Покров Четверг 02.05.24, 04:44
Сайт
Главная » 2012 » Май » 24 » Вячеслав Задорожний: «Міжнародна науково-технічна конференція «Сталий розвиток промисловості і суспільства» об’єднала більше 670 учасників
17:37
Вячеслав Задорожний: «Міжнародна науково-технічна конференція «Сталий розвиток промисловості і суспільства» об’єднала більше 670 учасників
Вячеслав Задорожний: «Міжнародна науково-технічна конференція «Сталий розвиток промисловості і суспільства» об’єднала більше 670 учасниківУ Кривому Розі відбулася міжнародна науково-технічна конференція «Сталий розвиток промисловості і суспільства». Захід об’єднав  більше 670 учасників з різних країн світу – освітян, науковців, студентів, представників великих промислових підприємств з Росії, Білорусії, Румунії, Швейцарії, Польщі, Марокко, Алжиру, Таджикистану та Німеччини.
Конференція була присвячена 80-річчю Дніпропетровської області та 90-річчю заснування Криворізького національного університету. У роботі конференції взяли участь провідні науковці вітчизняної науки – доктори технічних наук, професори Альберт Азарян, Павло Федоренко, Георгій Губін. 
Від імені голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його перший заступник Вячеслав Задорожний вручив почесні грамоти та подяки облдержадміністрації кращим науковцям Криворізького національного університету. 
Звертаючись до присутніх, він сказав: «Ріст промислового виробництва  в області у 2010 році склав 16%, у 2011 – ще 5% та за 4 місяці 2012 року – ще більше 3%. Основую розвитку регіону є диверсифікація та впровадження сучасних технологій, розробкою яких займаються і вчені Дніпропетровщини. У розвинених країнах ріст ВВП забезпечується впровадженням високих технологій. Тож в нашій області ми реалізуємо комплекс заходів, спрямованих на підтримку молодих вчених, академічної та практичної науки. Адже використання інноваційних технологій є запорукою подальшого розвитку Дніпропетровщини і України. Упевнений, за результатами конференції з’являться ще багато корисних ідей і проектів, які обов’язково будуть реалізовані на практиці».
Вячеслав Задорожний відзначив високий рівень науковців Криворіжжя: «Завдяки високим досягнення у розвитку науки, в освітніх процесах у 2011 році наш Президент Віктор Федорович Янукович підписав Указ, яким присвоїв Криворізькому технічному університету статус національного. Ефективний розвиток науки забезпечується за рахунок об’єднання навчання,  академічної науки та практичних розробок. І така модель реалізується у Криворізькому національному університеті. Губернатор Олександр Вілкул і обласна влада й надалі сприятимуть розвиткові університету». 
«Наукові дослідження вчених Криворізького національного університету завжди знаходять практичне застосування на підприємствах гірничо-металургійного комплексу як України, так і за кордоном», -  сказав в.о. ректора Криворізького національного університету Микола Ступнік. 
Під час роботи конференції були озвучені 59 доповідей щодо розвитку промисловості, авторами яких виступили більше 900 вчених. Серед них: «Високоефективні технології і засоби механізації вибухових робіт», «Розробка та реалізація комплексу науково-технічних рішень сталого розвитку гірничовидобувних підприємств Кривбасу», «Якість залізорудної сировини як основа конкурентоспроможності гірничовидобувної промисловості України на світовому ринку» тощо. 
За результатами конференції доповіді будуть опубліковані в наукових виданнях Криворізького національного університету – «Вісник Криворізького національного університету» та «Гірничий вісник». Тези доповідей будуть опубліковані у «Матеріалах міжнародної науково-технічної конференції «Сталий розвиток промисловості і суспільства» у двох томах. 
Довідка:
Криворізький технічний університет заснований 4 жовтня 1922 року (відповідно до спеціальної постанови Радянського уряду в приміщенні 7-річної школи на ст.Вечірній Кут розпочав роботу Криворізький вечірній робітничий технікум). 
У 1929 року технікум було перетворено у вечірній робітничий інститут, а з 1931 року - у Криворізький гірничорудний інститут. З 1994 року інститут набув статуту технічного університету. 
У 2011 році відповідно до Постанови Кабінету Міністрів шляхом злиття Криворізького технічного університету та Криворізького державного педагогічного університету утворено Криворізький національний університет. Статус національного університету наданий Указом Президента України Віктора Януковича. 
Наразі в університеті функціонують 9 факультетів, де готують фахівців з понад 40 спеціальностей і спеціалізацій, у тому числі: «Економічна кібернетика», «Програмне забезпечення автоматизованих систем», «Професійне навчання», «Економіка підприємства», «Фінанси», «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», «Теплоенергетика», «Екологія» тощо. 
Категория: Область | Просмотров: 679 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar