Покров Четверг 02.05.24, 16:40
Сайт
Главная » 2012 » Май » 22 » Вячеслав Задорожний провів нараду щодо наступного етапу відселення мешканців аварійних будинків, розташованих в районі Шамишиної балки
14:43
Вячеслав Задорожний провів нараду щодо наступного етапу відселення мешканців аварійних будинків, розташованих в районі Шамишиної балки
Вячеслав Задорожний провів нараду щодо наступного етапу відселення мешканців аварійних будинків, розташованих в районі Шамишиної балки За дорученням Олександра Вілкула перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів нараду щодо наступного етапу відселення мешканців аварійних будинків, розташованих в районі Шамишиної балки у Дніпродзержинську. У нараді взяли участь начальник Головного територіального управління МНС України в Дніпропетровській області Віктор Бутківський, Дніпродзержинський міський голова Станіслав Сафронов та керівники профільних підрозділів облдержадміністрації.
Зсувні процеси на схилах Шамишиної балки є одним з найактуальніших техногенно-екологічних питань Дніпродзержинська. Найнебезпечніший – діючий зсув на правому, східному схилі Балки в районі вулиць Онищенка, Скаліка і Ціолковського.
На ньому в першій половині 70-х років минулого століття побудовано 20 багатоповерхових житлових будинків, одноповерхові будинки приватного сектора, кооперативні гаражі і дві каналізаційні насосні станції.
З 1989 року на даній території в результаті техногенного навантаження та підняття рівня грунтових вод спостерігається активізація зсувних процесів. Згідно з моніторингом інституту «Дніпрокомунпроект» ситуація в районі житлової забудови по вулицях Онищенка - Скаліка - Ціолковського визначена як складна і зсувонебезпечна.
За ініціативою губернатора області Олександра Вілкула та за підтримки Уряду в минулому році з державного бюджету було виділено понад 20 млн грн і придбані для мешканців аварійних будинків 110 квартир. У результаті було відселено 342 людини з двох багатоквартирних аварійних будинків по вулиці Онищенко, 1 (93 квартири) та по вулиці Скаліка, 42 (17 квартир).
На сьогодні в стані нестійкої рівноваги знаходиться ділянка зсуву по вулиці Скаліка. Тож відселенню підлягають 90 квартир будинку по вул. Скаліка, № 15 і 47 квартир будинку по вул. Скаліка, № 17. Всього відселенню з цих будинків підлягають 137 квартир загальною площею майже 6 тис квадратних метрів.
«Найбільш гостра проблема щодо відселення жителів аварійних будинків вирішена минулого року. Для виконання наступного етапу по відселенню мешканців необхідно фінансування в обсязі майже 28 млн грн. Для вирішення цього питання губернатор Олександр Вілкул поставив завдання перед керівництвом міста Дніпродзержинськ та профільними підрозділами облдержадміністрації оперативно підготувати необхідні документи для подачі їх на розгляд Кабінету Міністрів з метою  виділення відповідних коштів з резервного фонду держбюджету», - сказав Вячеслав Задорожний. 
Категория: Область | Просмотров: 660 | Добавил: admin
Всего комментариев: 0
avatar