Покров Пятница 03.05.24, 13:44
Сайт
Главная » 2023 » Октябрь » 19 » Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області
09:44
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

Деякі питання застосування РРО/ПРРО

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє.

У зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219) Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (Закон № 265).

Так, застосування штрафних (фінансових) санкцій за порушення вимог Закону № 265 з 01.08.2023 відновлено стосовно суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор за порушення, вчинені до та під час воєнного стану.

З 01.10.2023 застосування штрафних (фінансових) санкцій відновлено стосовно всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, з повним скасуванням відповідальності за порушення, вчинені з 01.01.2022 по 30.09.2023 включно.

Зазначене вище звільнення від відповідальності та/або її скасування, відповідно до норм Закону України № 3219, не поширює свою дію на суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю підакцизними товарами або діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор.

Звертаємо увагу, що виконання платниками вимог законодавства, зокрема у частині застосування РРО/ПРРО, сумлінна сплата податків забезпечує наповнення бюджетів, що наразі особливо важливо для підтримки фінансової стабільності нашої держави та її обороноздатності.

 

Спільна мета. Спільна справа. Спільні дії: комунікації податкової служби Дніпропетровщини з територіальними громадами тривають

Нещодавно проведено конструктивну зустріч очільниці податкової служби Дніпропетровщини Федаш Наталі з керівництвом Солонянської селищної ради Дніпровського району.

Розглядалися кейси щодо погашення податкового боргу, нарахування і сплати мінімального податкового зобов’язання фізичними особами – платниками податків.

«Податкова служба та територіальні громади мають спільну мету – забезпечення наповнення місцевих бюджетів. Тільки разом, спільними зусиллями можемо досягнути позитивних результатів з важливих питань», – наголосила Федаш Наталя під час заходу.

Податкова служба регіону завжди відкрита до діалогу та співпраці!

Працюємо на Перемогу!

 

Платники Дніпропетровщини спрямували до місцевих бюджетів майже 21,6 млрд грн ПДФО

Протягом січня – вересня 2023 року платниками Дніпропетровської області забезпечено надходження до місцевих бюджетів регіону майже 21,6 млрд грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Про це проінформувала очільниця Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Федаш Наталя та акцентувала, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження ПДФО збільшились на понад 3,4 млрд грн, або на 19,0 %.

Впродовж 9-ти місяців п. р. левова частка надходжень до місцевих скарбниць регіону (66,8 %) забезпечена платниками Дніпропетровщини за рахунок ПДФО.

Велика подяка кожному платнику за сумлінну сплату податків та фінансову підтримку держави, а також зміцнення обороноздатності України.

 

Дніпропетровщина: до державного бюджету надійшло понад 194,0 млн грн акцизного податку за вироблені товари

Протягом січня – вересня 2023 року платники Дніпропетровської області спрямували до державного бюджету понад 194,0 млн грн акцизного податку за вироблені товари. Про це повідомила очільниця Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Федаш Наталя та акцентувала, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року позитивна динаміка надходжень склала понад 113,6 млн грн, або 141,4 відсотки.

Дякуємо платникам за фінансову підтримку держави!

Нагадуємо, що датою виникнення податкових зобов’язань щодо підакцизних товарів (продукції), вироблених на митній території України, є дата їх реалізації особою, яка їх виробляє, незалежно від цілей і напрямів подальшого використання таких товарів (продукції), крім випадків, зазначених у статтях 225 та 229 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) (п. 216.1 ст. 216 ПКУ).

 

До місцевих скарбниць Дніпропетровщини платники спрямували понад 4,8 млрд грн плати за землю

Протягом дев’яти місяців п. р. до місцевих бюджетів Дніпропетровської області надійшло понад 4,8 млрд грн плати за землю. Як відмітила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Федаш Наталя по відношенню до аналогічного періоду минулого року надходження з плати за землю збільшились на понад 986,1 млн грн, або на 25,9 відсотків.

Очільниця податкової служби регіону подякувала сумлінним платникам за їх патріотизм та стійку громадянську позицію.

Нагадуємо, що платниками плати за землю є:

- платники земельного податку – власники земельних ділянок, земельних часток (паїв); землекористувачі, яким відповідно до закону надані у користування земельні ділянки державної та комунальної власності на правах постійного користування (п.п. 269.1.1.1 та п.п. 269.1.1.2 п.п. 269.1.1 п. 269.1 ст. 269 Податкового кодексу України (далі – ПКУ));

- платники орендної плати – землекористувачі (орендарі) земельних ділянок державної та комунальної власності на умовах оренди (п.п. 269.1.2 п. 269.1 ст. 269 ПКУ).

