Покров Пятница 03.05.24, 19:43
Сайт
Главная » 2021 » Сентябрь » 29 » Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області
11:49
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

Євген Олейніков: Для ДПС важливі системні комунікації з бізнесом

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням https://dp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/504896.html повідомила.

Державна податкова служба України зацікавлена в оперативній комунікації з бізнесом. Саме тому такий інструмент взаємодії як Комунікаційна податкова платформа дає змогу платникам податків  вирішувати проблемні питання в діалозі з податковою. Про це заявив в. о. Голови ДПС Євген Олейніков під час зустрічі з представниками Американської торговельної палати в Україні (АСС).

«Ми продовжуємо політику відкритості та прозорості у своїй діяльності. Саме тому акцент зроблено на комунікаціях з бізнесом, адже якщо вчасно отримати інформацію, то є можливість оперативно вирішити питання. Проблему простіше вирішити на момент її виникнення, ніж потім розбирати її наслідки», – зазначив Євген Олейніков.

Під час зустрічі учасники розглянули питання відшкодування ПДВ. Зокрема, за словами в. о. Голови ДПС, на сьогодні ця процедура прозора і платники вчасно отримують кошти, перевірки проводяться лише у разі виявлення системою підозрілих операцій, реальність яких потребує підтвердження.   

«Ми здійснюємо перевірки лише у випадках, коли необхідно пересвідчитися, що дані податкових накладних у податкових деклараціях відповідають фактичному стану справ. ДПС не може і не буде ігнорувати ризики ухилення від оподаткування. Спірні моменти ми намагаємося вирішити завдяки інструментам комунікації, розглядаючи аргументи платників, аналізуємо всі деталі», – наголосив Євген Олейніков. 

Під час зустрічі учасники також обговорили питання проведення зустрічних звірок, законодавчих змін в частині адміністрування податків, зборів, платежів тощо.

 

На Дніпропетровщині надходження єдиного внеску перевищили минулорічний показник на 2 млрд 210,0 млн гривень

Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) з початку 2021 року забезпечено надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) на рівні 12 млрд 865,5 млн гривень. Про це повідомила начальник Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ганна Чуб.

За її словами, цьогорічний показник перевищує минулорічну суму сплати єдиного внеску за аналогічний період на 2 млрд 210,0 млн грн, або на 21,0 відсоток.

Лише у серпні поточного року надходження єдиного внеску склали 1 млрд 543,3 млн грн, що на 244,3 млн грн більше ніж у серпні минулого року, або на 19,0 відсотків.

Станом на 01 серпня 2021 року кількість платників єдиного внеску по ГУ ДПС становить майже 369,8 тис. платників.

Нагадаємо, що відповідно до частини восьмої ст. 9 Закону України від 08 липня 2010 року №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (зі змінами та доповненнями) платники єдиного внеску – роботодавці зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 20 числа наступного місяця.

При цьому під час кожної виплати заробітної плати, на суми якої нараховується єдиний внесок, одночасно з видачею зазначених сум роботодавці зобов’язані сплачувати нарахований на ці виплати єдиний внесок у розмірі, встановленому для таких платників (авансові платежі).

 

На нараді у Дніпропетровській обласній державній адміністрації про деякі аспекти сплати податку на доходи фізичних осіб

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) повідомляє, що нещодавно, 23.09.2021, у приміщенні Дніпропетровської обласної державної адміністрації пройшла робоча нарада з питань сплати податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) та наповнення місцевих бюджетів області.

Від ГУ ДПС у нараді прийняла участь заступник начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Мазур Ольга.

Враховуючи, що більше половини надходжень у місцеві скарбниці Дніпропетровського регіону забезпечує ПДФО, надзвичайно важливо, щоб його сплата суб’єктами господарювання здійснювалась відповідно до вимог чинного законодавства.

На нараді особлива увага приділялась порядку сплати ПДФО юридичними особами за відокремлені підрозділи та розроблені заходи, спрямовані на забезпечення стабільного надходження податків до місцевих бюджетів.

 

На зустрічі з керівництвом Дніпровського міського центру зайнятості про потребу у кадрах та якісний підбір спеціалістів

У рамках співпраці з питань працевлаштування та на виконання Програми зайнятості населення у місті Дніпрі на 2022 – 2026 роки, затвердженої рішенням Дніпровської міської ради VIII скликання 28.07.2021, сьогодні, 24.09.2021, за організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) та Дніпровського міського центру зайнятості проведена зустріч.

У заході прийняли участь від ГУ ДПС – заступник начальника ГУ ДПС Мазур Ольга, начальник управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу Лучиніна Лариса, заступник начальника управління – начальник відділу розвитку персоналу управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу Яковлєва Вікторія, заступник начальника відділу кадрового адміністрування управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу Дубровська Ірина; від Дніпровського міського центру зайнятості – заступник директора Шмідт Людмила, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Деллалова Надія та начальник відділу рекрутингу Лимар Юлія.

На зустрічі обговорювались питання поточної та перспективної потреби у кадрах, підбору фахівців на засадах рекрутингу, а також акцентовано увагу на організації заходів щодо якісного підбору спеціалістів.

Головна мета сучасної кадрової політики в органах ДПС – забезпечити високий професіоналізм управлінського процесу і всі ділянки трудової діяльності кваліфікованими, активно діючими, добросовісними працівниками, здатними забезпечувати розвиток країни.

Учасники зустрічі визначили основні напрямки співпраці щодо залучення фахівців на посади державної служби в ГУ ДПС.

 

У Марганецькій ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся практикум (тренінг)

Днями в приміщенні Марганецької ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся практикум (тренінг) з платниками, спікером якого були начальник Марганецької ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Євгенія Захарченко та заступник начальника Марганецької ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Тетяна Семеновська. Основні теми практикуму (тренінгу): «Надання адміністративних послуг. Одноразове (спеціальне) добровільне декларування. Спрощена система оподаткування. Застосування РРО та ПРРО. Податок на доходи з фізичних осіб».

Під час заходу платникам повідомили, що 1 вересня 2021 року стартувала кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, яка триватиме до 1 вересня 2022 року.

Податківці зауважили, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування та наголосили, що реалізація законодавчих нововведень – це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування.

Крім того, платникам повідомили про новації у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій, нагадали про право громадян на податкову знижку.

Учасникам заходу розповсюджена друкована продукція з питань податкового законодавства.

 

Про електронні сервіси ДПС під час засідання «круглого столу»

Днями у Марганецькій ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області, за організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) проведено засідання «круглого столу» з представниками бізнесу.

Державний інспектор Марганецької ДПІ  Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Володимир МАЗНО ознайомив учасників заходу з особливостями та перевагами електронних сервісів, які вже запроваджені ДПС. 

Крім того, у ході проведення засідання податківець звернув увагу слухачів на те, що ДПС в тестовому режимі запущено новий сервіс для платників податків — Інтерактивна податкова карта України. Інтерактивна податкова карта України дає змогу в онлайн режимі у будь-який час без звернення до органів ДПС отримувати актуальну податкову інформацію щодо агрегованих показників в частині сплачених сум податкових платежів, нарахованих податкових зобов’язань, сум податкового боргу, надміру сплачених сум та суми платежів, які сплачені та будуть нараховані у наступних періодах.

 

Он-лайн практикум (тренінг) для платників податків

Дистанційний формат спілкування дозволяє залишатися на зв'язку з платниками та проводити податкові семінари на он-лайн - платформах.

Так нещодавно, за організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону), було проведено семінар для платників податків та громадян із наступних питань: «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування. Адміністрування єдиного внеску. Легалізація заробітної плати. Застосування РРО та ПРРО». В семінарі прийняли участь заступник начальник ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валентина Піхтіна та державний інспектор ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ірина Бойко.

Валентина Піхтіна наголосила, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування є виключно добровільним і громадяни повинні самостійно прийняти рішення щодо нього, при цьому у випадку декларування таких активів, декларант звільняється від будь-якої відповідальності.

Також, податківці акцентували увагу на обов'язковості оформлення трудових відносин із найманими працівниками та повідомили про правові наслідки виплати заробітної плати "у конверті". Нагадали, що за недотримання норм Податкового кодексу та законодавства про працю порушники притягуватимуться до відповідальності.

Крім того, було висвітлено питання щодо застосування РРО та ПРРО.

Під час он-лайн - практикуму платники податків мали можливість задати свої питання та отримати відповіді на них.

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» в Томаківській ДПІ

За організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) днями відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Електронний документообіг. Правильність надання заяви про скасування РРО». На запитання платників відповідала начальник Томаківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Рибка Руслана

Питання. Які переваги подання звітності в електронному вигляді?

Відповідь. Податковим кодексом України передбачено подання звітності в електронному вигляді і є можливим за умови отримання електронного цифрового підпису в акредитованих центрах сертифікації ключів та укладення договору з органом державної податкової служби за місцем реєстрації договору про визнання електронних документів.

Перевагами подання платниками податків звітності в електронному вигляді є економія часу на її подання, постійна актуалізація (оновлення) програмного забезпечення відповідно до останніх змін у податковому законодавстві, захищення від несанкціонованих переглядів та втручань, арифметичний контроль за показниками податкової звітності, автоматичне створення архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.

Питання. Чи необхідно застосовувати РРО платникам єдиного податку при торгівлі на ринку?

Відповідь. Платники єдиного податку I групи у своїй діяльності РРО не застосовують. При цьому, звертаю увагу, що фізичні особи-підприємці, які здійснюють роздрібний продаж товарів в магазинах та об’єктах ресторанного господарства, які розташовані на території ринку, не можуть бути платниками єдиного податку першої групи, та відповідно зобов’язані застосувати РРО в залежності від виду та обсягів здійснюваної діяльності.

Питання. Для яких видів діяльності підприємців-спрощенців є обов’язковим РРО в 2021 році?

Відповідь. При здійсненні розрахункових операцій підприємцями – платниками єдиного податку, незалежно від обсягу доходу, застосування РРО (касових апаратів) чи програмних РРО є обов’язковим для таких видів діяльності:

- реалізація технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- реалізація ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

- реалізація лікарських засобів та виробів медичного призначення.

- надання платних послуг у сфері охорони здоров’я.

 

З початку 2021 року контакт-центром ДПС надано відповіді на 667,6 тис. звернень платників

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/505322.html  повідомила.

Протягом січня – серпня 2021 року Контакт-центром ДПС надано відповіді на 667,6 тис. звернень фізичних та юридичних осіб. Із загальної кількості звернень на 627,7 тис. надано відповіді у телефонному режимі, на 8,2 тис. – електронною поштою і факсом, 0,1 – з використанням автовідповідача та 31,6 тис. чатом в месенджерах.

Найчастіше платники зверталися з питань стану обробки електронної звітності, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, податку на доходи фізичних осіб, податку на додану вартість, єдиного податку та порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Суб’єкти господарювання та громадяни також мають можливість скористатися Базою знань – автоматизованою базою уніфікованих відповідей на запитання фізичних та юридичних осіб. Її розміщено на вебпорталі ДПС у розділі «Запитання-відповіді з Бази знань» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР). 

Відвідувачі порталу можуть у будь-який зручний час самостійно знайти відповіді на питання, які їх цікавлять. З початку року фізичні та юридичні особи здійснили понад 2,1 млн відвідувань ЗІР.

База знань постійно оновлюється та підтримується в актуальному стані. Протягом січня – серпня 2021 року з причини змін законодавства обмежено термін дії 1094 уніфікованих запитань-відповідей та внесено 1166 у новій редакції.

Нагадуємо, що приєднатися до чатів ДПС можна:

- з вебпорталу Державної податкової служби України, розділ «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» https://tax.gov.ua/;

- з сайту Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (скорочено ЗІР) https://zir.tax.gov.ua/, або його мобільної версії.

 

Одноразове (добровільне) спеціальне декларування: до бюджету вже надійшло понад 1,5 млн гривень

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/505010.html  повідомила.

З 1 вересня 2021 року розпочато кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яка триватиме до 1 вересня 2022 року.

З початку вересня громадянами, які скористались одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням, до Державного бюджету України вже сплачено понад 1,5 млн гривень.

Нагадаємо, Закон України від 15 червня 2021 року № 1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» набрав чинності 21 липня 2021 року.

 

За 7 місяців великий бізнес реалізував продукції на 2983 млрд гривень

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/504912.html повідомила.

За підсумками 7 місяців 2021 року великі платники податків реалізували  понад 50% від загального обсягу реалізованої продукції. Свою діяльність вони здійснювали в таких галузях економіки як:

- добувна промисловiсть – 89%;

- постачання електроенергiї, газу, пари та кондицiйованого повiтря – 75%;

- професійна, наукова та технічна діяльність – 71%;

- інформацiя та телекомунiкацiї – 64%;

- фiнансова та страхова дiяльнiсть – 56%;

- транспорт, складське господарство, поштова та кур'єрська дiяльнiсть – 54%;

- переробна промисловiсть – 53%.

Загальний обсяг реалізації продукції (послуг), що були реалізовані великими платниками податків по всім секторам економіки за 7 місяців 2021 року, склав 2 983  млрд гривень.

Найбільший обсяг реалізації продукції та послуг був задекларований у Центральному міжрегіональному управлінні  (м. Київ) – 1 594 млрд грн, у той час як у Східному управлінні (м. Дніпро) – 739 млрд грн, Західному (м. Львів) –233 млрд грн, Південному (м. Одеса) – 220 млрд грн, Північному (м. Харків) – 196 млрд гривень.

Категория: Область | Просмотров: 91 | Добавил: odpi
Всего комментариев: 0
avatar