Покров Пятница 17.05.24, 12:28
Сайт
Главная » 2013 » Март » 22 » Відновлювальний ремонт доріг має завершитися до 1 травня
20:50
Відновлювальний ремонт доріг має завершитися до 1 травня
Відновлювальний ремонт доріг має завершитися до 1 травняНаразі на дорогах Дніпропетровської області вже на 52% виконано ямковий ремонт доріг. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков під час селекторної наради з Кабінетом Міністрів України, яка пройшла під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула.

«Однією з найактуальніших тем для суспільства є стан дорожнього покриття. Необхідно активізувати проведення ремонтів для забезпечення безпеки і комфортності руху», - сказав Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.
За оцінками фахівців, на Дніпропетровщині негайного ремонту потребує 146 тис кв метрів доріг. Наразі в регіоні на дорогах загального користування працює 42 бригади, у ході аварійно-ямкового ремонту вже укладено більше 83 тис кв м покриття. Губернатор зазначив, що першочерговим завданням на сьогодні є проведення оперативного ремонту тих ділянок доріг, які найбільше постраждали під час зими, для зниження аварійності руху. Як тільки покращаться погодні умови – температура повітря буде відповідати нормам, при яких можна проводити якісний ремонт, на Дніпропетровщині розпочнуться якісні поточні та капітальні ремонти доріг. 
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков поставив завдання дорожнім службам Дніпропетровщини у квітні завершити ямкові ремонти, а до 1 травня завершити всі підготовчі роботи (проекти, експертизи) та бути готовими розпочати роботи з капітального ремонту доріг.
Також в Дніпропетровській області активізували свою роботу майже всі заводи з виробництва асфальтобетонної суміші. На сьогодні вже працюють 15 заводів із 18.
Перший заступник Глави Укравтодору Микола Мездрін зазначив: «Станом на 20 березня в Україні на дорогах між населеними пунктами проведено поточний ремонт на 13,8 тис. км. У лютому-березні, зважаючи на погодні умови, щодня працювало близько 40 асфальтобетонних заводів, а також до 500 ремонтних бригад».
Руйнування дорожнього покриття відбувається через те, що більша частина доріг в Україні побудована 40-50 років тому і вичерпали свій ресурс. Істотно зросла кількість автотранспорту. Протягом затяжної зими 2012/2013 рр. пройшло більше семи циклів заморожування-відтавання, що також руйнує дорожнє покриття.
Як повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, вулиці й дороги населених пунктів України складають 249 тис. км. На сьогодні проведено технічний огляд близько 168 тис. км, що складає майже 68% загальної протяжності вулично-дорожньої мережі.
«Виявлено пошкодження дорожнього покриття на майже 51 тис. км вулиць і доріг, що становить 20% їх загальної протяжності. У даний час проведені поточні ремонти на майже 13 тис. км. вулиць і доріг, що становить 25% їх загальної кількості. З настанням сприятливих погодних умов роботи будуть інтенсифіковані», - сказав Геннадій Темник.
«Для забезпечення безпеки руху навіть у складних погодних умовах ведеться поточний ремонт доріг. Після встановлення постійного плюсового температурного режиму роботи будуть активізовані», - наголосив Перший заступник Глави Укравтодору Микола Мездрін.
За підсумками наради Віце-прем'єр-міністр України поставив завдання Мінрегіону, Укравтодору, головам обласних державних адміністрацій спільно з керівниками міст і районів закінчити обстеження комунальних доріг після зими, провести аналіз і скласти паспорти стану доріг у містах і районах.
«Відновлювальний ремонт доріг необхідно провести до 1 травня», - підсумував Олександр Вілкул, звертаючись до учасників всеукраїнської селекторної наради.

Категория: Область | Просмотров: 749 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar