Покров Суббота 04.05.24, 06:37
Сайт
Главная » 2021 » Сентябрь » 8 » Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області
12:37
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

 

Євген Олейніков: Процедура одноразового декларування абсолютно добровільна

Про процедуру одноразового (спеціального) добровільного декларування розповів в. о. Голови Державної податкової служби України Євген Олейніков під час спільного брифінгу з Головою Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данилом Гетманцевим та Міністром фінансів України Сергієм Марченком.

«Процедура декларування – абсолютно добровільна. Більше того, декларант не повинен підтверджувати джерела своїх доходів. По суті, ДПС вірить декларанту на слово», -  наголосив Євген Олейніков.

Він зазначив, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подаватиметься декларантом до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету. Така можливість настане вже завтра, 1 вересня, о 09:00 ранку.

Платник податків, який бажає здійснити добровільне декларування, зможе заповнити декларацію, підписати її та надіслати до ДПС. Після цього декларація підлягає камеральній перевірці протягом 20 днів.

«У ході перевірки ДПС з’ясовує, чи дійсно існують задекларовані активи. Це стосується, зокрема, грошей у банках. Перевіряє, чи гроші знаходяться на рахунку, який був відкритий у рамках кампанії одноразового декларування, та правильність застосування ставок», – підкреслив Євген Олейніков.

Якщо буде встановлено невідповідність даних, платника буде поінформовано про це та запропоновано виправити помилки.

«Не виникне ситуації, коли за результатами участі у процедурі  декларування будуть нараховуватись якісь додаткові зобов’язання, або ця інформація буде використовуватись з іншою метою ніж проведення одноразового добровільного декларування», - підкреслив в. о. Голови ДПС.

За словами Євгена Олейнікова, якщо у платників виникатимуть додаткові питання, ДПС готова приймати їх у центрах обслуговування, інформувати через Контакт-центр, надавати індивідуальні податкові консультації.

 Інформацію розміщено на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/497142.html

 

Євген Олейніков привітав студентів та викладачів Університету ДФС з Днем знань

Нещодавно, 1 вересня, в.о. Голови Державної податкової служби України Євген Олейніков взяв участь в урочистостях, які проходили в Університеті Державної фіскальної служби України з нагоди освітянського свята, що знаменує початок  нового навчального року.

Євген Олейніков привітав першокурсників, викладачів та всіх студентів з Днем знань та побажав, щоб навчальний рік для всіх був успішним, цікавим, сповненим яскравих вражень.

Він підкреслив, Університет має потужний науково-викладацький потенціал, фаховий колектив, в його в стінах готують фахових спеціалістів, які будуть затребувані як податковою службою, так і бізнесом.

Державна податкова служба України має вдалі спільні проекти з Університетом ДФС, зокрема, один з них - Проект «Дуальна освіта: нова форма підготовки кадрів для органів ДПС», який реалізовувався за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) та Київської школи економіки.

Крім того, студенти Університету проходять практику в податковій службі і багато його випускників вже працюють в органах Державної податкової служби України.

Інформацію розміщено на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/497631.html

 

У м. Дніпрі пройшло урочисте відкриття Спартакіади працівників Державної податкової служби України

З метою пропагування здорового способу життя, для зміцнення здоров’я фахівців податкової служби, як найвищої соціальної цінності, та організації активного відпочинку податківців відроджена традиція проведення Спартакіади працівників Державної податкової служби України (далі – Спартакіада). До м. Дніпра 03 вересня 2021 року завітали команди Донецької, Запорізької, Луганської, Полтавської, Сумської та Харківської областей. Учасників спортивного свята зустрічала команда Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС).

Програмою заходу передбачені командні змагання з міні-футболу, волейболу та настільного тенісу протягом 03 та 04 вересня 2021 року.

Загальне керівництво підготовкою та проведенням Спартакіади здійснювалось Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) під головуванням начальника – Чуб Ганни.

В організації Спартакіади приймали участь також Дніпропетровська обласна організація Всеукраїнської професійної спілки працівників органів державної податкової служби, асоціація футболу Дніпропетровської області, Дніпровський фаховий коледж спорту та ін.

Під звуки Державного Гімну України та підняття Державного Прапора України відбулося урочисте відкриття Спартакіади на території спортивного комплексу – стадіоні «Олімпійські резерви», який є першим в області універсальним спортивним майданчиком.

