Покров Воскресенье 05.05.24, 22:09
Сайт
Главная » 2012 » Апрель » 24 » Учнівська команда школи №9 Нікополя стала переможцем обласного етапу Національного Кубку шкільного футболу ЄВРО-2012
04:45
Учнівська команда школи №9 Нікополя стала переможцем обласного етапу Національного Кубку шкільного футболу ЄВРО-2012
Учнівська команда школи №9 Нікополя стала переможцем обласного етапу Національного Кубку шкільного футболу ЄВРО-2012 У Дніпропетровську відбулась фінальна гра обласного етапу Національного Кубку шкільного футболу ЄВРО-2012 між шкільними командами Новомосковська та Нікополя. Переможцем стала учнівська команда школи №9 міста Нікополь. 
За дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Іван Ступак привітав учасників та нагородив юних чемпіонів. Переможець обласного етапу разом з командою Дніпропетровська отримали право представляти нашу область на Всеукраїнських змаганнях у Києві (за рішенням Всеукраїнського оргкомітету крім переможців обласних ігор у Всеукраїнських змаганнях ще беруть участь команди міст-мільйонників).
«Від імені голови облдержадміністрації Олександра Вілкула я вітаю усіх учасників та переможців обласних змагань Національного Кубку шкільного футболу ЄВРО-2012. Сьогодні юні футболісти подарували нам справжнє свято спорту. Ви продемонстрували свою спортивну майстерність, силу духу і прагнення до перемоги. Упевнений, що серед вас є майбутні олімпійці та чемпіони міжнародних змагань. Розвиток спортивної інфраструктури та популяризація здорового способу життя губернатор Олександр Вілкул визначив однією зі складових Комплексної стратегії розвитку регіону. У цьому напрямку в області реалізується цілий комплекс проектів й програм. І проведення подібних змагань – це однин із яскравих прикладів популяризації спорту серед школярів», – сказав Іван Ступак.
Загалом у Національному Кубку шкільного футболу ЄВРО-2012 на Дніпропетровщині взяли участь 554 школи 10-11 класів з 35 міст та районів. Це майже 10 тис школярів.
За дорученням губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині затверджено обласний організаційний комітет з проведення І та ІІ етапів Національного Кубку шкільного футболу ЄВРО-2012, який очолює заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова. Також оргкомітети створені в містах та районах області.
Національний Кубок шкільного футболу ЄВРО-2012 проводиться за олімпійською системою. Футбольні матчі першого етапу проходять на відкритих футбольних полях, що мають такі розміри: довжина від 90 м до 120 м, ширина від 45 м до 60 м. Тривалість гри – два тайми по 30 хвилин з перервою 15 хв. Арбітраж матчів здійснюватимуть вчителі фізичної культури, громадські активісти, у тому числі старшокласники, які пройшли навчання на семінарах футбольних арбітрів.
В Україні створено Всеукраїнський оргкомітет Національного Кубку шкільного футболу України ЄВРО-2012, який очолив Віце-прем’єр-міністр – Міністр інфраструктури Борис Колесніков. Організатор Національного Кубку – Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України за підтримки Федерації футболу України.
Наймасовіший в історії України футбольний турнір серед учнів середніх навчальних закладів проводитиметься вперше і приурочений фінальному турніру чемпіонату Європи-2012. Передбачається, що участь у заході візьме понад 300 тисяч школярів країни, які зможуть відчути себе безпосередніми учасниками чемпіонату Європи. Вирішальний матч турніру пройде на НСК «Олімпійський» – арені майбутнього фіналу ЄВРО-2012. 

Категория: Область | Просмотров: 645 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar