Покров Понедельник 29.04.24, 09:54
Сайт
Главная » 2023 » Декабрь » 19 » Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області
10:11
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

Єдиний податок: понад 558,4 млн грн – надходження від аграріїв до місцевих бюджетів Дніпропетровщини

Протягом одинадцяти місяців поточного року сільськогосподарські товаровиробники поповнили місцеві бюджети Дніпропетровщини єдиним податком на понад 558,4 млн гривень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшились на понад 251,5 млн грн, або на 82 відсотки. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш.

Наталя Федаш подякувала платникам за своєчасно сплачені податки і звернула увагу, що 08.12.2023 набрав чинності Закон України від 09 листопада 2023 року № 3453-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок». З урахуванням змін, внесених, зокрема, до Податкового кодексу України, відновлено проведення документальних перевірок. Тому платникам необхідно сумлінно виконувати свої обов’язки по сплаті податків, зборів та платежів і чітко дотримуватись вимог податкового законодавства.

«Робота в правовому полі, без порушень, забезпечує бізнесу належне проведення господарської діяльності, а отже і відсутність причин для проведення перевірок», - зазначила очільниця податкової служи Дніпропетровської області.

 

З початку року платники Дніпропетровщини спрямували до загального фонду держбюджету понад 11,7 млрд грн ПДВ

У січні – листопаді 2023 року до загального фонду державного бюджету від платників Дніпропетровської області надійшло понад 11,7 млрд грн податку на додану вартість (ПДВ). Як зазначила очільниця податкової служби Дніпропетровщини Наталя Федаш, надходження збільшились у порівнянні з відповідним періодом 2022 року на понад 1,8 млрд грн, або на 18,7 відсотків.

Наталя Федаш висловила подяку платникам, які стійко тримають економічний фронт нашої держави.

Керівниця Головного управління ДПС у Дніпропетровській області звернула увагу, що 09.12.2023 набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України від 07.11.2023 № 1154, якою внесені зміни до порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165, із змінами. Внесеними змінами, зокрема додано нові показники позитивної історії платника ПДВ.

 

Акцизний податок: за вироблені товари платники Дніпропетровщини спрямували до держбюджету майже 250,7 млн гривень

Протягом січня – листопада 2023 року до загального фонду державного бюджету за вироблені товари від платників Дніпропетровщини надійшло майже 250,7 млн грн акцизного податку. Як зазначила очільниця Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш, надходження виросли порівняно з минулорічним показником аналогічного періода на понад 141,6 млн грн, або майже на 130 відсотків.

Наталя Федаш подякувала платникам за своєчасну сплату податків та нагадала, що з 01.10.2023 відбулись зміни у законодавстві у сфері виробництва та обігу тютюнових виробів та/або рідин, що використовуються в електронних сигаретах, призначених для реалізації магазинам безмитної торгівлі, у зв’язку з набранням чинності Законом України від 10 серпня 2023 року № 3326-IX «Про внесення змін до Митного кодексу України та інших законів України щодо протидії незаконному обігу тютюнових виробів».

Так, у разі виявлення після 01.10.2023 фактів виробництва та/або зберігання (крім інвентаризаційних залишків у місцях зберігання, про які повідомлено ДПС), та/або транспортування, та/або реалізації, у тому числі їх виробниками, тютюнових виробів та/або рідин, що використовуються в електронних сигаретах, які були вироблені для цілей реалізації магазинам безмитної торгівлі, такі товари вважаються немаркованими марками акцизного податку, а до таких суб’єктів господарювання застосовується відповідальність, передбачена статтею 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» за виробництво, зберігання, транспортування, реалізацію підакцизних товарів без марок акцизного податку (200 відсотків вартості товару (продукції), але не менше 17000 гривень).

 

Платники Дніпропетровщини сумлінно сплачують до держбюджету податок на прибуток підприємств

Протягом одинадцяти місяців поточного року до загального фонду державного бюджету від платників Дніпропетровщини надійшло понад 3,2 млрд грн податку на прибуток підприємств (далі – податок). Як зазначила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш, надходження збільшились порівняно з відповідним періодом 2022 року на понад 508,6 млн грн, або на 18,6 відс., отже зберігається позитивна динаміка надходжень з цього податку.

Наталя Федаш висловила вдячність платникам за їх внесок в підтримку економіки нашої країни та нагадала, що відповідно до п.п. 69.38 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ), тимчасово, на період з 01 серпня 2023 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, у разі самостійного виправлення платником податків, з дотриманням порядку, вимог та обмежень, визначених ст. 50 ПКУ, помилок, що призвели до заниження податкового зобов'язання, такий платник звільняється від нарахування та сплати штрафних санкцій, передбачених п. 50.1 ст. 50 ПКУ, та пені.

 

Очільниця податкової служби Дніпропетровщини прийняла участь у нараді Дніпропетровської ОДА

Нещодавно пройшла нарада на чолі з головою облдержадміністрації – начальником обласної військової адміністрації Лисаком Сергієм за участі керівників районних військових адміністрацій, представників органів державної влади області.

В заході приймала участь  в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Федаш Наталя.

Обговорювали стан боротьби із нелегальним обігом підакцизних товарів на території Дніпропетровщини та інші актуальні питання.

Спільна багатовекторна взаємодія сприятиме ефективній роботі державних органів на всіх рівнях та досягненню максимальних результатів.

Разом ми сила!

 

Майже 5,9 млрд грн плати за землю – надходження до місцевих бюджетів Дніпропетровщини з початку року

У січні – листопаді 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області надійшло майже 5,9 млрд грн плати за землю. Як зазначила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш, надходження збільшились порівняно з відповідним періодом 2022 року на понад 1,1 млрд грн, або на 23,8 відсотків.

Очільниця податкової служби області висловила подяку платникам за фінансову підтримку місцевих громад і зауважила, що плата за землю – один з вагомих чинників формування фінансової основи місцевого самоврядування.

За словами Наталі Федаш, сумлінна сплата податків сьогодні – запорука надійного економічного фронту, який відіграє важливу роль у фінансовій безпеці країни. Отже, платникам необхідно відповідально ставитись до виконання своїх обов’язків і своєчасно спрямовувати кошти до бюджетів.

 

Сплата платниками Дніпропетровщини єдиного внеску має позитивну динаміку

У січні – листопаді 2023 року платники Дніпропетровщини до державних цільових фондів спрямували понад 28,4 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (єдиний внесок). Надходження збільшились у порівнянні з відповідним періодом 2022 року на понад 3,9 млрд грн або майже на 16 відсотків. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш.

За словами керівника податкової служби області, сьогодні надзвичайно важливим є забезпечення оперативного, належного та безперервного виконання бюджетів. Своєчасна сплата податків, зборів і платежів надає можливість ефективно функціонувати бюджетній сфері.

«Дякуємо нашим платникам за роботу і сумлінне поповнення бюджетів. Не зупиняємось, продовжуємо згуртовано працювати задля нашої Перемоги!» - зазначила Наталя Федаш.

 

За ввезені товари держбюджет з початку року отримав від платників Дніпропетровщини понад 139,8 млн грн акцизного податку

У січні – листопаді 2023 року до загального фонду державного бюджету від платників Дніпропетровщини за ввезені товари надійшло понад 139,8 млн грн акцизного податку. У порівнянні з минулорічним показником відповідного періоду надходження збільшились на понад 61,7 млн грн, або на 79 відсотків. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш.

Наталя Федаш висловила подяку платникам за своєчасно сплачені податки і збори та нагадала, що платники подають декларацію акцизного податку за звітний (податковий) період – листопад 2023 року за оновленою формою, з урахуванням змін, внесених наказами Міністерства фінансів України від 28.07.2023 № 414 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 14 серпня 2023 року № 1396/40452) та від 18.08.2023 № 444 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 28.07.2023 № 414» (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 22.08.2023 № 1465/40521), які набрали чинності з 05 жовтня 2023 року.

 

Засідання комітету за галузевою ознакою «Будівництво, промисловість, нерухомість» Громадської ради: обговорення нагальних питань

Податкова служба Дніпропетровщини повідомляє, що проведено п’яте засідання комітету за галузевою ознакою «Будівництво, промисловість, нерухомість» Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС).

У заході взяли участь представники податкової області: заступник начальника ГУ ДПС Леонов Валерій, начальник управління інформаційної взаємодії Осипова Манушак, начальник управління з питань запобігання та виявлення корупції Киричко Євгеній.

Розглянуті питання стосовно відновлення дії окремих положень Податкового кодексу України для платників ПДВ та оподаткування ПДВ благодійної допомоги.

Учасників проінформовано про роботу сервісу «Пульс» Державної податкової служби України.

 

Бізнес та податкова: співпрацюємо на принципах прозорості, відкритості та довіри

Ознайомити з новаціями податкового законодавства, обговорити нагальні питання сьогодення. Для цього податківці Дніпропетровщини організували чергову онлайн зустріч у межах комунікаційної податкової платформи з бізнес-спільнотою – членами Спілки українських підприємців.

Широке коло тем для обговорення. Закон України № 3453: скасування мораторію на проведення податкових перевірок; зміни до порядку реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування, внесені до постанови Уряду від 11 грудня 2019 року № 1165 впродовж поточного року; право на податкову знижку.

