Покров Воскресенье 28.04.24, 22:03
Сайт
Главная » 2023 » Декабрь » 19 » Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області
10:12
Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

Семінар у форматі онлайн для платників податків

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує.

Нещодавно в Нікопольській ДПІ було проведено семінар для платників податків та громадян із наступних тем: «Зміни у податковому законодавстві: Закон України № 3219. Легалізація найманої праці. Про право громадян на податкову знижку. Щодо застосування Закону України  № 3050. Мінімальне податкове зобов’язання. Заповнення реквізиту «Призначення платежу». Сервіс ДПС України «Пульс».

У заході прийняли участь заступник начальника Нікопольської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Аліна Бараненко та фахівці податкової служби.

Під час семінару учасники мали можливість задати свої питання та отримати відповіді на них. 

 

До місцевих бюджетів у січні – листопаді 2023 року надійшло 396,6 млрд гривень

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що Державна податкова служба України на вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/736972.html повідомила про наступне.

За оперативними даними надходження до місцевих бюджетів у січні – листопаді 2023 року по платежах, що контролюються ДПС, становлять 396,6 млрд гривень.

Це на 46,3 млрд грн, або на 13,2 відс. більше ніж у січні – листопаді 2022 року.

Місцеві бюджети у листопаді 2023 року отримали 25,3 млрд гривень.

 

У листопаді 2023 року до загального фонду державного бюджету надійшло 7,5 млрд грн акцизного податку

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що Державна податкова служба України на вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/736187.html повідомила про наступне.

У листопаді 2023 року до загального фонду Державного бюджету України надійшло акцизного податку з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) у сумі 7,5 млрд грн. Це становить 101,4 відс. показника доходів, доведеного Міністерством фінансів України (додатково надійшло 0,1 млрд грн), та на 2 млрд грн, або на 37,4 відс. перевищує надходження листопада минулого року.

Виконання показників доходів досягнуто за рахунок додаткових надходжень по вироблених в Україні підакцизних товарах:

лікеро-горілчаній продукції – на 0,47 млрд грн, або 214,6 відс. від доведеного завдання (0,41 млрд грн);

виноробній продукції (без додавання спирту) – на 0,02 млрд грн, або 116,4 відс. від  доведеного завдання (0,13 млрд гривень).

 

До державного бюджету у січні – листопаді 2023 року надійшло 708,1 млрд гривень

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що Державна податкова служба України на вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/734333.html повідомила про наступне.

За оперативними даними надходження (сальдо) до державного бюджету у січні – листопаді 2023 року по платежах, що контролюються ДПС, становлять 708,1 млрд гривень.

Надходження (сальдо) до загального фонду державного бюджету у січні – листопаді 2023 року становили 679,1 млрд грн. Показники розпису Міністерства фінансів України за доходами загального фонду державного бюджету виконано на 102,3 відс.

Надходження (сальдо) до державного бюджету у листопаді 2023 року по платежах, що контролюються ДПС, становлять 102,5 млрд гривень.

Надходження (сальдо) до загального фонду державного бюджету у листопаді 2023 року становили 84 млрд грн. Показники розпису Міністерства фінансів України за доходами загального фонду державного бюджету перевиконано на 0,9 відс., додаткові надходження до бюджету становлять 0,8 млрд гривень.

 

ДПС проходить оцінку Глобального форуму ОЕСР щодо конфіденційності та захисту даних

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що Державна податкова служба України на вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/735512.html повідомила про наступне.

В. о. Голови ДПС Тетяна Кірієнко взяла участь у відкритті чотириденного заходу з оцінки ДПС експертами Глобального форуму ОЕСР з прозорості та обміну інформацією для податкових цілей щодо дотримання конфіденційності та захисту інформації для цілей автоматичного обміну інформацією.

Як відзначила в. о. Голови ДПС Тетяна Кірієнко, проходження оцінки Глобального форуму ОЕСР для Державної податкової служби України є важливим етапом.

«Ми робимо активні кроки до ефективного впровадження міжнародних стандартів з прозорості та обміну інформацією. Необхідність імплементації міжнародних стандартів визначена не лише внутрішньодержавними програмними документами, а й міжнародними зобов’язаннями, які Україна взяла на себе. Зокрема, і як член Глобального форуму ОЕСР з прозорості та обміну інформацією, і в контексті активізації євроінтеграційних процесів», – зазначила Тетяна Кірієнко.

За її словами, долучення України до міжнародної системи автоматичного обміну інформацією сприятиме створенню більш прозорого податкового середовища та підвищенню іміджу України як надійного та рівноправного партнера в міжнародних інформаційних податкових відносинах та забезпечить міжнародний автоматичний обмін інформацією Україною за Загальним стандартом звітності CRS та CbCR з понад 100 іноземними податковими адміністраціями.

