Покров Понедельник 29.04.24, 04:17
Сайт
Главная » 2021 » Декабрь » 21 » Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області
11:27
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

В. о. Голови ДПС Михайло Тітарчук бере справу ТОВ «СІНЕВО Україна» під особистий контроль

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/540842.html  повідомила.

Посадових осіб ТОВ «СІНЕВО Україна» запросили взяти участь у розгляді заперечень до акту перевірки ще до заяви компанії про начебто необґрунтовані донарахування податкових зобов’язань. Про це повідомив в. о. Голови ДПС Михайло Тітарчук.

«Беру дану ситуацію під особистий контроль. Та наголошу, що ТОВ «СІНЕВО Україна» ще раніше запросили до діалогу з Державною податковою службою України. З урахуванням документів, які надало підприємство, ми розглянемо можливість проведення додаткової перевірки – задля винесення справедливого рішення», – зазначив Михайло Тітарчук.

Документальна планова виїзна перевірка проводилась з 30 серпня 2021 року. Акт за нею було складено 25 листопада 2021 року.

7 грудня ТОВ «СІНЕВО Україна» скористалось своїм законним правом та подало заперечення до такого акту перевірки. Заперечення в ДПС розглянуть до 20 грудня 2021 року і компанія за бажанням візьме участь у даному процесі.

 

В. о. Голови ДПС Михайло Тітарчук представив колективу ДПС призначених заступників Голови ДПС

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/540612.html повідомила.

Нещодавно під час селекторної наради з керівниками структурних підрозділів ДПС та її територіальних органів в. о. Голови ДПС Михайло Тітарчук представив колективу ДПС своїх заступників.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.12.2021 № 1652-р Владислав Бугасов тимчасово виконуватиме обовʼязки першого заступника Голови Державної податкової служби України.

Також розпорядженням Кабінету Міністрів України від 09.12.2021 № 1634-р Тетяну Кірієнко призначено заступником Голови Державної податкової служби України.

«Впевнений, що завдяки професіоналізму та досвіду новопризначених керівників робота податкової служби буде посилена. Ми формуємо нову команду, здатну досягати високих результатів, впроваджувати нові ідеї та використовувати наявний потенціал податкової служби для успішного виконання завдань, визначених керівництвом держави для ДПС», ­– підкреслив в. о. Голови ДПС Михайло Тітарчук.

 

Михайло Тітарчук: ПРРО полегшує роботу підприємців

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/538733.html повідомила.

Виконуючий обов’язки Голови Державної податкової служби України Михайло Тітарчук нагадав, які переваги для підприємців надає використання програмного реєстратора розрахункових операцій.

Відповідне відео, яке демонструє як ПРРО полегшує роботу підприємців, він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

У відео також можна дізнатися, навіщо ПРРО покупцям.

Михайло Тітарчук нагадав, що ДПС вже розробила безкоштовне програмне рішення для користувачів ПРРО, яке перетворює будь-який гаджет з операційними системами Windows чи Android на касовий апарат.

 

У Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області відбулось свято

Кожен з нас при наближенні новорічних свят чекає прийдешнього дива, відчуття того, що має відбутися щось гарне та несподіване, і тим паче, такого дива чекає кожна дитина.

Діти – це наша найбільша радість і батьківська втіха, надія і гордість, безумовна любов і безмежне щастя, це наше майбутнє!

Зимовий період – найулюбленіший час для більшості малечі! Саме взимку найбільше свят і омріяних подарунків – іграшок та солодощів! Святковий настрій і казкове передчуття витають у повітрі: мерехтять вогники і блискітки прикрашених домівок, чується хрускіт пухнастого снігу, повітря пахне морозцем, ялинкою та мандаринами! А починаються зимові свята з Дня Святого Миколая, який, згідно з повір’ям, у ніч на 19 грудня кладе під подушку подарунки слухняним дітям.

Напередодні Дня Святого Миколая, різдвяних та новорічних свят за ініціативою начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) Чуб Ганни проведено дитячий конкурс «Новорічні прикраси».