Спартакіаду відкрив почесний гість – заступник Голови Державної податкової служби України Тітарчук Михайло. Він привітав учасників і підтримав відновлення спартакіад, активізацію фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи у податкових органах.

Тітарчук Михайло побажав кожному учаснику продемонструвати свої вміння, мужність, витривалість та здобути перемогу, а тим, хто виявиться найкращими – гідно представляти свою область на фінальному етапі Спартакіади.

У вітальному слові Чуб Ганна зазначила, що спортивна гра, змагання – це знайомство, спілкування, а у подальшому – і дружба. Спартакіада, у першу чергу, підтримує корпоративний дух, об’єднує податківців в єдиний колектив! Ці важливі цінності не обмежуються тільки спортивною атмосферою.

«Впевнена, що такий братерський дух залишиться з учасниками змагань і у повсякденному житті», – констатувала керівник ГУ ДПС.

Для підтримки команд у спортивному святі взяли участь начальник ГУ ДПС у Запорізькій області Афонов Роман та начальник ГУ ДПС у Луганській області Височина Ольга.

Основне призначення Спартакіади – це залучення працівників ДПС до занять фізичною культурою і спортом; підвищення спортивної майстерності працівників; визначення і відбір кращих спортсменів та збірних команд Спартакіади для участі у міжнародних турнірах, змаганнях та ін.

Команди областей з ентузіазмом та захопленням підтримали ідею відродження спартакіад та з великим бажанням взяли участь у змаганнях. Потужною підтримкою для них стали вболівальники: з трибун лунали речівки, звуки барабанів та звукових труб.

Уже сьогодні учасники змагань відчули дух перших перемог.

Так, в перший день Спартакіади підведено підсумки у змаганнях з настільного тенісу.

У командних змаганнях та змаганнях серед чоловіків перемогу одержали податківці Запорізької області.

Жіноча команда Сумської області отримала також золоту медаль.

Серед команд чоловіків бронзову медаль виборов представник ГУ ДПС у Дніпропетровській області Лєсунов Юрій.

Після відкриття Спартакіади заступник Голови Державної податкової служби України відвідав унікальний сучасний інтерактивний муніципальний Музей історії Дніпра.

Крім того, Тітарчук Михайло та керівники ГУ ДПС областей – учасників Спартакіади завітали до нової експозиційної локації – Музею історії податкової служби Дніпропетровщини, відкриття якого відбулося напередодні професійного свята та приурочене до 30-ї річниці Державної податкової служби України. У музеї вони ознайомився з експонатами, пов’язаними з історією та сучасними досягненнями податкової служби Дніпропетровщини.

Позитивні враження від спортивного свята, задоволення від неформального спілкування – це ті емоції, які дають натхнення і справжнє відчуття того, що кожний із нас – це частина команди, назва якої – Державна податкова служба України!

Інформацію розміщено за посиланням https://dp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/498557.html

 

Платники податків сплатили до бюджетів усіх рівнів 2 млрд 29,7 млн грн податків і зборів

Начальник Нікопольського відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення з питань та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Володимир Джавун відмітив, що за підсумками 8 місяців 2021 року спрямовано до державного та місцевого бюджетів 2 млрд 29,7 млн грн, що на 292 млн грн більше ніж за відповідний період минулого року. Темп росту збору платежів до відповідного періоду минулого року склав 116,8 відсотків.

Володимир Джавун висловлює вдячність платникам податків за сумлінну та своєчасну сплату податків, розуміння важливості наповнення бюджетів, від чого залежить соціально-економічний розвиток країни та регіону.

 

Місцеві бюджети Нікопольського району отримали 202,2 млн грн плати за землю

За січень-серпень 2021 року до місцевих бюджетів регіону надійшло 202,2 млн грн земельного податку та орендної плати за землю. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 22,5 млн грн або на 12,5 відсотка. Як повідомила начальник  Нікопольського відділу податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ольга Карнаух, власники земельних ділянок і землекористувачі – юридичні особи спрямували до скарбниць  майже 185 млн грн плати за землю, фізичні особи – 17,2 млн грн.

 

На розвиток місцевих громад Нікопольського регіону надійшло 1253,8 млн грн податків й зборів

Доходи місцевих бюджетів за січень - серпень 2021 року склали майже 1253,8  млн грн, що на 178,0 млн грн більше аналогічного періоду 2020 року. Про це повідомив начальник Нікопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Володимир Малиновський.