 

Як діяти у надзвичайних ситуаціях: у податковій службі регіону відбувся навчально-практичний захід

Кожна людина повинна чітко уявляти свої дії при надзвичайних ситуаціях та бути психологічно готовою до самозахисту.

Ці та інші аспекти пожежної та мінної безпеки нещодавно представники Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області Кирпиченко Костянтин та Петренко Ольга обговорили з керівниками структурних підрозділів податкової служби області та їх заступниками, а також начальниками державних податкових інспекцій Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС).

Завершальним етапом заходу стали навчальні практичні заняття під чітким керівництвом досвідчених фахівців-надзвичайників.

Заступник начальника ГУ ДПС Леонов Валерій відмітив важливість проведеної зустрічі, адже ефективна організація цивільного захисту допомагає зберегти життя та здоров’я людей.

Безпека нашого життя, в першу чергу, залежить від нас самих.

 

 

Комунікації податківців Дніпропетровщини зі студентами продовжуються

Недостатньо тільки отримати знання; їх треба застосувати...

Йоганн Вольфґанґ фон Ґете

Днями відбулась масштабна зустріч заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Леонова Валерія зі студентами Університету митної справи та фінансів (далі – Університет). Декілька учбових груп Університету одночасно прийняли участь у заході.

Обговорювали питання діяльності податкової служби, працевлаштування до ГУ ДПС та права на отримання податкової знижки за навчання.

«Податкова служба області завжди приділяє особливу увагу комунікаціям з молоддю. Адже молодь – це майбутнє нашої країни, рушійна сила України! Зустрічі зі студентами – це, у першу чергу, обмін інформацією, можливість донести до молоді важливі, цікаві та корисні знання у сфері податкового законодавства», – акцентував Леонов Валерій.

Цікавинкою івенту стала екскурсія музеєм податкової служби області та проведення податкової вікторини «Smart tax».

Проведення спільних заходів з ГУ ДПС допомагає студентам у здобутті практичного досвіду та професійних навичок під наставництвом досвідчених фахівців.

Не зупиняємось! Працюємо далі!

 

Особиста зустріч з платниками у Марганецькій ДПІ

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє.

В приміщенні ЦОП Марганецької ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Марганецька ДПІ) була проведена особиста зустріч начальника Марганецької ДПІ Захарченко Євгенії з фізичною особою – підприємцем на тему «Податкові зміни: Закон України № 3219. Застосування Закону України № 3050. Про податкову знижку. Комунікаційна податкова платформа».

Фахівець проінформувала присутніх про основні зміни в податковому законодавстві, а саме роз’яснила основні норми Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Нагадала, як застосовувати Закон України від 11 квітня 2023 року № 3050-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно».

Крім того зазначила, у кого є право на отримання податкової знижки, які підстави для її отримання та перелік документів, необхідних для підтвердження витрат. Звернула увагу, що продовжує працювати  Комунікаційна податкова платформа, на яку представники бізнесу та громадськості можуть звернутись до податкової з нагальними питаннями стосовно податкового законодавства.

 

Засідання «круглого столу» в ДПІ у м. Покрові

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє.

Днями в ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ДПІ у м. Покрові) відбулося засідання «круглого столу» начальника в ДПІ у м. Покрові Желудкова Олександра з платниками податків.

У ході засідання сторони обговорили зміни  податкового законодавства, а саме, про зміни внесені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Посадовець нагадав про переваги офіційного працевлаштування, щодо особливостей розрахунку мінімального податкового зобов'язання та застосування Закону України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно».

Наприкінці заходу звернув увагу на заповнення реквізиту «Призначення платежу» та роботу антикорупційного сервісу від ДПС «Пульс».

Під час заходу учасники отримали відповіді на запитання та друковану продукцію.

 

У Марганецькій ДПІ відбувся онлайн семінар

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє.

Нещодавно, у Марганецькій ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Марганецька ДПІ) було проведено семінар для платників податків із наступних питань «Новації податкового законодавства. Легалізація трудових відносин. Особливості розрахунку мінімального податкового законодавства. Актуальні питання в оподаткуванні фізичних осіб – підприємців. Застосування РРО та програмного РРО». У семінарі прийняли участь начальник Марганецької ДПІ Захарченко Євгенія та платники податків.

Податківець повідомила про зміни податкового законодавства, зокрема про Закон України № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Нагадала про порядок розрахунку та терміни сплати мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб. Обговорили актуальні питання в оподаткуванні фізичних осіб – підприємців.

Крім цього, Захарченко Євгенія звернула увагу учасників семінару, що добровільне виконання вимог законодавства у сферу торгівлі, громадського харчування та послуг, до якого відноситься і Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», вбереже суб’єктів господарювання від додаткових витрат у вигляді штрафних (фінансових) санкцій.

 

В ДПІ у м. Покрові відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія»

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує.

Днями в ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ДПІ у м. Покрові) відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Про офіційне працевлаштування» за участі заступника начальника ДПІ у м. Покрові Валентини Піхтіної.

Детально обговорювались питання щодо дотримання соціальних гарантій, недопущення виплати заробітної плати менше рівня мінімальної заробітної плати, значення офіційного оформлення трудових відносин та соціальних ризиків для громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно.

На запитання були надані відповіді згідно з діючим законодавством.

 

Центрами обслуговування платників Нікопольського регіону за січень – вересень 2023 року надано 15 471 адміністративна послуга

Як повідомила завідувач Нікопольського сектору податкових сервісів управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ольга Жевнерова, за січень – вересень 2023 року до Центрів обслуговування платників Нікопольського регіону звернулось 15 928 платників. Надано 15 471 адміністративна послуга.

Найчастіше громадяни відвідують ЦОПи для отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків (9898) та отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми та джерела виплачених доходів та утриманих податків (1 555). Також зареєстровано 1 051 платник єдиного податку, надано 1 978 витягів з реєстру платників єдиного податку, зареєстровано 241 реєстратор розрахункових операцій.

Центр обслуговування платників працює за принципом оперативного та якісного обслуговування бізнесу та громадян. Тут видаються довідки, приймається звітність від суб’єктів господарювання, забезпечується швидкий доступ до інформації.

 

Засідання «круглого столу» в Марганецькій ДПІ

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує.

Днями в Марганецькій ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській (Марганецька ДПІ) начальник Марганецької ДПІ Захарченко Євгенія провела засідання «круглого столу» з платниками податків.

Проінформувала про основні норми Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Надала роз’яснення щодо легалізації заробітної плати, право на податкову знижку, а також надано роз’яснення про застосування Закону України № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно».

Під час засідання учасники заходу отримали відповіді на запитання та друковану продукцію зазначеної тематики. 

 

У Марганецькій ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія»

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує.

Днями в Марганецькій ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Марганецька ДПІ) відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Право громадян на податкову знижку». 

На питання платників в телефонному режимі відповідала начальник Марганецької ДПІ Захарченко Євгенія. 

Надходили питання щодо термінів подання декларації про майновий стан і доходи; переліку документально підтверджених сум (вартість) витрат, на яку дозволяється зменшення загального річного оподатковуваного доходу громадянина, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати; певні обмеження у праві на податкову знижку тощо.

 

Єдиний податок: до місцевих бюджетів Дніпропетровщини з початку року надійшло понад 3,4 млрд гривень

Протягом січня – вересня 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області від платників єдиного податку надійшло понад 3,4 млрд гривень. Порівняно з відповідним періодом 2022 року надходження збільшились на понад 661 млн грн, або на 24,1 відсотки. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш.

Очільниця податкової служби Дніпропетровщини звернула увагу, що  податкові агенти платників єдиного податку третьої групи – електронних резидентів (е-резидентів) зобов’язані:

а) своєчасно та повністю утримувати та сплачувати (перераховувати) до бюджету єдиний податок платника єдиного податку третьої групи;

б) подавати у строки, встановлені Податковим кодексом України для податкового кварталу, податковий розрахунок сум надходжень платника третьої групи єдиного податку на рахунки у банках і сум утриманого з них податку за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, до контролюючого органу за основним місцем обліку. Такий розрахунок подається лише у разі зарахування коштів на рахунок платника єдиного податку третьої групи – електронного резидента (е-резидента).

 

Доступ до публічної інформації

Протягом січня – вересня 2023 року до Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) надійшов 241 запит на отримання публічної інформації. У порівнянні з аналогічним періодом 2022 року кількість запитів збільшилась на 99 одиниць.

Згідно з аналізом результатів опрацювання запитів на публічну інформацію:

  • 226 – задоволено, з наданням інформації або відкритої інформації;
  • 1 – надіслано за належністю до ДПС України;
  • 11 – не відповідали вимогам ст. 1 Закону України від 13 січня 2011 року № 2939-VI «Про доступ до публічної інформації» (із змінами), про що запитувачам надані відповідні роз’яснення;
  • 3 – знаходиться на виконанні.

З метою поліпшення інформаційного обміну з платниками податків при ГУ ДПС діє електронна поштова скринька dp.public@tax.gov.ua, запити на публічну інформацію з якої протягом кожного робочого дня приймаються працівниками контролюючого органу.

Крім того, ГУ ДПС для забезпечення прозорості діяльності здійснює оприлюднення публічної інформації у формі 4 наборів відкритих даних на «Єдиному державному webпорталі відкритих даних», data.gov.ua та субсайті «Головне управління ДПС у Дніпропетровській області».

Категория: Область | Просмотров: 31 | Добавил: odpi
Всего комментариев: 0
avatar