Звернули увагу на можливості сервісу ДПС України – «Електронний кабінет» (https://cabinet.tax.gov.ua) та нового мобільного застосунку «Моя податкова». «Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби, зокрема, надання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка), направлення запиту на отримання відомостей про суму виплачених доходів, а також сплати податків з використанням платіжних систем.

«У пріоритеті податкової служби області – постійна комунікація з платниками на принципах партнерства, прозорості та відкритості, створення комфортних умов для ведення бізнесу. Адже вчасно отримана інформація – це можливість оперативно вирішувати нагальні питання», – акцентував заступник начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонов Валерій.

Результат проведеного заходу – корисний діалог, ефективна робота.

Працюємо далі!

 

Відбулося засідання комітету за галузевою ознакою «Аграрний бізнес» Громадської ради

Нещодавно проведено чергове засідання комітету за галузевою ознакою «Аграрний бізнес» Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області.

Від податкової служби Дніпропетровщини у заході прийняли участь заступник начальника Головного управлінні ДПС у Дніпропетровської області Леонов Валерій, начальник управління інформаційної взаємодії Осипова Манушак та начальник управління з питань запобігання та виявлення корупції Киричко Євгеній.

Особливості застосування з 01.08.2023 штрафних санкцій та пені за порушення обов’язків платниками єдиного внеску з урахуванням норм Закону № 3219, право платників на податкову знижку, сервіс «Пульс» Державної податкової служби України – питання, що обговорювались на засіданні.

 

Підвищуємо рівень податкової культури майбутніх платників

 «Є тільки одне благо – знання й тільки одне зло – неуцтво»

Сократ

Сучасні студенти – розумні, енергійні та креативні. Розуміють, чого хочуть. Проявляють інтерес до новинок, прагнуть знань.

Фахівцями податкової служби Дніпропетровщини вперше проведено зустріч зі студентами «Дніпровського технологічного університету ШАГ» у межах комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Дніпропетровській області. Податкова знижка за навчання – тема спілкування. Обговорили деталі на конкретному прикладі. Це зацікавило студентів і сприяло активному та ефективному діалогу. Корисна інформація – завжди у нагоді.

Попереду – нові зустрічі, цікаві кейси.

 

У Марганецькій ДПІ відбувся семінар для платників податків

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє.

Днями, у Марганецькій ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Марганецька ДПІ) проведено семінар для платників податків із наступних питань «Актуальні питання податкового законодавства. Право громадян на податкову знижку. Про комунікаційну податкову платформу. Щодо оформлення трудових відносин. Електронні сервіси ДПС України».

Начальник Марганецької ДПІ Євгенія Захарченко проінформувала учасників про основні зміни у податковому законодавстві та надала відповіді на запитання від платників податків.

 

В ДПІ у м. Покрові відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія»

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує.

Заступник начальника ДПІ у м. Покрові Валентина Піхтіна нагадала про основні норми Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», застосування Закону України № 3050-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно», сплата мінімального податкового законодавства тощо.

На запитання надані відповіді згідно з діючим законодавством.

 

Засідання «круглого столу» в Томаківській ДПІ

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє.

Нещодавно в Томаківській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській (Томаківська ДПІ) начальник Томаківської ДПІ Руслана Рибка провела засідання «круглого столу» з платниками податків на тему «Податкові новації. Мінімальне податкове зобов'язання. Основні норми Закон України № 3050. Заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжних документів. Сервіс «Пульс» ДПС України».

Руслана Рибка проінформувала учасників «круглого столу» про основні зміни у податковому законодавстві, зокрема роз’яснила основні норми Закону України від 09 листопада 2023 року № 3453 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок».

Під час засідання учасники заходу отримали відповіді на запитання та друковану продукцію зазначеної тематики. 

 

Зустріч у Томаківській ДПІ

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє.

Днями, в приміщенні ЦОП Томаківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Томаківська ДПІ) проведена особиста зустріч начальника Томаківської ДПІ Руслани Рибки з представниками бізнесу на тему «Актуальні питання податкового законодавства».

Посадовець проінформувала учасників заходу про основні зміни у податковому законодавстві, а саме роз’яснила основні норми Закону України від 09 листопада 2023 року № 3453 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок».

Крім того, нагадала про особливості нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, право на податкову знижку, офіційне працевлаштування.

 

Про офіційне працевлаштування під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує.

Днями в Марганецькій ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Марганецька ДПІ) відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Про офіційне працевлаштування». 

На питання платників відповідала начальник Марганецької ДПІ Захарченко Євгенія.

Детально обговорювались питання щодо дотримання соціальних гарантій, недопущення виплати заробітної плати менше рівня мінімальної заробітної плати, значення офіційного оформлення трудових відносин та соціальних ризиків для громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно.

Категория: Область | Просмотров: 45 | Добавил: odpi
Всего комментариев: 0
avatar