Більше половини надходжень у місцеві скарбниці Нікопольського регіону забезпечує податок на доходи фізичних осіб, його сума склала близько 828,4 млн грн, що перевищує минулорічні показники на 116,7 млн грн.

Наступною за рівнем надходжень є плата за землю. Її власники та землекористувачі сплатили протягом 2021 року 202,2 млн грн, що майже на 22,5 млн грн більше аналогічного періоду минулого року.

Замикають трійку лідерів спрощенці, які сплатили 109,2 млн грн, що на 7,8 млн грн перевищує минулорічні показники.

«Завдяки повній та своєчасній сплаті податків, рівномірного поповнення бюджету та злагодженій взаємодії податківців з платниками податків вдається досягти позитивної динаміки надходжень до бюджету» зазначив Володимир Малиновський.

 

Надходження податку на нерухоме майно, 
відмінне від земельної ділянки по Нікопольському регіону зросли майже на 4,9 млн гривень

Станом на 01.09.2021р. власники нерухомості Нікопольського регіону сплатили майже на 5,1 млн грн більше податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ніж за аналогічний період минулого року. Надходження податку в поточному році склали 23,1 млн гривень. Про це повідомив начальник Нікопольського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Володимир Малиновський.

Нагадаємо, податок сплачують фізичні та юридичні особи, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості. Юридичні особи самостійно визначають суму податку до сплати у декларації та сплачують податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.
Фізичним особам податок нараховують до 1 липня органи податкової служби, вручаючи їм податкові повідомлення - рішення. Громадяни в поточному році сплачують податок за об`єкти, що були у володінні в 2020 році, строк сплати – впродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення.

Сплачувати податок зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, які володіють квартирою, квартирами, житлова площа яких перевищує 60 кв.м і будинку площею більше 120 кв.м. У випадку наявності об’єктів нерухомого майна різних типів податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв.м., тобто податок нараховується лише на «зайві» квадратні метри.

Крім того, розрахована сума податку на нерухоме майно, збільшується на 25 тис. грн за кожен об’єкт нежитлової нерухомості, загальна площа яких перевищує 300 кв. м для квартири або 500 кв. м для будинку.

 

Центрами обслуговування платників Нікопольського регіону за січень –серпень 2021 року надано 13633 адміністративних послуг

Як повідомила начальник Нікопольського відділу електронних сервісів управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ольга Жевнерова, за січень – серпень 2021 року до Центрів обслуговування платників Нікопольського регіону звернулось 13707 платників. Надано 13633 адміністративних послуг.

Найчастіше громадяни відвідують ЦОП для отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків (7705) та отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми та джерела виплачених доходів та утриманих податків (2435). Також зареєстровано 841 платника єдиного податку, надано 1242 витягів з реєстру платників єдиного податку, зареєстровано 189 реєстраторів розрахункових операцій, зареєстровано 238 книг обліку розрахункових операцій. Центр обслуговування платників працює за принципом оперативного та якісного обслуговування бізнесу та громадян. Тут видаються довідки, приймається звітність від суб’єктів господарювання, забезпечується швидкий доступ до інформації.

 

Бойовий дух – вдалий старт у боротьбі за перемогу: у м. Дніпрі пройшла Спартакіада працівників Державної податкової служби України

Тільки вмотивовані і сильні командним духом спортсмени здатні вистояти і досягти успіху у змаганнях.

За ініціативою ДПС України відновило своє існування спортивне свято – Спартакіада працівників Державної податкової служби України (далі – Спартакіада).

Дніпропетровщина 3 та 4 вересня 2021 року приймала учасників Спартакіади – представників Головних управлінь ДПС у Запорізькій, Донецькій, Луганській, Полтавській, Сумській та Харківській областей.

Позитивний командний дух – найважливіший складник будь-яких досягнень.

Яскраве підтвердження тому – Спартакіада проходила у дружній, радісній і теплій атмосфері.

Пірнувши у захоплення спортом, фахівці державної податковою служби  стали єдиним цілим. Дух єдності відчувався і на полі, і на трибунах. Свято об’єднало і організаторів, і учасників, і вболівальників.

Спартакіада дійсно стала справжнім святом: це відчувалось і під час урочистого шикування команд, і під час змагань, і під час нагороджень.

Різнокольорові, яскраві та сонячні кольори, які вибрала для себе кожна команда, також створювали атмосферу торжества.

Вирій емоцій, жага до перемоги – це той настрій, який панував впродовж двох днів під час змагань.

Результати говорять самі за себе.

Перемогу з міні-футболу команди виборювали протягом двох днів.

Найкращою у цьому виді спорту стала команда податківців Дніпропетровщини. Азартно з вірою у власні сили команда Головного управління ДПС у Дніпропетровській області на шляху до перемоги прикладала максимальні зусилля і стала сильнішою у матчах з командами Запорізької, Донецької, Луганської, Полтавської, Сумської та Харківської областей.

Перше місце і золота медаль отримані заслужено! Дніпро – чемпіон!

На другому місці – команда Запоріжжя, бронзову медаль отримали податківці Луганщини.

У запеклій боротьбі проходило і змагання з волейболу. За результатами змагань у командному заліку золото добула також команда Головного управління ДПС у Дніпропетровській області. Дніпро – лідер! Податківці Запоріжжя отримали срібну медаль, на третьому місці – команда ГУ ДПС у Луганській області.

Отже, учасники команд продемонстрували високу майстерність та силу єдності.

Звісно, важливою і потрібною ціллю змагань є залучення кожного до постійних занять спортом. Однак є ще одна функція Спартакіади, яка не менш вагома, – це поєднання людських сердець. Змагаючись у різних видах, податківці відкривають у собі спортивні таланти, а спілкуючись між собою, знаходять нових друзів, однодумців, близьких по духу людей. Тут панує атмосфера щирості та рівності, тож на Спартакіаді створюється світ гармонії.

Дніпропетровщина може пишатися високим рівнем проведення Спартакіади!

Сумно, але свято колись закінчується. І хоч необхідно розлучатися, кожен учасник цього, вже тепер традиційного заходу, отримав позитивний заряд емоцій та піднесений настрій. Спартакіада подарувала всім можливість відірватись від звичайних буденних справ, рутинної офісної роботи, мозкового штурму та домашніх клопотів, навчила виконувати завдання та досягати цілей з ентузіазмом.

Найкращі ж з учасників змагань вибороли право представляти свою область у фінальному турі Спартакіади.

Тому ми не прощаємось, а говоримо до побачення! До нових зустрічей! До нових перемог!

Інформацію розміщено за посиланням https://dp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/498566.html

 

Мінцифри та ДПС: 2 роки спільних революційних проектів

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/498183.html повідомила.

Міністерством цифрової трансформації спільно з Державною податковою службою за 2 роки створено та успішно реалізуються низка революційних проєктів.

Результатом спільної роботи стало створення нових можливостей для платників податків.  Лише за 3 місяці з моменту запровадження 7 найбільш запитуваних послуг податкової на порталі Дія, який забезпечує прозорість, простоту, зручність надання державних послуг громадянам та бізнесу онлайн, ДПС опрацьовано понад 20 млн. запитів, щодня 220 тис. запитів.

Також інші успішні проекти, які давно оцінені громадянами:

Е-малятко - проведення реєстрації особи в ДРФО під час державної реєстрації народження дитини та під час отримання паспорта громадянина  України  вперше (ID14).  Понад   162,4  тис.  маляток   зареєстровано   в   ДРФО  під   час   державної   реєстрації  народження дитини,  понад   112 тис. осіб віком 14-18 років зареєстровано в ДРФО під час отримання паспорта громадянина України вперше.

Цифровий РНКОПП - цифровий реєстраційний номер платника податків (еРНОКПП) – відображення в електронному вигляді інформації, що міститься в Картці платника податків у мобільному додатку ДІЯ. Уже понад 6,2 млн осіб  скористались такою послугою.

Шеринг документів - відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у цифрових документах, під час процедур реєстрації, внесення змін або отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб. Понад 4 тис. осіб скористались можливістю надання  еДокумента для отримання адміністративної послуги.

Наша спільна мета – реалізувати проекти цифрової трансформації в системі оподаткування, за допомогою яких адмініструвати та сплачувати податки – максимально зручно і просто. Одним з пріоритетів для нас залишається інтеграція з порталом Дія.

Команда ДПС вітає Мінцифру з 2-ю річницею з дня створення!

Продовжуємо працювати над спільними проєктами діджиталізації в Україні.

 

 

Категория: Область | Просмотров: 87 | Добавил: odpi
Всего комментариев: 0
avatar