Нещодавно, 16.12.2021, у ГУ ДПС відбулось підведення підсумків конкурсу, який проводився серед дітей працівників податкової служби області.

І юні творці перевершили всі очікування – такої кількості різноманітних прикрас ще не бачила ялинка! Тут і святкові кульки, і фігурки і ексклюзивний та креативний хенд-мейд у різному прояві!

«Попереду казкові та чарівні свята – День Святого Миколая, Новий Рік, Різдво Христове. Жоден із нас не може уявити їх без подарунків, сюрпризів та лісової красуні – ялинки. І сьогодні ця красуня уже з нами. Але наша ялинка – особлива. Вона прикрашена іграшками, які неможливо купити ні в одному магазині світу, бо вони – витвір вашої майстерності. Зроблені вами, любі дітки, іграшки – неповторні, оригінальні, чудові та казкові. Ви створили їх, ставши учасниками дитячого конкурсу «Новорічні прикраси». Цього разу конкурс проходив дуже активно. Ви у черговий раз здивували нас своїм талантом, багатогранністю, творчим натхненням, фантазією та працьовитістю», – зазначила Чуб Ганна.

Нелегко було визначитися з переможцями. За підсумками дитячого конкурсу визначено 15 найкращих новорічних прикрас.

У казковій атмосфері юні творці отримали яскраві враження та смачні подарунки, вони грали, співали, танцювали, пірнули у казковий дух святкової анімаційної вистави. Свято подарувало всім вирій позитивних емоцій! А    попереду – ще стільки всього неймовірного!

Очільниця ГУ ДПС подякувала учасникам конкурсу за святкову атмосферу, яку вони створили, одягнувши ялинку у чарівні новорічні прикраси, привітала всіх з Днем Святого Миколая та прийдешніми новорічними святами і побажала творчого натхнення, успіхів та миру!

Дитинство – це початок дороги у великий і широкий світ з усіма його несподіванками і випробуваннями. Тож нехай ці найщасливіші роки безтурботного життя для кожної дитини будуть зігріті батьківською любов’ю! А відчуття щастя та радості будуть супроводжувати малечу протягом наступного року!

 

Протягом 2021 року Центрами обслуговування платників Дніпропетровщини надано 276,6 тис. адміністративних послуг

При державних податкових інспекціях Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) функціонують 35 центрів обслуговування платників (ЦОП) та мобільний ЦОП, де платники податків можуть отримати широкий спектр послуг: інформаційних, консультативних та адміністративних.

ЦОПами забезпечується надання 77 видів адміністративних послуг, 51 з яких надаються безкоштовно.

«Загалом, протягом січня – листопада 2021 року опрацьовано майже 279,8 тис. звернень у сфері надання адміністративних та інших послуг. В електронному вигляді надійшло 87,7 тис. звернень, що на 38,1 тис. звернень більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року», – повідомила начальник управління електронних сервісів ГУ ДПС у Дніпропетровській області Алла Свірська.

Протягом 2021 року платники отримали 276,6 тис. адміністративних послуг, з яких майже 79,9 тис. – в електронному вигляді, що на 34,3 тис. послуг більше аналогічного періоду 2020 року.

З переліком адміністративних послуг та Інформаційними картками адміністративних послуг можна ознайомитись на субсайті Головного управління ДПС у Дніпропетровській області у розділі «Адміністративні послуги».

 

Фахівці ДПС перейняли досвід Словаччини в регулюванні застосування касових апаратів

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням  https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/539847.html  повідомила.

Фахівці центрального апарату та територіальних органів Державної податкової служби України, які працюють за напрямами електронних сервісів, податкового аудиту та управління ризиками, взяли участь у дводенному воркшопі «Міжнародна практика використання даних РРО для цілей податкового контролю».

Досвід Словаччини щодо регулювання застосування касових апаратів, впровадження електронних касових апаратів та використання даних РРО для цілей податкового контролю презентував міжнародний експерт з питань аудиту та застосування електронних касових апаратів Проекту EU4PFM Петер Міхалік.

«Тема фіскалізації для Словаччини є не новою, оскільки цей процес розпочався у нас ще в 1994 році і пройшов свою окрему еволюцію – від ЕКА до нинішньої сучасної системи e-kasa. Із задоволенням поділюся нашим досвідом у рамках процесу фіскалізації та впровадження системи e-kasa. Сподіваюся, ця інформація буде корисною для Державної податкової служби України», - наголосив Петер Міхалік.

Також міжнародний експерт з ІТ-питань Проекту EU4PFM Віктор Вартік ознайомив податківців з досвідом Словаччини щодо ІТ-архітектури функціонування програмних РРО.

Йшлося про процедури фіскалізації операцій, впровадження онлайнових касових апаратів, розшифрування найменувань товарів у чеку та опис процедури, підхід до управління ризиками та cпівпрацю державних органів.

Окрім того, фахівці ДПС мали змогу поставити міжнародним експертам питання, що виникли у ході тренінгу, зокрема, щодо використання ПРРО, та отримали на них ґрунтовні відповіді.

 

Порядок реєстрація програмного реєстратора розрахункових операцій

Заступник начальник Нікопольської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській Ганна Гроздовська-Боличева повідомляє.

Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі - ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган.

Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316603), що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет або засобами телекомунікацій.

Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Про сертифікати електронних підписів та/або печаток, що будуть використовуватись для ПРРО, суб’єкт господарювання повідомляє згідно з Порядком обміну електронними документами з контролюючими органами, встановленим наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 01.06.2020 № 261).

 

Центрами обслуговування платників Нікопольського  регіону з початку 2021 року надано 18725 адміністративних послуг

Як повідомила старший державний інспектор Нікопольського відділу електронних сервісів управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Марина Щербина, за січень – листопад 2021 року до Центрів обслуговування платників Нікопольського регіону звернулось 18826 платників. Надано 18725 адміністративних послуг.

Найчастіше громадяни відвідують ЦОП для отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків (10685) та отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми та джерела виплачених доходів та утриманих податків (3124). Також зареєстровано 1139 платників єдиного податку, надано 1713 витягів з реєстру платників єдиного податку, зареєстровано 324 реєстраторів розрахункових операцій. Центр обслуговування платників працює за принципом оперативного та якісного обслуговування бізнесу та громадян. Тут видаються довідки, приймається звітність від суб’єктів господарювання, забезпечується швидкий доступ до інформації.

 

Єдиний соціальний внесок для фізичних осіб – підприємців

Заступник начальник Нікопольської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській Ганна Гроздовська-Боличева нагадує, що базою нарахування єдиного соціального внеску (далі – ЄСВ) для фізичних осіб - підприємців (далі – ФОП) на загальній системі оподаткування є сума доходу (прибутку), що підлягає оподаткуванню ПДФО. Для підприємців – платників єдиного податку першої – третьої груп базою нарахування ЄСВ є сума, визначена такими платниками самостійно, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску.

При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць і встановлена у розмірі 22% від мінімальної заробітної плати для всіх платників єдиного внеску (крім пільгових категорій). Ця норма регулюється статтею 8 Закону України № 1774-VІІІ від 6 грудня 2016 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України».

ФОП на загальній системі та платники єдиного податку, звільняються від сплати ЄСВ за себе, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують соціальну допомогу чи пенсію.

Ганна Гроздовська-Боличева нагадує, що ФОП на єдиному податку, на загальній системі та особи, які провадять незалежну професійну діяльність сплачують ЄСВ до 19 числа місяця, що йде за звітним кварталом.

Звітність по ЄСВ за найманих працівників, до контролюючого органу, подається поквартально, протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу.

Нараховані за себе суми  ЄСВ фізичні особи - підприємці 1-ї та 2-ї групи відображають в складі «Декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця» за 2021 рік в Додатку 1 (Розрахунок ЄСВ).

Строк подання – до 1 березня 2022 року.

Нараховані за себе суми ЄСВ фізичні особи - підприємці  3-ої групи за ввесь рік відображають  у складі «Декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця» за 2021 рік в Додатку 1 (Розрахунок ЄСВ).

Період створення звіту з Додатком 1 – IV квартал 2021 р., строк подання – до 9 лютого 2022 року.

 

«Гаряча лінія» в ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

За організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) в ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування».

На питання платників відповідала заступник начальника ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валентина Піхтіна.

Пропонуємо Вашій увазі відповіді на деякі запитання, що надійшли від платників податків.

Питання.  Доброго дня! Поясніть, що таке одноразове (спеціальне) добровільне декларування?

Відповідь. Доброго дня! Одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою належних їй активів, розміщених як на території України, так за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані шляхом доходів, що підлягали оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки та збори.

Питання. Вітаю! Яким чином проводиться процедура декларування?

Відповідь. Доброго дня! Декларації подаються безпосередньо декларантами в електронній формі, через приватну частину Електронного кабінету платника податків. Платник податків заповнює декларацію в електронному вигляді, підписує її власним електронним цифровим підписом та надсилає до ДПС. Декларація підлягає камеральній перевірці ДПС виключно на логічні та арифметичні помилки протягом 60 днів.

Питання. Доброго дня! В який термін необхідно сплатити в бюджет податкове зобов’язання, яке визначено в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації?

Відповідь. Доброго дня! Сплата збору здійснюється декларантом протягом тридцяти календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

У разі вибору декларантом у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки збору, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата збору здійснюється декларантом:

–  першого платежу – протягом тридцяти календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації;

–  другого платежу – до 1 листопада 2023 року;

–  третього платежу – до 1 листопада 2024 року.

 

Он-лайн практикум (тренінг) для платників податків

Дистанційний формат спілкування дозволяє залишатися на зв'язку з платниками та проводити податкові семінари на он-лайн - платформах.

Так, нещодавно за організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону) було проведено семінар для платників податків та громадян із наступних питань: «Останні зміни податкового законодавства. Деякі питання по одноразовому добровільному декларуванню. Застосування РРО/ПРРО у 2021 році. Питання адміністрування єдиного внеску. Право громадян на податкову знижку. Антикорупційний сервіс «Пульс». Працевлаштування найманих працівників. Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжних документів».

В семінарі прийняли участь начальник Марганецької ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Євгенія Захарченко та заступник начальника Марганецької ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Тетяна Семеновська.

Євгенія Захарченко в ході семінару нагадала, що до 1 вересня 2022 року усі бажаючі резиденти та нерезиденти мають можливість легалізувати свої активи. Зауважила, що добровільне декларування – це реальний шлях для легалізації активів, подання декларації є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої доходи, які раніше не були оподатковані.

Також, податківці акцентували увагу на обов'язковості оформлення трудових відносин із найманими працівниками та повідомили про правові наслідки виплати заробітної плати "у конверті".

Крім того, було висвітлено питання щодо застосування РРО та ПРРО.

Під час он-лайн - практикуму платники податків мали можливість задати свої питання та отримати відповіді на них.

 

Засідання «круглого столу» в ДПІ у м. Покрові

 Головного управління ДПС у Дніпропетровській

За організацією відділу комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування Нікопольського регіону), в приміщенні ЦОП ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбулося засідання «круглого столу» на тему «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування. Застосування РРО та ПРРО. Питання адміністрування єдиного внеску. Легалізація заробітної плати».

У заході взяла участь заступник начальника ДПІ у м. Покрові ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валентина Піхтіна.

Валентина Піхтіна повідомила про можливості одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами активів, з яких раніше не сплачувались податки. Подача одноразової декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. При цьому готівка в національній та іноземній валютах може бути задекларована за умови розміщення її на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України, до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. Звернула увагу, що подати декларацію можна лише в електронному вигляді за допомогою Електронного кабінету платника до 1 вересня 2022 року.

Крім того, посадовець висвітлила питання стосовно застосування РРО та ПРРО та наголосила на недопущення виникнення заборгованості зі сплати єдиного внеску.

Наприкінці засідання Валентина Піхтіна відповіла на запитання платників податків та надала практичні поради щодо застосування норм податкового законодавства на конкретних прикладах.

 

Категория: Область | Просмотров: 93 | Добавил: odpi
Всего комментариев: 0
avatar