 

Комунікаційна податкова платформа – дієвий механізм оперативної взаємодії з інститутами громадянського суспільства і бізнес-асоціаціями

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного  управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє, що для оперативного зворотного зв’язку з платниками в Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) працює Комунікаційна податкова платформа (далі – КПП).

Звернення від представників інститутів громадянського суспільства і бізнес-асоціацій приймаються на електронну скриньку КПП ГУ ДПС за електронною адресою dp.ikc@tax.gov.ua.

Є нагальні питання стосовно податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи ДПС, чи маєте пропозиції щодо необхідності проведення певних заходів за визначеною тематикою – звертайтесь на КПП!

 

Сервіс «Пульс» працює для платників податків

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного  управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє.

Сервіс «Пульс» ДПС України у постійному режимі приймає звернення громадян та суб’єктів господарювання стосовно неправомірних дій, бездіяльності або можливих корупційних проявів з боку посадових осіб структурних підрозділів та територіальних органів Державної податкової служби.

Заявники можуть надавати інформацію за телефоном 0-800-501-007, обравши в інтерактивному голосовому автовідповідачі напрямок «5», або надіслати відповідну інформацію на електронну адресу: idd@tax.gov.ua.

 

Щодо мінімізації сплати податків деякими мережами магазинів з продажу побутової техніки та електроніки

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що Державна податкова служба України на вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/738033.html повідомила про наступне.

Державна податкова служба України на постійній основі здійснює контроль за дотриманням податкового законодавства та іншого законодавства України суб’єктами господарювання, у тому числі, які здійснюють діяльність з продажу технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, зокрема щодо дотримання ними порядку проведення розрахунків.

З метою виявлення ризиків несплати податків та порушення іншого законодавства України та з урахуванням інформації, що набула поширення в медіа, ДПС здійснено збір та аналіз податкової інформації щодо дотримання вимог порядку проведення розрахункових операцій на господарських об’єктах найбільших мереж магазинів, що здійснюють торгівлю побутовою технікою та електронікою. 

За результатами такого аналізу, а також електронних копій фіскальних чеків РРО/програмних РРО, наявних у Системі обліку даних РРО, виявлено непоодинокі факти зменшення суб’єктами господарювання в фіскальних чеках вартості товарів, що знаходяться у продажу, за рахунок відображення удаваних послуг (надання доступу до електронної бібліотеки, комплекту електронних примірників аудіо книг, озвучених українською мовою, тощо), які не оподатковуються податком на додану вартість.

За наслідками організованих та здійснених фактичних перевірок територіальними підрозділами податкового аудиту ДПС встановлені порушення порядку проведення розрахунків деякими найбільшими мережами магазинів, що здійснюють торгівлю побутовою технікою та електронікою, які передбачають застосування до порушників значних штрафних (фінансових) санкцій. 

Наразі заходи податкового контролю у цьому напрямку тривають.

ДПС здійснює моніторинг податкової інформації з метою виявлення у діяльності платників податків ризиків мінімізації сплати податків.

 

Щодо показників середньої заробітної плати у відповідній галузі за регіонами, сформованих на основі показників за підсумками 2021 календарного року

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що Державна податкова служба України на вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/738029.html повідомила про наступне.

Державною податковою службою України відповідно до підпункту 69.352 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України з урахуванням змін та доповнень, внесених Законом України від 09 листопада 2023 року № 3453-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок» оприлюднено інформацію щодо показників середньої заробітної плати у відповідній галузі за регіонами, сформованих на основі показників за підсумками 2021 календарного року.

З такою інформацією можна ознайомитись за посиланням:

https://tax.gov.ua/diyalnist-/rezalt/737337.html

 

Як відбувається укладення трудового договору?

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що Державна податкова служба України на вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/737864.html повідомила про наступне.

Працівник має написати заяву про прийняття на роботу, надати паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків, за потреби – документи про освіту або інші документи.

Роботодавець видає наказ про прийняття працівника на роботу, ознайомлює з ним працівника, направляє повідомлення до територіального органу податкової служби, навчає працівника безпечній роботі.

 

До уваги платників: про зарахування податкових платежів та єдиного внеску у період завершення бюджетного року

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує, що Державна податкова служба України на вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/737757.html повідомила про наступне.

Податкові платежі та єдиний внесок, сплачені через Систему електронних платежів Національного банку України (далі – СЕП НБУ) 29 грудня 2023 року, Казначейством будуть зараховані на бюджетні/небюджетні рахунки, в тому числі на рахунки, відкриті в СЕА ПДВ і реалізації пального та спирту етилового, єдиний рахунок у 2023 році.

Платники податків з 30 грудня 2023 року по 01 січня 2024 року включно не зможуть здійснювати податкові платежі та єдиний внесок через СЕП НБУ, у зв’язку із проведенням Казначейством технічних робіт.

З 02 січня 2024 року Казначейство в СЕП НБУ працюватиме у звичайному режимі.

Категория: Область | Просмотров: 48 | Добавил: odpi
Всего комментариев: 0
avatar