парку Богдана Хмельницького у ДніпропетровськуУ рамках загальнообласного суботника Олександр Вілкул узяв участь у висадці дерев у парку Богдана Хмельницького, що у Дніпропетровську. Загалом по області цього дня планується висадити понад 10 тис дерев.
«Сьогоднішній суботник, який проходить у День довкілля, присвячений підготовці нашого регіону до відзначення 67-ої річниці Великої Перемоги. Це вже другий загальнообласний суботник, який проводиться в рамках Регіональної програми з благоустрою на 2012 рік. Перший суботник пройшов 30 березня – напередодні Великодніх свят. За його результатами було виконано значний обсяг заходів з благоустрою. По багатьох показниках було виконано 65-80% заходів, запланованих на цей рік. Це стосується висадки дерев, яких на сьогодні в області висаджено вже понад 63 тис (65% від річного плану), створено понад 65 гектарів нових газонів і квітників (85% від річного плану), прибрано від сміття понад 10,5 тис км доріг (88% від річного плану). І сьогодні ми продовжуємо робити наш регіон більш затишним і облаштованим. Наше завдання – спільними зусиллями влади і громади області покращити благоустрій міст і районів Дніпропетровщини, створити чисті і комфортні умови життя в наших дворах, на наших вулицях, парках і скверах. Тому сьогодні в заходах з благоустрою беруть активну участь як представники обласної та місцевої влади, так і громадських організацій, підприємств і установ», - сказав Олександр Вілкул.
У загальнообласному суботнику беруть участь понад 136 тис жителів області, в тому числі керівники і співробітники регіональних та місцевих органів влади. Зокрема, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод узяв участь у висадці дерев та впорядкуванні Парку 40-річчя визволення Дніпропетровська від німецько-фашистських загарбників. 
Загалом сьогодні 5 травня в містах і районах Дніпропетровщини згідно з дорученням губернатора у рамках загальнообласного суботника планується виконати такий обсяг робіт: 
- упорядкувати понад 5,2 тис га території парків, скверів, алей та прибудинкових територій ;
- установити 44 нові дитячі майданчики;
- створити  10 нових парків площею 5,34 га 
- висадити понад 10 тис дерев та майже 7 тис кущів 
- створити 20,5 га нових газонів та квітників;
- ліквідувати 668 стихійних сміттєзвалищ;
- очистити від сміття понад 200 км берегів водойм;
- прибрати від сміття 1,2 тис км узбіч доріг;
- відремонтувати 13,6 тис кв м асфальтобетонного покриття;
Загалом 2012 року Регіональною програмою з благоустрою, яка була розроблена за ініціативи і завданням Олександра Вілкула, передбачено:
• упорядкувати 150 тис. гектарів територій вулиць, скверів, парків та алей (це на 26% більше ніж у минулому році);
• встановити 320 нових дитячих майданчиків (це на 20%більше, ніж у минулому році);
• висадити 98,2 тис дерев (це на 12% більше ніж у минулому році);
• висадити 42 тис кущів (це на 5% більше ніж у минулому році);
• висадити нових газонів і квітників загальною площею 75,36 га (це на 11% більше ніж у минулому році);
• очистити від сміття 2338,5 км берегів водойм (це на 10% більше ніж у минулому році);
• очистити від сміття 12,2 тис км узбіч доріг (це на 48% більше ніж у минулому році);
• відремонтувати 1,825 млн. м² доріг (це на 10% більше, ніж у минулому році).

Категория: Область | Просмотров: 749 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar